Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eleonora Kruelki - Komentarze

Recommended Posts

A ja słyszłam, że magnolię trudno utrzymać, że nie chcą kwitnąć jak mają złe warunki - czy to prawda ? Bo ja się na ogrodnictwie znam jak świnia na gwiazdach..

Nie mam pojęcia to się nie wypowiadam. Ma byc magnolia drzewiasta i basta. Będe jej naginac gałęzie i torturować, zeby była rozłożysta. Jak nie bedzie kwitła to starczą mi liście. Platana bym też chciała, ale to chyba dorosłego nawiozę, bo wolno rośnie skubany

naginać gałęzie ?

To może patent sadowników :

pudełeczko po kefirze, napełnić betonem i zatopić pętelkę z drutu czy sznurka - żeby powstał taki ciężarek. I na gałazkę.

W trakcie budowy betonu dostatek..

zawsze można też buciki betonowe zrobić magnolce, aby nie zwiała ;) :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja słyszłam, że magnolię trudno utrzymać, że nie chcą kwitnąć jak mają złe warunki - czy to prawda ? Bo ja się na ogrodnictwie znam jak świnia na gwiazdach..

Nie mam pojęcia to się nie wypowiadam. Ma byc magnolia drzewiasta i basta. Będe jej naginac gałęzie i torturować, zeby była rozłożysta. Jak nie bedzie kwitła to starczą mi liście. Platana bym też chciała, ale to chyba dorosłego nawiozę, bo wolno rośnie skubany

naginać gałęzie ?

To może patent sadowników :

pudełeczko po kefirze, napełnić betonem i zatopić pętelkę z drutu czy sznurka - żeby powstał taki ciężarek. I na gałazkę.

W trakcie budowy betonu dostatek..

Bardzo dobry patent Nefciu. Iście budowlany. Tylko kto wypije tyle kefiru?

Dobrosiu, a ja to musze zrobic tanim kosztem, a w miare solidnie, bo by mnie inaczej pierwsze słonce zjadło i zaraz zamurowałabym to wielkie piękne okno

U mnie też jakos się toczy.Zabieramy się za prund , geodetę i studnię.

Wsadziłam na działce kosodrzewinę i tamaryszek , które ktoś tam znajomy wysadzał od siebie z ogrodu i jeżdżę co dwa trzy dni na działkę podewać toto , żeby mi się przyjęło.Przy okazji moja dziecina szaleje w piachu i kurzu i wyglądajak murzyn jak wracamy :)

Dziewczynki to może wpadnijcie do mnie na budowe. Mam sporo desek z których i pergolę i rolety sie wykroi ;) :lol: :lol:

sie nie śmiej , deski na budowie się przydają - to jak Cie w końcu nawiedzę , to z deskowym łupem mogę wyjechać :wink: :lol:

zanim sie wybierzesz wszystko z dymem pójdzie ;)

Bardzo dobry patent Nefciu. Iście budowlany. Tylko kto wypije tyle kefiru?

po jogurtach, po śmietanie ..... Daj hasło to będziemy zbierać :)

Widziałam ten patent w sadach koło Warki..

Ładnie pomalujemy i na święta bożonarodzeniowe będziesz miała ślicznie przybrane drzewko magnolciowe ;)