slawciol 02.10.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 slawciol jak długo masz merbau w łazience? Bardzo mnie interesuje, jak się to drewno zachowuje. Wiem, wiem, teoretycznie się już nasłuchałam i naczytałam. Co więcej - zdecydowałam się już nawet na ten merbau na schodach, parapetach w salonie i w jednej łazience na podłodze i blacie. Póki co - mam tylko zrobione parapety (starannie przykryte, bo ciągle jeszcze trwa "wykończeniówka") i lada dzień mają mi położyć drewno w łazience. Nie wyzbyłam się jednak obaw, czy aby na pewno to była dobra decyzja... Przyznam, że najbardziej boję się tego blatu w łazience. mkkafe Twoje panele niezmiennie mi się podobają i choć ja mam zupełnie inne ciągle z przyjemnością oglądam zdjęcia z Twojego domku, ze szczególnym uwzględnieniem fotek podłogi (i pokoików dziecięcych). Podłogę mam około 2 lat, nic się nie dzieje, deski są lakierowane, wyglądają tak samo jak 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 03.10.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ja mam panele z balterio. Niedawno położone, ale nie ma problemów z utrzymaniem w czystości http://images40.fotosik.pl/204/198a165ebd4250c2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 03.10.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Podłogę mam około 2 lat, nic się nie dzieje, deski są lakierowane, wyglądają tak samo jak 2 lata temu. u nas ma być olejowana, bo niby w łazience lepiej się sprawdza. Ale czy faktycznie? A trzeba co jakiś czas olejować... Może lepiej lakier w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 03.10.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Podłogę mam około 2 lat, nic się nie dzieje, deski są lakierowane, wyglądają tak samo jak 2 lata temu. u nas ma być olejowana, bo niby w łazience lepiej się sprawdza. Ale czy faktycznie? A trzeba co jakiś czas olejować... Może lepiej lakier w takim razie? sporo tematów jest na ten temat, mówią że lepiej olejowane, ale i mówią że nie, trudno wybrać, ja mam z Castoramy Merbau dwu lamelowy lakierowany, zdarza się że się "zachlapie" woda (zwłaszcza 5letnia córka ) nie ma przebarwień, ani się nie łuszczy, a i spokój że nie trzeba co roku szlifować i olejować następne kupiłbym te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekmiller 15.12.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 po ile kupilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larencase 24.04.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam, kupiłem dziś panele podłogowe z V-fugą panele są ciemnego koloru drewnopodobnego z wysokim połyskiem. Niby wszystko w porządku, ale skusiła mnie trochę cena zapłaciłem 19 zł za m2 ale te v-fugi nie są zainpregnowane. Co teraz zrobić, czy położyć i przez dwa tygodnie malować każdą fugę pędzelkiem i lakierem ciemnym? Czy użyć uszczelniacza, a może silikonu i pozakrywać te fugi? Martwi mnie ta sytuacja że wyrzuciłem pieniądze z błoto, różnica była 20 zł na metrze kwadratowym pomiędzy fugami surowymi takie jak ja mam, i takimi pomalowanymi impregnatem.Proszę o pomoc i rade co teraz robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larencase 25.04.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam, ja własnie kupiłem panele z v-fugą, kolor bardzo ciemny połysk. Jedynym ich minusem jest to że nie posiadają lakieru w fudze, poprostu są w niej surowe bez impregnacji. Bardzo szukam rady co teraz mogę z nimi zrobić? Lakierować każdą fugę? Czy zasilikonować to i wygładzić palcem, tak żeby w każdej fudze powstało tylko niewielkie wgłębienie? A może nic nie robić? tylko jak to będzie wyglądało za kilka miesięcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 02.02.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Podbijam temat, bo mam chrapkę na Balteriora z V-fugą i ciekaw jestem jak wyglądają Wasze opinie na ten temat po prawie półtorarocznej przerwie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 03.02.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam! Szukam paneli z V-fugą, najlepiej w kolorze dębu. Chciałabym, aby nie przyciemniały pomieszczeń, więc w grę wchodzą raczej jasne i średnie odcienie. Wolałabym też, aby wzór nie był bardzo sękowy. Czy ktoś z Was ma ciekawe panele o ww cechach? Dodam, że drzwi będę miała w kolorze orzecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.02.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 O panelach z v-fugą była już mowa tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?128627-Panele-z-v-fuga-opinie-uzytkownik%C3%B3w/page2&highlight=fuga O v-fudze pisano z reguły w kontekście paneli Balterio, czemu się nie dziwię, bo mam i zachwycam się - i goście też - od 2 lat http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/TMLoV7g4H2I/AAAAAAAADrY/MXUQrEpLEeE/s512/DSC_0165.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 03.02.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Joliska- to panel w kolorze dębu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.02.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Tak, dąb tasmański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 03.02.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Tak, dąb tasmański Mnie osobiście urzekły panele z serii Tradition Sculpture kolor dąb prestiż, o tasmańskim tez myślałem (myślę) jest bardzo podobny joliska to Twoje zdjęcie które wkleiłaś powyżej Balterio mógłby spokojnie odkupić w celach promocyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.02.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 My mamy dąb Calvados z Kronopolu: http://www.tanie-panele.pl/product/image/1376/1_5cdb58a077bd.jpg Mają delikatną v-fugę, nie tę mocną, czarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lavender 04.02.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Mnie osobiście urzekły panele z serii Tradition Sculpture kolor dąb prestiż, o tasmańskim tez myślałem (myślę) jest bardzo podobny Thewizzo - tutaj masz zdjęcia z realizacji firmy z Trójmiasta: http://www.madera-art.pl/realizacje.php?page=2&exd-markupId=1 (drugi of góry 'Domek jednorodzinny w Pszczółkach') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 04.02.2011 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Thewizzo - tutaj masz zdjęcia z realizacji firmy z Trójmiasta: http://www.madera-art.pl/realizacje.php?page=2&exd-markupId=1 (drugi of góry 'Domek jednorodzinny w Pszczółkach') Dzięki za info !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 05.02.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Dziś ogladałam Dąb Superior . Odcień wydaje mi się ładny, żółtawy, chociaż w świetle sklepowym wszystko pewnie trochę przekłamane. Chcę podłogę która dobrze łączyłaby się z drzwiami w kolorze orzecha (okana też orzechowe). Spoko też wydawał mi się Dąb próżniowy. Który z nich lepiej będzie prezentował się przy orzechu i bardzo jasnych płytkach lekko waniliowych płytkach z szarawymi przetarciami (fragment przy kominku w salonie). Nie chciałabym mebli w kolorze orzecha. Czy wobec tego skazana jestem na takie, w kolorze podłogi (dębu)? Podejrzewam, że nie jest to prosta sprawa ze znalezieniem odpowiedniego odcienia mebli. Doradźcie, proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 25.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witam Czy ktos może ma balterio sosnę przystaniową na podłodze?? chciałbym zobaczyć efekt (na ich stronie są ale chciałbym widok pod innym kątem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 23.08.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Mam pytanie, mam świeżo położone panele z V-fugą Swiss Krono i czy należy je impregnować czy nie, jeśli tak, to czym najlepiej. Osoba, która mi zakładała panele twierdziła, że mija się to z celem, ale faktycznie ta fuga raczej nie jest niczym zabezpieczona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts