MonikaC 20.02.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 joł joł porshe mnie nie pociąga więc jak Kruelcie nie skorzysta to przyjmę w dobre ręce to drugie cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.02.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 joł joł porshe mnie nie pociąga więc jak Kruelcie nie skorzysta to przyjmę w dobre ręce to drugie cacko Monika mnie zdecydowanie bardziej podoba się ten drugi krążownik szos ale mogę Cię od czasu do czasu przewieźć Dobrosiu wielkie dzięki ... to i nawet ząbki już mam ... to już chyba sobie nawet szprosy złote odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 20.02.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 okiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dzien dobry jestem wszystko doczytałam i mam pytanie o kamienie ja zaczynam się przymierzać do kamiennych schodów... oczywiście do pierwszej wyceny bo dopiero ta zweryfikuje moje zachcianki... a bardzo bym chciała madura gold.... ino taki bardziej złocisty... bo pięknie pasuje do piaskowca... ale pieknie... Kruelcia mów co planujesz, gdzie i jakie.... i może się razem styknieny i pojeżdzimy po kamieniarzach, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.02.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 NItuś bardzo chętnie Mam nadzieję pogadać z moim sąsiadem, który ma znajomego kamieniarza o kamieniach i może byłoby trochę taniej Wymyśliłam, że chcę kamienne schody , parapety i blat kuchenny marzą mi się podłogi w wiatrołapie i holu, no i łazienki ... wiem, wiem ... życie zweryfikuje moje zachcianki oglądam w necie marmury, granity, trawertyny, łupki ... muszę teraz obejrzeć to wszystko na żywca, bo muszę pomacać i naocznie zobaczyć schody i parapety maja być jasne - takie ecru blat kuchenny - czarny lub ciemny grafit teraz muszę się dokształcić co i gdzie najlepiej położyć no i cenowo jak to wygląda Ale najważniejsze, że w tej kwestii nie mamy odmiennego zdania z moim Małżonem Szanownym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 no to tak.... akapit 1 - jak najbardziej jestem za akapit 2 - wszystko mam tak samo, oprócz podłogi w holu i łazienkach... na to wiem, że juz mnie nie będzie stać, a bardzo chce blat, parapety i SCHODY. akapit 3 - macanie w tym wsiem jak najlepciejsze akapit 4 - chcę dokładnie TAK SAMO..... akapit 5 - TYŻ TAK SAMO :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 20.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 blat kuchenny - czarny lub ciemny grafit teraz muszę się dokształcić co i gdzie najlepiej położyć Jak będziesz coś wiedziała, to daj znać, bo ja też chciałabym blat w kuchni z kamienia... a podobno nie można kłaść tam konglomeratu, tylko granit... ostatnio wpadł mi w oko konglomerat mielony - jak dla mnie wygląda super, tylko dziwi mnie czemu jest droższy od tego z kawałkami kamieni (ja nie niego mówię salceson.. tak mi się kojarzy). Wiecie może dlaczego tak się różni w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ależ właśnie konglomerat jest droższy bo jest bezpieczniejszy do kuchni niż czysty kamień... konglomerat jest kamieniem zmielonym z dodatkiem żywic i innych takich, i to właśnie nadaje mu lepsze właściwości .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 20.02.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ależ właśnie konglomerat jest droższy bo jest bezpieczniejszy do kuchni niż czysty kamień... konglomerat jest kamieniem zmielonym z dodatkiem żywic i innych takich, i to właśnie nadaje mu lepsze właściwości .... a mi jedna pani z zakładu kamieniarskiego (chyba Prodmar)tłumaczyła, że konglomerat się nie nadaje do kuchni, bo zawiera w sobie marmur, a jak wiadomo marmur nie nadaje się do kuchni... i dlatego lekko zdziczałam.. szczególnie, że sobie upatrzyłam już kamyczek: http://www.prodmar.pl/kamienie/?cmd=53&id=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ależ właśnie konglomerat jest droższy bo jest bezpieczniejszy do kuchni niż czysty kamień... konglomerat jest kamieniem zmielonym z dodatkiem żywic i innych takich, i to właśnie nadaje mu lepsze właściwości .... a mi jedna pani z zakładu kamieniarskiego (chyba Prodmar)tłumaczyła, że konglomerat się nie nadaje do kuchni, bo zawiera w sobie marmur, a jak wiadomo marmur nie nadaje się do kuchni... i dlatego lekko zdziczałam.. szczególnie, że sobie upatrzyłam już kamyczek: http://www.prodmar.pl/kamienie/?cmd=53&id=11 a bo proszem paniom z marmurami to kiepsko jest to prawda... na blaty to raczej granit wskazany .... marmur nie dość, że na chemie wrażliwy, bo chłonniejszy jest, to jeszcze jest brdziej kruchy, miękki czy jakby tego nie nazwał.... do parapetów sie bardziej nadaje niż na blat.... ale konklomerat po to właśnie jest napchany tymi chemicznymi pierdołkami by móc miec a'la marmurowe blaty.... ja natomiast roglądam sie za granitem... jest on twrdszy, ale wciąż reagujący z chemią i teraz lata o to by był taki co to da się zabezpieczyc i jak juz się na nim cos pojawi to by bardzo śladu nie było tu gdzies były wątki o plamach na kamieniu i ich wybarwianiu ponoc najgorsza jest cytryna, buraczki.... bo wnika w kamień i go odbarwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 20.02.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ależ właśnie konglomerat jest droższy bo jest bezpieczniejszy do kuchni niż czysty kamień... konglomerat jest kamieniem zmielonym z dodatkiem żywic i innych takich, i to właśnie nadaje mu lepsze właściwości .... a mi jedna pani z zakładu kamieniarskiego (chyba Prodmar)tłumaczyła, że konglomerat się nie nadaje do kuchni, bo zawiera w sobie marmur, a jak wiadomo marmur nie nadaje się do kuchni... i dlatego lekko zdziczałam.. szczególnie, że sobie upatrzyłam już kamyczek: http://www.prodmar.pl/kamienie/?cmd=53&id=11 a bo proszem paniom z marmurami to kiepsko jest to prawda... na blaty to raczej granit wskazany .... marmur nie dość, że na chemie wrażliwy, bo chłonniejszy jest, to jeszcze jest brdziej kruchy, miękki czy jakby tego nie nazwał.... do parapetów sie bardziej nadaje niż na blat.... ale konklomerat po to właśnie jest napchany tymi chemicznymi pierdołkami by móc miec a'la marmurowe blaty.... Może się niewyraźnie wysłowiłam: pani mówiła tak o konglomeracie... że go odradza do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 no ja wiem.... ale konglomerat nie ma marmuru na powierzni tak bezpośrednio... jest to zatopione w żywicach... które się tam odpowiednio jeszcze poleruje i impregnuje.... wiesz ja tam szpecem od kamieni nie jestem, ale wiem, że czego jak czego ale marmuru sie na blat nie daje. A dla upartych poleca się granit lub najlepiej właśnie konglomerat.... ino z tym jest kłopot bo ja jeszcze nie spotkałam takiego konglo.. który by mi się podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.02.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 NA schody, posadzki i parapety myślałam o marmurze ... na blat granit albo łupek. Ale muszę jeszcze się dokształcić, aby nie zrobić jakiegoś babola Na blat marzy mi się granit jednokolorowy bez większych ciapek chyba, że z malusimi ... Nitka jak wrócisz z nadmorskich wojaży to możemy się na mały rekonesans umówić na macaniu kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 NA schody, posadzki i parapety myślałam o marmurze ... na blat granit albo łupek. Ale muszę jeszcze się dokształcić, aby nie zrobić jakiegoś babola Na blat marzy mi się granit jednokolorowy bez większych ciapek chyba, że z malusimi ... Nitka jak wrócisz z nadmorskich wojaży to możemy się na mały rekonesans umówić na macaniu kamieni z wielkom ochotom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.02.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nitka ... wracaj, niebawem i wypoczywaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2009 00:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Przy budowaniu śnieg jest wkurzający Ale jak pięknie wygląda budowa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 22.02.2009 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Cześć Neferko ... jutro zobaczę moją zaśnieżoną budowę mam nadzieję, że już nam nic nie wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2009 00:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Psiul bardzo pokiereszowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 22.02.2009 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 ucho ma podarte i chodzi w czapce z bandaża, ale to szybka akcja ratunkowa była, więc mam nadzieję będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2009 00:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Kuźwa, zawsze coś ... A więc na poprawę humoru (dzieci mam nadzieję śpią i nie słuchają) mój ulubiony film obrazujący starą prawdę o życiu : http://www.youtube.com/watch?v=VCH6n-OGSJA Dobranocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts