andrzejzms 09.11.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ale lakier na drewnie rozpuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doze 02.04.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 To co szukac tego Dan Bravena, bo mi "majstrzy" ubrudzili oscieznice regulowana w 3 miejscach i panela ;/ A moze testowac maslo + scieranie jakims wacikiem do uszu/ wykalaczka ? Drzwi mam z ciemna okleina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.04.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam po czasie każdy środek, który usunie pianę usunie również coś jeszcze zazwyczaj kolor z okleiny, lakier itp więc trzeba bardzo uważać, widziałem chusteczki nawilżane środkiem czyszczącym są chyba "najdelikatnieszym" ze sposobów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 01.03.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 gdzie można znaleźć tego Dan Bravena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 03.03.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 gdzie można znaleźć tego Dan Bravena? http://www.denbraven.pl/ - strona producenta chemii http://allegro.pl/listing/listing.php?string=den+braven&search_scope= - jest na allegrosku http://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?q=den+braven&sprawdz=true - marketu budowlany Wystarczy poszukać trochę. Ja polecam wujka Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 03.03.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 nie ma czasu na szukanie - wystarczy że na budowie wiecznie szukam - a to ołówek zginął, a to miarka wiecznie się chowa - o młotku to już nawet żal wspomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 03.03.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Pytanie o to co chcesz z tej firmy? Po temacie domyślam się, że chcesz usunąć piankę z okien lub drzwi. Dużo Ci zaciekło na ramę (ościeżnicę)? Nieraz lepiej paluchem potrzeć trochę aniżeli od razu chemią po oczach sikać. Jak zdecydujesz się na chemię, to spróbuj na małym niewidocznym fragmencie (może odbarwiać) np. pod uszczelką. Rzadko kiedy uzyskasz odpowiedź od producenta stolarki jaka chemia nie odbarwia laminatów. Nie znasz producenta pianki? P.S. aby nie gubić może kup sobie taki pas jak miał Rambo? Źródło: http://www.zabawki-prezenty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 03.03.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 mam ten pas ale mnie uwiera - musiałbym schudnąć czytałem trochę o tej chemii i tylko to mi zostało, pianka ubrudziła oscieżnice drewnianą, po wyschnięciu nie dało się tego zeskrobać bezinwazyjnie a aceton użyty do zmycia - zmywał lakier stad zaprzestałem działania, woda z mydłem i szczotka też nic nie dała. dlatego szukam tej pasty do pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 11.03.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Aceton w formie zmywacza do paznokci, specjalistycznej chemii bądź każde inne rozwiązanie z użyciem acetonu w 99% źle kończy się dla powierzchni drzwi. Niezależnie czy mowa o stali pokrytej laminatem czy też lakierze na drewnie. Tak samo źle działa aceton na laminaty na drzwiach wewnętrznych. P.S. warto jest zapytać producenta czym usunąć takie zabrudzenie. Nieraz robią testy na produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 11.03.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 lub po prostu zostawić aż UV zrobi swoje a później albo zabejcować, albo zawoskować czy zalakierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 11.03.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 aceton działa i to bez przebarwień - warunek jeden - nie można trzeć, delikatne namaczanie szmatka ale bez szorowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 17.03.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 [email protected] - tutaj się nie zgodzę. Aceton dość często odbarwia laminat lub "matowi" np profil barwiony w masie. UV też nie głupi sposób ale ciut czasochłonny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 17.03.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 mówię o swoim przykładzie - nie odbarwił i dlatego mówie tylko że nie kazdy odbarwia - warto zrobić oczywiście próbę w niewidocznym miejscu zwłaszcza ze jest duzo tańszy niż środki soudala czy dan bravena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.03.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 I dlatego ja również napisałem "aceton dość często..." zamiast "zawsze", bo chemikiem nie jestem i nie mam pojęcia jaki rozpuszczalnik na inny materiał w dokładnie jaki sposób wpłynie. Próbka w niewidocznym miejscu jak najbardziej bezpieczne wyjście z takiej sytuacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts