Kaśka73 17.10.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 ja już nie powiem złego słowa na pogodę, jak zobaczyłam u Ciebie ten śnieg to ..... brak słów normalnie u mnie tylko błoto, tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 17.10.2009 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 ja już nie powiem złego słowa na pogodę, jak zobaczyłam u Ciebie ten śnieg to ..... brak słów normalnie u mnie tylko błoto, tylko Kasiu, u Was "za górką", zawsze był inny świat, niż u nas, w górkach. Powiem szczerze, że się trochę podłamałam. Tym bardziej, że na najbliższe dni nie zapowiadają wielkiego ocieplenia. Śnieg będzie topniał powolutku, potem będzie mokro i błotniście, i tak nastanie grudzień..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.10.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Małgosiu - u mnie taka zima, że jakoś trudno oswoić się z myślą o pięknych, ciepłych dniach Ale mam nadzieję, że się poprawi... Iwonko, masz piękną zimę i zdjęcie z jarzębiną super , ale co do budowania, to rzeczywiście masakra Ale na pewno jeszcze się ociepli i to już w przyszłym tygodniu ( tak mówią) Nadrobicie szybko stracony czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 18.10.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Iwonko, masz piękną zimę i zdjęcie z jarzębiną super , ale co do budowania, to rzeczywiście masakra :(Ale na pewno jeszcze się ociepli i to już w przyszłym tygodniu ( tak mówią) :)Nadrobicie szybko stracony czas:) Małgosiu jestem Ci wdzięczna za dobre słowo, ale chyba załapałam jakiegoś doła i brakuje mi optymizmu...... Jutro znowu wyjeżdżam na 3 dni szkolenia. Przynajmniej nie będę miała czasu na zamartwianie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.10.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Iwonko, jakiego doła przecież to nie koniec świata. Jeśli coś się przesunie w czasie i można później żyć, tonie jest to problem. Wiesz,zastanów się czy nawet nie lepiej, że przestali w takich warunkach budować. Nie wiem, jak zaprawa wiąże na zimnie i może to że nie budują, będzie z korzyścią dla Was. A kiedy się wprowadzicie, czy dwa miesiące wcześniej, czy później, to nie jest dwa lata. Przemyśl i nie denerwuj się :) Trzymam kciuki za pogodę i troszkę optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.10.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 A i zapomniałam, zobacz są ludzie, którzy mają wynajęte mieszkania i płacą straszne pieniądze. Wy mieszkacie u siebie Napisz jak kociaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 18.10.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Wiem Małgosiu, wiem.....ale ta pogoda mnie dobija. To się nazywa chroniczny brak słońca I ta bezczynność.... Ale masz rację kobieto - nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej Kotki wydobrzały, a raczej Puszkowi się poprawiło. W sytuacji Filusia ciężko mówić o poprawie. Jest jak jest i pewnie lepiej nie będzie. A Puszek w ciągu 2 dni znowu przytył - nadrabia zaległości z okresu choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Wiem Małgosiu, wiem.....ale ta pogoda mnie dobija. To się nazywa chroniczny brak słońca I ta bezczynność.... Ale masz rację kobieto - nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej Kotki wydobrzały, a raczej Puszkowi się poprawiło. W sytuacji Filusia ciężko mówić o poprawie. Jest jak jest i pewnie lepiej nie będzie. A Puszek w ciągu 2 dni znowu przytył - nadrabia zaległości z okresu choroby Dzielne kociątko z Puszka, a Filusia przytul ode mnie mocno Was również pozdrawiam serdecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.10.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Iwono, piekne zdjecia... ...wyobraz sobie, ze juz nie dlugo bedziesz mogla siedziec w domu z kubkiem czegos cieplego w reku i podziwiac ta piekna zime przez okno swojego domu... ale ZAZDRASZCZAM!!! PS. ja po prosbie do fachowca: Iwono, jaki obiektyw jest lepszy do robienia zdjec widokom? Ja sie nie znam, a chcialabym zrobic prezent gwiazdkowy Panu Mezowi On jest posiadaczem Nikon'a D90 z kitowym obiektywem...co byloby dobre na widoki? Statyw juz kupilam i schowalam pod biurkiem w pracy cos do statywu teraz potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 21.10.2009 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witaj Maju Dziękuję za słowa uznania. Niestety, ze względu na budowę, brakuje mi czasu na oddawanie się pasji fotografowania Co do obiektywów to polecam stronę : http://www.cyfrowe.pl/obiektywy,1,12/p/12/Nikon.html?gclid=CMS9_ZPrzp0CFY6EzAodKkGmqg Są tam fajne, proste opisy różnych obiektywów właśnie ze względu na ich przeznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.10.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witaj Maju Dziękuję za słowa uznania. Niestety, ze względu na budowę, brakuje mi czasu na oddawanie się pasji fotografowania Co do obiektywów to polecam stronę : http://www.cyfrowe.pl/obiektywy,1,12/p/12/Nikon.html?gclid=CMS9_ZPrzp0CFY6EzAodKkGmqg Są tam fajne, proste opisy różnych obiektywów właśnie ze względu na ich przeznaczenie. Dzieki wielkie!! Lo Matko...az 66 do wyboru??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.10.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 a czemu w dzienniku cisza? wczesna zima nie puszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 24.10.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Trafiłam tu przypadkie, ale podobno nic "przypadkiem" się nie dzieje. W jednej sekundzie zakochałam się, w miejscu, w którym budujesz... Jest cudowne!!! Domek uroczy, zwierzaczki przesłodkie i zazdroszczę wyprawy. Jednym słowem - masz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.10.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Iwonko, co u Was? Jak Panowie budujący Wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 24.10.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 a czemu w dzienniku cisza? wczesna zima nie puszcza? glowac - noooo cisza....jak makiem zasiał, albo śniegiem pokrył Jak zwał, tak zwał - pogoda wybitnie nie sprzyjająca. Trafiłam tu przypadkie, ale podobno nic "przypadkiem" się nie dzieje. W jednej sekundzie zakochałam się, w miejscu, w którym budujesz... Jest cudowne!!! Domek uroczy, zwierzaczki przesłodkie i zazdroszczę wyprawy. Jednym słowem - masz mnie AGP - witam i zapraszam częściej Położenie naszej działki ma swoje wady i zalety. Niektórzy twierdzą, że jesteśmy odważni, gdyż chcemy mieszkać tak daleko od ludzi i w takich warunkach. A ja wiem jedno - to jest nasza przemyślana decyzja i tej wersji będę się trzymać Iwonko, co u Was? Jak Panowie budujący Wasz domek Małgosiu - póki co, nie ma o czym pisać. Panowie coś tam robią, przygotowują, ale widocznych efektów brak. Pogoda nie pozwala na wiele. najgorsze jest to, że w tej temperaturze i przy takiej wilgotności nie możemy zrobić izolacji ścian. Musimy czekać na ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Iwonko, czy nie powinniście zabezpieczyć tego co jest przed mrozem i zostawić do wiosny, a później ruszyć z kopyta?Czy jednak zamierzacie po trochę, po trochę robić coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 24.10.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Iwonko, czy nie powinniście zabezpieczyć tego co jest przed mrozem i zostawić do wiosny, a później ruszyć z kopyta? Czy jednak zamierzacie po trochę, po trochę robić coś? Małgoś, nie ukrywam, że taka myśl chodzi nam po głowach. Musimy jednak skończyć pewne rzeczy - najważniejszy jest teraz strop nad piwnicą. Może w przyszłym tygodniu uda się go w końcu zalać (leży ułożony i przygotowany do zalania). Wtedy usiądziemy i podejmiemy decyzję, chociaż ja już domyślam się jaka ona będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.10.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Myślę, że nadrobicie wszystko wiosną, a może ekipę zmienicie przy okazji na taką, co będzie chciała szybko wybudować? Trzymam mocno kciuki, żeby pogoda Wam dopisała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 24.10.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 przylazłam za AGP, a że gusta mamy podobne więc i ja totalnie i nieodwracalnie zostałam zauroczona Waszą okolicą, za takie widoki wiele można poświęcić chylę czoła, perfekcyjnie pokazane krajobrazy, i fotki zwierzaków małych i większych również będę zaglądać i z niecierpliwością czekać na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 25.10.2009 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Małgosiu-na dzisiaj, to ja chcę tylko skończyć stan zero. No cóż, życie zweryfikowało nasze plany - trzeba się z tym pogodzić. KamaG - miło Cię widzieć w moich progach Zdjęcia oczywiście jeszcze wstawię. Najpierw muszę mieć co sfotografować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts