Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele z v-fuga - opinie uzytkowników

Korciula

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam tylko zdjęcie z czasu remontu jeszcze:

http://images39.fotosik.pl/59/bd7c9837bbcff8a2m.jpg

Czemu te panele robią wrażenie jakby były wybrzuszone? A może są wybrzuszone z powodu zbyt wilgotnego klimatu w pomieszczeniu.

Nie są wybrzuszone. Nie wiem skąd takie wrażenie - może wina zdjęcia, choć na mnie takiego wrażenia nie robią.

Ja mam tylko zdjęcie z czasu remontu jeszcze:

http://images39.fotosik.pl/59/bd7c9837bbcff8a2m.jpg

Czemu te panele robią wrażenie jakby były wybrzuszone? A może są wybrzuszone z powodu zbyt wilgotnego klimatu w pomieszczeniu.

Nie są wybrzuszone. Nie wiem skąd takie wrażenie - może wina zdjęcia, choć na mnie takiego wrażenia nie robią.

Częśc zdjęcia z prawej jest wyrażnie inna od tej z lewej. Wyglada to tak jakby te rzędy były lekko wybrzuszone!

powiększyłem i pokazałem innym. Widzą pięc lekko wybrzuszonych paneli od ściany do kartonów. Ale to nic może to zdjęcie. W lewym górnym rogu zdjęcia widac kawałek kartonu pod którym jest ciemna pustka świadcząca o wypukłych panelach. No cóż to tylko zdjęcie.

Dla pewności połóż coś prostego np. płaskownik, poziomica o długości 1-1,5 metra w poprzek paneli i sprawdź czy pod poziomicą, płaskownikiem itp. są prześwity, czy leży całą powierzchnią na panelach. To tak na wszelki wypadek.

Mozliwe, że fazki dają takie złudzenie.

• 6 months później...
Też zamówiłam z balterio z v-fugą. Wkrótce wyraże opinię :)

Jak Ci się ogólnie sprawują te panele? Jaki kolor wybrałaś? Chyba za tę cene są ok? ;))

Już się nie moge doczekać rozpoczęcia prac

Mam dąb tasmański z serii tradition elite - jestem zachwycona, goście też :) Czyści się je bezproblemowo, super w użytkowaniu - wszyscy pytają, czy to drewno ;)

czy ktoś z Was użytkuje panele z tzw. 4-stronną v-fugą.

Pytam, bo ja wybrałam panel podłogowy firmy Quick Step z fugą, pięknie wygląda tylko boję się iż utrzymanie czystości takiej podłogi będzie trudniejsze.

Jeśli ktoś posiada takie panele to proszę o opinię.

Jak byłam pytać o panele Quick Step z V - fugą to sprzedawca odradził, ponieważ te fugi (a raczej ich krawędzie) szybciej się wycierają. Ale skoro już kupiłaś i położyłaś to nie pozostaje nic innego tylko się nimi cieszyć.

A mogłabyś wkleić zdjęcia takiej podłogi?

Jak Ci się ogólnie sprawują te panele? Jaki kolor wybrałaś? Chyba za tę cene są ok? ;))

Mam dąb tasmański z serii tradition elite - jestem zachwycona, goście też :) Czyści się je bezproblemowo, super w użytkowaniu - wszyscy pytają, czy to drewno ;)

hahaha...kupiłam identyczne:). Możesz wstawić fotkę jak wyszły? Moje jeszcze w sklepie.

Remont zaczynam w przyszłym tyg.

EDIT: POMYLIŁAM SIĘ , JA MAM DĄB BAGIENNY ;)

A jaki podkład wyciszający zastosowałaś? Czy coś z produktów Belterio, czy innej firmy?