Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele z v-fuga - opinie uzytkowników

Korciula

Recommended Posts

mam takie prawie na całym parterze. Są super. Wyglądają lepiej niż zwykłe panele, choćby dla tego że na tych nigdy nie będzie widać niedokładności ułożenia i szczelin. :D

Z brudzeniem nie ma problemu. Córa wpada w lato prosto z ogródka do domu w buciorach i nic sie nie dzieje.

Mamy je około 2 lat. :)

http://forum.muratordom.pl/rootowisko-nasz-domek-pod-lasem,t85188.htm?highlight=rootowisko

Pozdrawiam

ROOT

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

fuga w panelach to kolejny krok w kierunku upodobnienia panela do deski podłogowej ,po latach lepiej to wyglada niz brudne poszarpane krawedzie jak to jest w przypadku tradycyjnych połaczen,.pomysł v fugi pochodzi z podług drewnianych starych tych 100 letnich szorowanych szczotka ryzowa na mokro ,dzis fugi w podłodze drewnianej mozna uszczelnic ,masa elastyczna ,czesto w podłodze dab w celu postarzenia wygladu krawedzie z fazka barwi sie na czarny kolor i stosuje czarna mase uszczelniajaca ,dodatkowo powierzchnia deski nie musi byc równa moze byc ryflowana ,sęki uwypuklone ,a cena dwuwarstwowej deski nie musi byc wysoka umnie surowa do olejowania deska posterzona 120 zł m2 przy szer 190mm.

Jola,

takie masz?:

http://www.quick-step.com/europe/pl/floor/400392.aspx

możesz wkleić jakieś zdjęcia, byłabym wdzięczna

:)

Dokładnie takie. Niestety zdjęcia swojej podłogi aktualnie nie posiadam.

Dodatkową zaletą tych paneli jest to, że sa grubsze niż zwykłe i przy chodzeniu w twardszym obuwiu nie słychać tego nieprzyjemnego stuku.

• 6 months później...

Ja nie mam, ale z tej serii zastanawiałam sie nad Dąb Umbria.

http://www.kronooriginal.pl/go.live.php/PL-H5/produkty/P14319/kronostep-vario.html

Bardzo mi sie podoba kolor, cena też jeszcze może być 59zł/m2. Jednakże chyba ich nie zakupię, wziełam 4 panele do domu, i maja tak jakby trochę błyszczącą fakturę, wydaje mi sie że będzie widać na tych panelach wszystkie zarysowania, zresztą słyszłam opinie o tych panelach, że bardzo widać zarysowania.... szukam czegoś innego, bardziej matowego...

• 4 months później...

Witajcie

Przeglądając archiwum forum widziałem, że trochę osób decydowało się na panele z V-fugą. Jak wyglądają wasze doświadczenia w użytkowaniu takich paneli. Mycie podłóg, konserwacja, czy faktycznie zbiera się bród w tych rowkach ? itp itd...Ogolnie jesteście zadowoleni, czy drugi raz byście już ich nie wybrali.

Dzięki za opinie

Grzesiek

Witajcie

Przeglądając archiwum forum widziałem, że trochę osób decydowało się na panele z V-fugą. Jak wyglądają wasze doświadczenia w użytkowaniu takich paneli. Mycie podłóg, konserwacja, czy faktycznie zbiera się bród w tych rowkach ? itp itd...Ogolnie jesteście zadowoleni, czy drugi raz byście już ich nie wybrali.

Dzięki za opinie

Grzesiek

Zaden brud nie jest w stanie się tam zebrac jeżeli będzie regularnie podłoga odkurzana czy zamiatana.

Może dalibyście więcej fotek?? Też chcę panele V, ale pojęcia nie mam jakie. Dopiero na podłodze widać wygląd.
Radziej, to możesz do mnie zajrzeć :wink: Też mam z fuga V

Aha, dodam, że żadnego problemu z brudem nie ma.

Nic się tam nie zbiera