Megana 10.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Hejkuuuuuu, ale dziura wielka super wyglądasz w tym wykopie Widzisz, dzieje się , dzieje - dużo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 10.09.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 taka_ja&taki_on - powoli oswajam się z sytuacją, w której wszystko dzieje się bardzo szybko Małgosiu - za szybko nawet się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.09.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Puszek jest już ślicznym kocurkiem i ma piękną sierść, tylko przytulać i miziać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 11.09.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat: ile będzie was kosztować budowa przyłącza o długości 230metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 12.09.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Witaj:) Zagladam do Twojego dziennika juz od kilku miesiecy, oczarowana Waszymi widokami przyciagnelam meza do monitora pokazujac Wasz pejzaż Pieknie macie, a Wasz przyklad dodaje mi otuchy, bo my tez na wsi zaczynamy lada dzien budowe naszego siedliska:) pozwolenie dostalismy 07.09 - 2mce po Was:). Przed nami tez utwardzenie drogi na naszym polu, rozmawialam juz z roznymi fachowcami, jedni mowi ze teraz utwardzac to ciezki sprzet ubije a inni ze po ciezkim sprzecie? Widze ze Wy teraz robicie - i tu moje pytanie, czym utwardzacie? U nas jest glina, tak chyba jak i u Was na dzialce. Widzialam jakis kamien, ale nie wiem co to? Mi fachowcy mowili, wykorytowac,na to 20cm zwiru i na to 2-25cm drobnego gruzu. Pozdrawiam i dopinguje Waszej budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.09.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 no to ja też się "ujawnię" - też czytam dziennik prawie od poczatku, podziwiam odwagę, bo budowa w takim miejscu raczej do latwych nie należy, a i mieszkanie w pewnym oddaleniu od tego co nazywamy cywilizacją, pewnie też łatwe nie będzie. Ja bym się chyba na to nie zdobyła, dlatego tym bardziej podziwiam i troszkę zazdroszczę tej odwagi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.09.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jest czego zazdrościć, jak tam byliśmy, to wyjeżdżać się nie chciało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 14.09.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witaj:) Zagladam do Twojego dziennika juz od kilku miesiecy, oczarowana Waszymi widokami przyciagnelam meza do monitora pokazujac Wasz pejzaż Pieknie macie, a Wasz przyklad dodaje mi otuchy, bo my tez na wsi zaczynamy lada dzien budowe naszego siedliska:) pozwolenie dostalismy 07.09 - 2mce po Was:). Przed nami tez utwardzenie drogi na naszym polu, rozmawialam juz z roznymi fachowcami, jedni mowi ze teraz utwardzac to ciezki sprzet ubije a inni ze po ciezkim sprzecie? Widze ze Wy teraz robicie - i tu moje pytanie, czym utwardzacie? U nas jest glina, tak chyba jak i u Was na dzialce. Widzialam jakis kamien, ale nie wiem co to? Mi fachowcy mowili, wykorytowac,na to 20cm zwiru i na to 2-25cm drobnego gruzu. Pozdrawiam i dopinguje Waszej budowie! Pat&Pio-miło mi bardzo i dzięki za dobre słowo Co do drogi - najpierw zdjęliśmy humus. Na to poszedł tzw. łamaniec, a na koniec sypiemy niesort. Podłoże nie jest gliniaste.Ziemia jest dość twarda z domieszką kamieni. Nie było specjalnego utwardzania. Koparka przejechała parę razy i wystarczyło Do końca budowy pewnie nie będziemy nic już robić na tej drodze, szkoda pieniędzy Hiv - witaj Z przyłączem to cała historia, ale tak w skrócie, to podpisałam umowę z wodociągami na następujących warunkach : wodociągi robią dokumentację, zapewniają sprzęt i ludzi, robią odbiór i pomiar powykonawczy. Ja płacę za materiał, montuję hydrofor u nich w stacji uzdatniania wody i na końcu - po odbiorze i podłączeniu wody - notarialnie przenoszę na nich własność przyłącza i ustanawiam nieodpłatną służebność przesyłu. Robota jeszcze nie skończona i nie dostałam od nich faktury, ale wstępnie licząc powinna zapłacić około 3 tys. zł. Jak dostanę fakturę za materiały to zapiszę to w wydatkach, w dzienniku Małgosiu - dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.09.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Iwonko - Super, zaczęliście :) To teraz trzymam kciuki za pogodę i szybkie budowanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 17.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Iwonko - WOW! wszystko rośnie, dziury kopiecie, droga się robi.... w przyszłym roku, to chyba na święta będziemy u Was się kurortować Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.09.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Iwonko, no super. Lanie trzeba oblać Betonu poszło Wam nie dużo, u nas było 19 kubików No to teraz zaczynasz nas pomału doganiać super!!! A Puszek, musi mieć wszystko pod kontrolą ( nawet podczas snu ) Jest śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 17.09.2009 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Iwonko - WOW! wszystko rośnie, dziury kopiecie, droga się robi.... w przyszłym roku, to chyba na święta będziemy u Was się kurortować Powodzenia:) Justynko - już teraz zapraszam A my do Was na jakieś ryby się wybierzemy Małgosiu też tak pomyślałam z tym betonem. Poszło by jeszcze więcej, ale nasz kierownik budowy przeprojektował ławy na węższe, bo w oryginale były 85 Dogonić to Was zapewne nie zdążymy, ale staramy się, staramy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.09.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A nam z 50 "pogrubasiła" Pani architekt na 60 i już wiadomo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.09.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Iwonko, to też Ci życzymy samych fachowców z prawdziwego zdarzenia Ale goście od blaszaka nie źli byli Ławy wyglądają pięknie, to teraz "Niech się mury pną do góry" Oblałaś te ławy A gdzie następne zdjęcie Puszka ( ostatnie jest super ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.09.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 ja też zycze powodzenia w dalszym budowaniu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.09.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Iwonko, no to teraz na calego sie taplasz w blotku Fajnie, ze juz zaczeliscie i to tak optymistycznie...bez wiekszej czkawki Super!! Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Iwonko, to dobrze, że te kable pójdą w ziemi, krajobraz byłby zagrożony Teraz szybko pójdą mury zobaczysz jakie fajne uczucie Puszek - toż to już tygrys Jest piękny No i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 22.09.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Dziękuję Wam kobitki za wsparcie i dobre słowo - wiele to dla mnie znaczy Lada chwila zaczną się następne problemy - wybieranie dostawcy Silki na ściany parteru. Mam kilka ofert... Potem więźba - rozważamy zamówienie więźby gotowej, takiej na zamówienie, którą montują w ciągu jednego dnia. Zobaczymy jaką ostatecznie nam zaproponują cenę. Czasu na wszystko brakuje, głowa kwadratowa.... Wy też tak macie ? No i rzecz najistotniejsza - pogoda! Jeśli następne miesiące będą mokre, to nici z naszych planów na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.09.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 No i rzecz najistotniejsza - pogoda! Jeśli następne miesiące będą mokre, to nici z naszych planów na ten rok. Iwonko, przecież wiecznie padać nie będzie, a ludzie którzy pracują na budowach muszą coś jeść, więc kochana proszę nie dramatyzować i cieszyć się chwilą, bo za moment będą inne sprawy do załatwiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.09.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ..a wpadłem z re:wizytą się przywitać... pozdro NEtbet'obieżyświat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts