pit79 07.02.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam, jutro chcę poprowadzić sobie rurki zasilanie i powrót do miejsca gdzie wędzie szafka i rozdzielacz do podłoówki, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki jest mniej więcej rostaw rurek w rozdzielaczu? Chcę to zrobić rurą stawi fi 32 , bezpośrednio na chudziaku potem przykryć to folią dalej styropian. Podpowiedzćie ile mniej więcej muszą wystawać ponad poziom zero, skrzynkę będę miał dopiero za parę dni? Bardzo prosiłbym o pomoć. Podłogówkę jak i resztę prac wykonuje sam, tak więć prosiłbym o radę kogoś kto ma juz to zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 07.02.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 wiec rozstaw belek rozdzielacza to około 25cm , musiałbym zmierzyć na budowie, mogę ci jutro napisać od stanu zero do górnej belki będzie z 50cm ,tak na oko (+ to co będzie w wylewce) a czym będziesz palił? że robisz w plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 07.02.2009 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 W planach jest gaz , jednak nie złożyłem jeszcze stosownych papierów, na chwilę obecną , mam piec na węgiel i drewno. Znajomy hydraulik powiedział że nie bedzie problemu bo da się w kotłowni zawór "trójnik" i mieszacz by temp na zasilanie nie była za wysoka. U góry w domu planuje grzejniki. Jednak jak jest z fachowcami każdy wie w tym kraju, dlatego miło by było gdyby ktoś mógł mnie oświecić czy takie rozwiązanie zda egzamin, byłbym wdzięczny Generalnie juz jestem załamany tym wszystkim , chciałbym juz być po wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 07.02.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Bardzo prosiłbym kogoś o konstuktywną odpowieź na pytanie- czy do zasilania podłogówki moe puscić plastkowe rury? Czy zawór trójdrogowy zredukuje temperaturę by nic złego się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 10.02.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 no ok, ale czy za tymi zaworami mogę puścić rurą STABI zasilanie i powrót do rozdielacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts