Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Saskja, kamlotku - przemyśleliśmy temat ogrzewania i zdecydowaliśmy się na piec o większej mocy (minimum 20 kW). Musi być trochę zapasu, a ja nie potrzebuję się potem denerwować i pluć sobie w brodę, że nie wybrałam takiego pieca jak trzeba :)

Iwonko - bardzo dziękuję :D Jeśli pogoda będzie znośna (a liczę, że będzie :p ), to faktycznie teraz będzie już tylko z górki :)

Aguś - dzisiaj już nie żałuję, że nie zaprzestaliśmy prac w zimie. Był taki okres, gdy chcieliśmy wszystko zawiesić do wiosny, ale nasz majster do dobry człowiek i przekonał nas, że warto pracować dalej. Pomalutku, ale ciągle :) A Ty bierz się do roboty kobito, bo faktycznie wszyscy Cię przegonią :lol:

Małgosiu - pamiętam, gdy czytałam wpis w Twoim dzienniku dotyczący dachówki i tę ogromną radość w twoich pisanych słowach. Dzisiaj już wiem co to znaczy :D

AGP - no właśnie....rok już minął, a wydaje się jakby to było wczoraj :p Dziękuję :)

jessi - już się nie mogę doczekać tego dachu. Wtedy domek zacznie wyglądać jak taki prawdziwy DOM :D

kamlotku - hehehehe...dziękuję, się napiję :D

Dobry wieczór. :)

pozwoliłem sobie przeglądnąć dziennik i :o :o :o

tyle roboty wykonanej w zimie , no, no wyrazy uznania dla inwestorki i brygady budowlanej.

Przepiękne widoki w waszej okolicy. :roll:

Życzę dalej takiego tempa prac.

Powodzenia. :wink:

Czesc Iwona!

GRATULUJE!!!! Tak sobie myślę że co nas nie zabije to nas wzmocni! a ta zima byla niezłym sprawdzianem - dla Twojej górskiej posiadłości i mojej zawiejskiej;) chatki:) i pomimo jej srogości nasze budowy posuwały się do przodu! W takim wypadku - DAMY RADĘ! chocby nie wiem co!:) bo jak budowac nam sie udalo w taka zime to i mieszkac nam sie uda!;)))

Iwonko - mowie Ci jaka to frajda patrzec na swoj ulozony juz z dachowki dach... Wczoraj stałam i tak patrzyłam, panowie skończyli (no latem wstawia okna dachowe i inne sprawy dokoncza po zrobieniu elewacji). Normalnie jak dotad nie wiedzialam czym sie tak ludzie zachwycaja, a ja tak godzine chodzilam naokoło swojego domu i patrzyłam -no miód malina! ta NASZA dachówka;) Wysyłam Ci na maila zdjęcie:)

My teraz szukamy elektryka, tynkarza, hydraulika, prawie sie juz zdecydowalismy na okna - idziemy łeb w łeb Kobito:) Ciekawe czy tez w tym samym czasie zamieszkamy:)))) Szkoda ze tak odległe są nasze budowy:(

Pat&Pio - witam po dlugiej Twojej nieobecności :D Zdjęcia dotarły - jestem pod wrażeniem! Już nie mogę się doczekać takiego widoku na moim dachu. Wczoraj kierownik budowy odebrał więźbę i pozwolił układać dachówkę, więc mam nadzieję, że to nastąpi już niebawem :D Faktycznie idziemy niemal łeb w łeb :D :D Jestem przekonana, że będziemy sie też razem wprowadzać :)

naLeśniczku - Ciebie też witam serdecznie :D Nie musisz przepraszać - wiem jak to jest gdy się nie ma czasu na nic :D Dziękuję za dobre słowo i zapraszam częściej :)

witaj Iwonko

i co tam słychac na budowie jak posuwają sie prace ,może panowie zaczęli kryc dachóweczką :wink: :D :D ,proszę o fotorelacje ,buziaczki zostawiam

jessi - dzisiaj mam dzień urlopu i niestety nie będę na budowie... Wczoraj kierownik odebrał więźbę i można kłaść dachówkę, ale zobaczę to dopiero w niedzielę. Wiem natomiast, że dzisiaj miała być malowana nadbitka :) Jak tylko będą zdjęcia to z pewnością wkleję do dziennika :)

witaj Iwonko

i co tam słychac na budowie jak posuwają sie prace ,może panowie zaczęli kryc dachóweczką :wink: :D :D ,proszę o fotorelacje ,buziaczki zostawiam

jessi - dzisiaj mam dzień urlopu i niestety nie będę na budowie... Wczoraj kierownik odebrał więźbę i można kłaść dachówkę, ale zobaczę to dopiero w niedzielę. Wiem natomiast, że dzisiaj miała być malowana nadbitka :) Jak tylko będą zdjęcia to z pewnością wkleję do dziennika :)

to super że cały czas cos sie dzieje :D :D aż Ci zazdroczszę oczywiście pozytywnie

tp teraz trzymam za słowo i czekam do niedzieli na fotorelacje :wink: 8) :D

Ano z rzadka cos skrobne, za to prawie codziennie czytuje i zaglądam:) Do Ciebie często jako do pierwszej:)))

Iwonko, nie widzę kominów? Robią się, czy będą się robić? i jak w końcu je wykańczacie?

Pat&Pio - ponieważ źle obliczyliśmy ilość elementów komina, to rzecz jasna ich zabrakło :lol: Ale na szczęście są już zakupione i czekają w sklepie na odbiór. lada chwila majster będzie kontynuował jego budowanie. Ciągle jeszcze się zastanawiamy nad wykończeniem, chociaż mnie bardziej "ciągnie" w stronę otynkowania komina :)

My sie nie zastanawialiśmy, jakos tak z gory założyliśmy ze komin musi być z cegły - bo tak było w projekcie (a wykonawca nie kwapił się do doradzania innego) a ja teraz dopiero poznaję inne sposoby wykończeń. Taki robiony z cegły pełnej ma jedną wade - cenę:) ale już po wszystkim, nie żałuję - mi podobają się nasze kominy, choć było z nimi trochę kombinacji w trakcie:)

A taki otynkowany to jaki? Cegła zwykła, pełna pociągnieta do góry i ona otynkowana, czy jak?

taka_ja&taki_on - oj tam zaraz w szoku :lol: Fakt - sami nie spodziewaliśmy się, że roboty tak daleko zajdą. Wczoraj panowie zaczęli układać dachówkę i dlatego dzisiaj rano wybrałam się z mężem na budowę - a tu zima :( Zasypało naszą dachóweczkę i nic nie widać... Znowu sypie...

Ale jakoś damy radę :D

Pat&Pio - my mamy komin systemowy, którego wystająca część zostanie ocieplona styropianem, na to zaprawa, potem siatka i na koniec tynk jakiś kolorowy (chyba tak - jeszcze nie "przestudiowałam" tego tematu :lol: ).