AGP 17.02.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 A ja gratuluję z okazji rocznicy dziennika Troszkę spóźnione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.02.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 hej Iwonko Gratulacje wiechy !!!! teraz patrzeć jak lada dzien Wasi panowie uwina się i zostanie skonczony dach pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 17.02.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Spóźnione gratulacje na wiechę http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/5870_57085870_927.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 17.02.2010 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Saskja, kamlotku - przemyśleliśmy temat ogrzewania i zdecydowaliśmy się na piec o większej mocy (minimum 20 kW). Musi być trochę zapasu, a ja nie potrzebuję się potem denerwować i pluć sobie w brodę, że nie wybrałam takiego pieca jak trzeba Iwonko - bardzo dziękuję Jeśli pogoda będzie znośna (a liczę, że będzie ), to faktycznie teraz będzie już tylko z górki Aguś - dzisiaj już nie żałuję, że nie zaprzestaliśmy prac w zimie. Był taki okres, gdy chcieliśmy wszystko zawiesić do wiosny, ale nasz majster do dobry człowiek i przekonał nas, że warto pracować dalej. Pomalutku, ale ciągle A Ty bierz się do roboty kobito, bo faktycznie wszyscy Cię przegonią Małgosiu - pamiętam, gdy czytałam wpis w Twoim dzienniku dotyczący dachówki i tę ogromną radość w twoich pisanych słowach. Dzisiaj już wiem co to znaczy AGP - no właśnie....rok już minął, a wydaje się jakby to było wczoraj Dziękuję jessi - już się nie mogę doczekać tego dachu. Wtedy domek zacznie wyglądać jak taki prawdziwy DOM kamlotku - hehehehe...dziękuję, się napiję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Dobry wieczór. pozwoliłem sobie przeglądnąć dziennik i tyle roboty wykonanej w zimie , no, no wyrazy uznania dla inwestorki i brygady budowlanej. Przepiękne widoki w waszej okolicy. Życzę dalej takiego tempa prac. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.02.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Iwonko - z piecem dobry wybór, lepiej więcej, niż za mało hehehe - to moja dewiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.02.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Hej Iwono, Postepy masz imponujace przy takiej pogodzie!! Jestem pod wrazeniem...taki mroz i snieg a Panowie tyle wykonali!! Niesamowite!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 18.02.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Zbigniew100 - witam serdecznie w moich progach Dziękuję za uznanie - na pewno przekażę majstrowi Małgosiu - nooo....widzę, że się zgadzamy Maju - Panowie doszli do wniosku, że nie ma co w domu siedzieć i sami tak, z własnej woli cały czas grzebią na naszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 19.02.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Czesc Iwona! GRATULUJE!!!! Tak sobie myślę że co nas nie zabije to nas wzmocni! a ta zima byla niezłym sprawdzianem - dla Twojej górskiej posiadłości i mojej zawiejskiej;) chatki:) i pomimo jej srogości nasze budowy posuwały się do przodu! W takim wypadku - DAMY RADĘ! chocby nie wiem co! bo jak budowac nam sie udalo w taka zime to i mieszkac nam sie uda!)) Iwonko - mowie Ci jaka to frajda patrzec na swoj ulozony juz z dachowki dach... Wczoraj stałam i tak patrzyłam, panowie skończyli (no latem wstawia okna dachowe i inne sprawy dokoncza po zrobieniu elewacji). Normalnie jak dotad nie wiedzialam czym sie tak ludzie zachwycaja, a ja tak godzine chodzilam naokoło swojego domu i patrzyłam -no miód malina! ta NASZA dachówka;) Wysyłam Ci na maila zdjęcie:) My teraz szukamy elektryka, tynkarza, hydraulika, prawie sie juz zdecydowalismy na okna - idziemy łeb w łeb Kobito:) Ciekawe czy tez w tym samym czasie zamieszkamy:)))) Szkoda ze tak odległe są nasze budowy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 19.02.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 witam na początek to przepraszam za zaległości w odwiedzaniu dziennika jestem pod wrażeniem krajobrazów zimowych jakie otaczają wasz domek!! pozdrawiam serdecznie ps. fotki Puszka jak zwykle świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 19.02.2010 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Pat&Pio - witam po dlugiej Twojej nieobecności Zdjęcia dotarły - jestem pod wrażeniem! Już nie mogę się doczekać takiego widoku na moim dachu. Wczoraj kierownik budowy odebrał więźbę i pozwolił układać dachówkę, więc mam nadzieję, że to nastąpi już niebawem Faktycznie idziemy niemal łeb w łeb Jestem przekonana, że będziemy sie też razem wprowadzać naLeśniczku - Ciebie też witam serdecznie Nie musisz przepraszać - wiem jak to jest gdy się nie ma czasu na nic Dziękuję za dobre słowo i zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 19.02.