Kruela 26.02.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No właśnie z tymi dziurami kłopot bo góra jak zaczęliśmy przycinać zrobiła się gęsta, tylko ten dół Teraz też od razu planujemy wybudowanie domku dla śmietnika i będziemy musieli w nim dziurę około metra jeszcze wyciąć Po drugiej stronie płotu mamy leszczyny, sosny, które w miarę dobrze chronią przed wścibskim okiem ... ale i tak mam zamiar wiosną jeszcze poszaleć z iglakami i kolorowymi krzakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaS. 26.02.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gosiu ale ja niestety jeszcze do końca nie wiem z jakimi krzewami będę miała odczynienia. W zeszłym roku za bardzo się nie interesowałam a jak zaczęłam to wszystko potraciło liście Więc najpierw muszę zweryfikować co za cudo rośnie u mnie a potem muszę się wszystkiego wywiedzieć na jego temat No właśnie z tymi dziurami kłopot bo góra jak zaczęliśmy przycinać zrobiła się gęsta, tylko ten dół Ja obawiam się że u mnie też tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 pozwolicie, że wtrącę się jeśli to stary ligustr to niewiele da przycinanie. Na starych zdrewniałych ,,pniach" niewiele odbije. Rośnie tylko góra. Na dodatek drugi rok zaczynają te najstarsze schnąć całe i wyciągam takie martwe z ziemi To co z nimi robić? wywalić cały i posadzić nowy? Czy przy starym dosadzać nowe? Masz pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.02.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 pomoc potsebna?? witom.. http://img264.imageshack.us/img264/4703/1440.jpg http://img264.imageshack.us/img264/1440.jpg/1/w370.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 26.02.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Duszku wiem, że jesteś specjalistą od drewna ale, że od drzewek tyż? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.02.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 tia jak mi siem siusiu kce w trasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 to nie wiesz, że dobry gospodarz wszystko do domu niesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.02.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 nie mam ambicji jak na razie byc gospodarzem smigam pojesc w miasto pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 smacznego hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.02.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 To zależy co chcesz osiągnąć. Jeśli wytrzymasz trochę, a żywopłot stary, zresetuj go jak duchi radzą. Z ligustra bardzo łatwo zbiera się sadzonki (sztobry), które łatwo się ukorzeniają i po 3-4 latach zaczyna wyłaniać Ci się żywopłot Musisz jednak wiedzieć, że wymagający jest aby dwa razy do roku go przycinać od góry i z boków aby kształt ładny nadać i zagęścić, bo inaczej baty do góry porosną a dołem będzie gubił liście. Więc albo w maszynkę elektryczną lub spalinową się zaopatrzysz albo ręcznie ciąć będziesz Im wyższy tym trudniej Osobiście jestem za nieformowanymi żywopłotami, które można ale nie trzeba ciąć. Np pęcherznice http://lh5.ggpht.com/_ms5LDRO-Qns/SYayaAluraI/AAAAAAAAALI/fh3MQJHAo8U/s720/pecherznice%20%282%29.JPG tutaj młode rok temu posadzone, niestety moja mama sadziła je na przemian, a ja wolę w grupach kolorystycznych. Te jasne gdy starsze trochę będą będą miały piękne czerwone owoce bardzo dekoracyjne. http://ogrodnick.pl/opisy/zdjecia_opisowe/physocarpus_opulifolius_owoce.jpg te ściągnęłam z internetu al gdzieś mam własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Gosieńko jesteś wielka ... żywopłot, który chcę reanimować jest przed ogrodzeniem i zależy mi, aby był gęsty od góry do dołu bo na nim zatrzymuje się kurz z drogi. I jego będę, jak do tej pory przycinać i formować. Od strony sąsiadki powsadzałam troszkę roślin, które się rozłożą tworząc naturalny żywopłot i ten niech sobie pięknie rośnie jak chce Zrobię w sobotę zdjęcia żywopłotu, to jeszcze Cię troszkę pomęczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 26.02.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No to chyba rzeczywiście wiosna idzie jak się budowanie zaczęlo u koleżanek a może na mojej budowie też się coś buduje ............. samo eeeeee chyba nie coś mnie w zołądku ściska jak myślę o wznowieniu prac chciałabym a boję sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.02.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 czekam na foty to pogadamy żywopłotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Aniu ale Twój domek stoi, ma dach, okna i jest ocieplony ... a mój się buduje dopiero ... zauważyłam, że masz białe okna ze szprosami. Możesz mi powiedzieć, czy czujesz się jak za kratkami ? Pytam, bo dostałam ultimatum na białe okna. A Twoje szprosy podobają mi się bardziej niż takie bardziej zeszprosowane Nie bać się, tylko działać Aniuwmuratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 czekam na foty to pogadamy żywopłotowo Nie omieszkam Cię zamęczyć ... fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Kruelcia, to Ty jeszcze coś sadzisz? W takim gąszczu to trudno będzie do Ciebie dotrzeć. Ja w ogóle nie mam koncepszyn na roślinki i zdecydowanie noga jestem w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Sadzę jak wariatka ... jesienią posadziłam kilkanaście krzaczków i wiosną również zamierzam ... Trzeba teren u Ciebie obadać i stwierdzić co trza dosadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Sadzę jak wariatka ... jesienią posadziłam kilkanaście krzaczków i wiosną również zamierzam ... Trzeba teren u Ciebie obadać i stwierdzić co trza dosadzić A co piszesz się na zaprojektowanie mi ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 26.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Sadzę jak wariatka ... jesienią posadziłam kilkanaście krzaczków i wiosną również zamierzam ... Trzeba teren u Ciebie obadać i stwierdzić co trza dosadzić A co piszesz się na zaprojektowanie mi ogrodu? Korzystając z podpowiedzi mądrzejszych ? .. TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts