Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja już nie powiem złego słowa na pogodę, jak zobaczyłam u Ciebie ten śnieg to ..... brak słów normalnie :cry:

u mnie tylko błoto, tylko :D

Kasiu, u Was "za górką", zawsze był inny świat, niż u nas, w górkach.

Powiem szczerze, że się trochę podłamałam. Tym bardziej, że na najbliższe dni nie zapowiadają wielkiego ocieplenia. Śnieg będzie topniał powolutku, potem będzie mokro i błotniście, i tak nastanie grudzień.....

Małgosiu - u mnie taka zima, że jakoś trudno oswoić się z myślą o pięknych, ciepłych dniach :( Ale mam nadzieję, że się poprawi...

Iwonko, masz piękną zimę i zdjęcie z jarzębiną super :), ale co do budowania, to rzeczywiście masakra :(

Ale na pewno jeszcze się ociepli i to już w przyszłym tygodniu ( tak mówią) :)

Nadrobicie szybko stracony czas:) :)

Iwonko, masz piękną zimę i zdjęcie z jarzębiną super :), ale co do budowania, to rzeczywiście masakra :(Ale na pewno jeszcze się ociepli i to już w przyszłym tygodniu ( tak mówią) :)Nadrobicie szybko stracony czas:) :)

Małgosiu jestem Ci wdzięczna za dobre słowo, ale chyba załapałam jakiegoś doła i brakuje mi optymizmu......

Jutro znowu wyjeżdżam na 3 dni szkolenia. Przynajmniej nie będę miała czasu na zamartwianie się.

Iwonko, jakiego doła :o :o :o :o przecież to nie koniec świata. Jeśli coś się przesunie w czasie i można później żyć, tonie jest to problem.

Wiesz,zastanów się czy nawet nie lepiej, że przestali w takich warunkach budować.

Nie wiem, jak zaprawa wiąże na zimnie i może to że nie budują, będzie z korzyścią dla Was. A kiedy się wprowadzicie, czy dwa miesiące wcześniej, czy później, to nie jest dwa lata. Przemyśl i nie denerwuj się :) :) :)

Trzymam kciuki za pogodę i troszkę optymizmu :)

Wiem Małgosiu, wiem.....ale ta pogoda mnie dobija. To się nazywa chroniczny brak słońca :D I ta bezczynność....

Ale masz rację kobieto - nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej :)

Kotki wydobrzały, a raczej Puszkowi się poprawiło. W sytuacji Filusia ciężko mówić o poprawie. Jest jak jest i pewnie lepiej nie będzie. A Puszek w ciągu 2 dni znowu przytył - nadrabia zaległości z okresu choroby :)

Wiem Małgosiu, wiem.....ale ta pogoda mnie dobija. To się nazywa chroniczny brak słońca :D I ta bezczynność....

Ale masz rację kobieto - nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej :)

Kotki wydobrzały, a raczej Puszkowi się poprawiło. W sytuacji Filusia ciężko mówić o poprawie. Jest jak jest i pewnie lepiej nie będzie. A Puszek w ciągu 2 dni znowu przytył - nadrabia zaległości z okresu choroby :)

Dzielne kociątko z Puszka, a Filusia przytul ode mnie mocno :D :D :D

Was również pozdrawiam serdecznie :) :)

Iwono, piekne zdjecia...

...wyobraz sobie, ze juz nie dlugo bedziesz mogla siedziec w domu z kubkiem czegos cieplego w reku i podziwiac ta piekna zime przez okno swojego domu... :wink:

ale ZAZDRASZCZAM!!!

:lol: :lol:

PS.

ja po prosbie do fachowca: Iwono, jaki obiektyw jest lepszy do robienia zdjec widokom?

Ja sie nie znam, a chcialabym zrobic prezent gwiazdkowy Panu Mezowi :roll: :roll:

On jest posiadaczem Nikon'a D90 z kitowym obiektywem...co byloby dobre na widoki?

Statyw juz kupilam i schowalam pod biurkiem w pracy :lol: :lol: cos do statywu teraz potrzebuje :lol: :lol:

Witaj Maju :)

Dziękuję za słowa uznania. Niestety, ze względu na budowę, brakuje mi czasu na oddawanie się pasji fotografowania :(

Co do obiektywów to polecam stronę : http://www.cyfrowe.pl/obiektywy,1,12/p/12/Nikon.html?gclid=CMS9_ZPrzp0CFY6EzAodKkGmqg

Są tam fajne, proste opisy różnych obiektywów właśnie ze względu na ich przeznaczenie.

Witaj Maju :)

Dziękuję za słowa uznania. Niestety, ze względu na budowę, brakuje mi czasu na oddawanie się pasji fotografowania :(

Co do obiektywów to polecam stronę : http://www.cyfrowe.pl/obiektywy,1,12/p/12/Nikon.html?gclid=CMS9_ZPrzp0CFY6EzAodKkGmqg

Są tam fajne, proste opisy różnych obiektywów właśnie ze względu na ich przeznaczenie.

Dzieki wielkie!!

Lo Matko...az 66 do wyboru??!! :o :o :o :o

a czemu w dzienniku cisza? wczesna zima nie puszcza?

glowac - noooo cisza....jak makiem zasiał, albo śniegiem pokrył :lol: Jak zwał, tak zwał - pogoda wybitnie nie sprzyjająca.

Trafiłam tu przypadkie, ale podobno nic "przypadkiem" się nie dzieje. W jednej sekundzie zakochałam się, w miejscu, w którym budujesz... Jest cudowne!!! Domek uroczy, zwierzaczki przesłodkie i zazdroszczę wyprawy. Jednym słowem - masz mnie

AGP - witam i zapraszam częściej :D Położenie naszej działki ma swoje wady i zalety. Niektórzy twierdzą, że jesteśmy odważni, gdyż chcemy mieszkać tak daleko od ludzi i w takich warunkach. A ja wiem jedno - to jest nasza przemyślana decyzja i tej wersji będę się trzymać :D

Iwonko, co u Was?

Jak Panowie budujący Wasz domek

Małgosiu - póki co, nie ma o czym pisać. Panowie coś tam robią, przygotowują, ale widocznych efektów brak. Pogoda nie pozwala na wiele. najgorsze jest to, że w tej temperaturze i przy takiej wilgotności nie możemy zrobić izolacji ścian. Musimy czekać na ocieplenie.

Iwonko, czy nie powinniście zabezpieczyć tego co jest przed mrozem i zostawić do wiosny, a później ruszyć z kopyta?

Czy jednak zamierzacie po trochę, po trochę robić coś?

Małgoś, nie ukrywam, że taka myśl chodzi nam po głowach. Musimy jednak skończyć pewne rzeczy - najważniejszy jest teraz strop nad piwnicą. Może w przyszłym tygodniu uda się go w końcu zalać (leży ułożony i przygotowany do zalania). Wtedy usiądziemy i podejmiemy decyzję, chociaż ja już domyślam się jaka ona będzie...

przylazłam za AGP, a że gusta mamy podobne więc i ja totalnie i nieodwracalnie zostałam zauroczona Waszą okolicą, za takie widoki wiele można poświęcić

chylę czoła, perfekcyjnie pokazane krajobrazy, i fotki zwierzaków małych i większych również 8)

będę zaglądać i z niecierpliwością czekać na kolejne zdjęcia :D