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 witaj Iwonko i co tam słychac na budowie jak posuwają sie prace ,może panowie zaczęli kryc dachóweczką ,proszę o fotorelacje ,buziaczki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 19.02.2010 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 witaj Iwonko i co tam słychac na budowie jak posuwają sie prace ,może panowie zaczęli kryc dachóweczką ,proszę o fotorelacje ,buziaczki zostawiam jessi - dzisiaj mam dzień urlopu i niestety nie będę na budowie... Wczoraj kierownik odebrał więźbę i można kłaść dachówkę, ale zobaczę to dopiero w niedzielę. Wiem natomiast, że dzisiaj miała być malowana nadbitka Jak tylko będą zdjęcia to z pewnością wkleję do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 19.02.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 witaj Iwonko i co tam słychac na budowie jak posuwają sie prace ,może panowie zaczęli kryc dachóweczką ,proszę o fotorelacje ,buziaczki zostawiam jessi - dzisiaj mam dzień urlopu i niestety nie będę na budowie... Wczoraj kierownik odebrał więźbę i można kłaść dachówkę, ale zobaczę to dopiero w niedzielę. Wiem natomiast, że dzisiaj miała być malowana nadbitka Jak tylko będą zdjęcia to z pewnością wkleję do dziennika to super że cały czas cos sie dzieje aż Ci zazdroczszę oczywiście pozytywnie tp teraz trzymam za słowo i czekam do niedzieli na fotorelacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 19.02.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ano z rzadka cos skrobne, za to prawie codziennie czytuje i zaglądam:) Do Ciebie często jako do pierwszej:)))Iwonko, nie widzę kominów? Robią się, czy będą się robić? i jak w końcu je wykańczacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 19.02.2010 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ano z rzadka cos skrobne, za to prawie codziennie czytuje i zaglądam:) Do Ciebie często jako do pierwszej:))) Iwonko, nie widzę kominów? Robią się, czy będą się robić? i jak w końcu je wykańczacie? Pat&Pio - ponieważ źle obliczyliśmy ilość elementów komina, to rzecz jasna ich zabrakło Ale na szczęście są już zakupione i czekają w sklepie na odbiór. lada chwila majster będzie kontynuował jego budowanie. Ciągle jeszcze się zastanawiamy nad wykończeniem, chociaż mnie bardziej "ciągnie" w stronę otynkowania komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.02.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam! Iwonko jestem w szoku, ciut mnie też nie było, wpadłam do dziennika i chyba dziwnie wyglądałam bo myslałam, że u WAS to cisza i czekacie sobie do wiosny... A tutaj proszę -WIECHA !!! Gratulacje... Mały Żbik jak zwykle słodziak taki. Pozdrawiam WAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 19.02.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 My sie nie zastanawialiśmy, jakos tak z gory założyliśmy ze komin musi być z cegły - bo tak było w projekcie (a wykonawca nie kwapił się do doradzania innego) a ja teraz dopiero poznaję inne sposoby wykończeń. Taki robiony z cegły pełnej ma jedną wade - cenę ale już po wszystkim, nie żałuję - mi podobają się nasze kominy, choć było z nimi trochę kombinacji w trakcie:) A taki otynkowany to jaki? Cegła zwykła, pełna pociągnieta do góry i ona otynkowana, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 20.02.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 taka_ja&taki_on - oj tam zaraz w szoku Fakt - sami nie spodziewaliśmy się, że roboty tak daleko zajdą. Wczoraj panowie zaczęli układać dachówkę i dlatego dzisiaj rano wybrałam się z mężem na budowę - a tu zima Zasypało naszą dachóweczkę i nic nie widać... Znowu sypie... Ale jakoś damy radę Pat&Pio - my mamy komin systemowy, którego wystająca część zostanie ocieplona styropianem, na to zaprawa, potem siatka i na koniec tynk jakiś kolorowy (chyba tak - jeszcze nie "przestudiowałam" tego tematu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.02.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Piękny domek i szybko rośnie mimo ciężkiej zimy, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts