Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podziwiamy widoki roztaczające się z Waszego Szczytu i kibicujemy dokonaniom budowlanym Budowanie to kobieca specjalność

Trzymamy kciuki! :D

lucjanmarek - witam w moich progach i dziękuję za dobre słowo :)

Małgosiu - już zapodałam temat na forum, o tutaj : http://forum.muratordom.pl/post3746110.htm#3746110

Z izolacją jest problem - w niskiej temperaturze i wysokiej wilgotności bornit nie chce się smarować. Nie wiem dlaczego... Może ktoś podpowie ?

zapewne dlatego że to mazidło jest na wodzie - nie ma gdzie wyparować woda bo wilgotno i zimno.

albo poczekasz do lepszej pogody (będize trudno), albo zostawiasz tak jak jest.

musisz i tak jeszcze ocieplić sciany fundamentowe. Pogadaj z kierbudem co zrobić - jak będiz edobra pogoda ( > 5 C ) to zallej strop, jak nie - to zabezpiesz na zimę, bo nie ma co - chyba że betoniarnia ma coś extra na taką pogodę.

trzymam kciuki!

glowac - dziękuję za włączenie się do dyskusji, gdyż całkiem już głupieję... Koniecznie chcemy ocieplić ściany (styropian już dawno kupiony), ale jak to zrobić, skoro nie można położyc izolacji.... Normalnie ręce opadają....

O betoniarni nie pomyślałam - jutro postaram się dowiedzieć.

Hej Iwono,

To masz problem...nie zazdroszcze :roll: :roll:

Kurcze, cos szybko zlapala zima w tym roku...pamietam jak na GW pisali, ze w tamtym roku zima byla taka do bani az turystow w gorach nie bylo...

:roll: :roll:

Zycze powodzenia :wink:

Daj znac, co Ci udalo sie dowiedziec to specyfikach budowlanych...ludzie buduja w Kanadzie czy w Skandynawii...musza byc jakies sprawdzone technologie.

Maja

Daj znac, co Ci udalo sie dowiedziec to specyfikach budowlanych...ludzie buduja w Kanadzie czy w Skandynawii...musza byc jakies sprawdzone technologie.

Maju - dowiedziałam się, że w betoniarni nie ma problemu. Nocne przymrozki narazie jeszcze nie przeszkadzają w tym, żeby zalać strop. Niemniej, trzeba to zrobić to jak najszybciej. Panowie na budowie przykryli ściany folią żeby nie zamakały więcej. Codziennie przyjeżdżają z palnikami i suszą ściany. Innego wyjścia nie ma. Udało się pociągnąć ściany jedną warstwą mazidła - podkładem. Ale to tylko połowa sukcesu. Jesteśmy zdani na pogodę...

taka_ja&taki_on, Małgosiu - no faktycznie, u mnie jest zimniej. Różnica między "dolną" wsią, a moją górką wynosi 2 - 3 stopnie.

Dziękuję Wam kobitki za wsparcie :) Mam nadzieję, że uda się w końcu sfinalizować ten stan zero :)

Maju - dowiedziałam się, że w betoniarni nie ma problemu. Nocne przymrozki narazie jeszcze nie przeszkadzają w tym, żeby zalać strop. Niemniej, trzeba to zrobić to jak najszybciej. Panowie na budowie przykryli ściany folią żeby nie zamakały więcej. Codziennie przyjeżdżają z palnikami i suszą ściany. Innego wyjścia nie ma. Udało się pociągnąć ściany jedną warstwą mazidła - podkładem. Ale to tylko połowa sukcesu. Jesteśmy zdani na pogodę...

taka_ja&taki_on, Małgosiu - no faktycznie, u mnie jest zimniej. Różnica między "dolną" wsią, a moją górką wynosi 2 - 3 stopnie.

Dziękuję Wam kobitki za wsparcie :) Mam nadzieję, że uda się w końcu sfinalizować ten stan zero :)

Kurcze, to jeszcze dodatkowo prąd zużywają , niech ta pogoda się wreszcie poprawi :evil:

Kurcze, to jeszcze dodatkowo prąd zużywają , niech ta pogoda się wreszcie poprawi :evil:

Małgosiu - na szczęście to są palniki gazowe :D A gaz ich, więc niech się martwią... Jak się nie chciało w soboty robić i dłużej zostawać, gdy była ładna pogoda, to niech się teraz cierpi :D

u mnie zalali strop (w środę) temperatura bliska zera to nie problem, a mam nadzieję że będzie znowu troszke cieplej czego oczywiscie Tobie też serdecznie życzę :D

Kasiu - pocieszyłaś mnie wielce - bardzo dziękuję :D

Małgosiu - mamy teraz z Nubecikiem tydzień urlopu i nie ukrywam, że będziemy częstymi gośćmi na budowie :lol: Zobaczymy, jak się panowie sprawują pod czujnym okiem inwestorów :D

Iwonko, super wiadomość i trzymamy kciuki - mooooocno za lanie stropu, a przede wszystkim za pogodę :) :D :D :D

Potwierdzam, nie ma to jak odpoczynek "czynny" na budowie :) :)

Iwonko oglądam pogodę. Od czwartku do soboty zapowiadają dni bez opadów ( w środę ma popadać), to lej kobieto ten strop w czwartek może :lol:

Kociaki urocze i jakie zgodne :lol: :lol: :lol: :lol:

Dzięki Małgosiu :D

Majster mówi, że jak będzie siąpić, a nie lać, to nie ma problemu. Ale ja coś czuję, że to lanie betonu i tak nie będzie wcześniej niż w czwartek :)

Kociaki zgodne nie są Małgosiu... Na chwilę przed zrobieniem zdjęcia spały wyciągnięte obok siebie i tylko dlatego udało się złapać je razem na zdjęciu. Generalnie Filuś unika Puszka, gdyż ten mu dokucza (w dobrej wierze), bo chce się bawić, a Filuś sił już nie ma.

Hej Iwonko,

I jak urlop mija?

:wink:

Cos wczoraj robiliscie na budowie?

Maja

Witaj Maju :D

Urlopik mija baaardzo pracowicie. Każdego dnia jesteśmy na działce. Prac różnego rodzaju nie brakuje. I nie przeszkadza nam nawet śnieg :)

Prace budowlane powoli idą do przodu. W czwartek zalewamy strop nad piwnicą. Potem zasypujemy wewnątrz fundamenty, potem ocieplamy styropianem, potem kładziemy drenaż itd. Przestoju na razie nie ma - i to jest najważniejsze, gdyż każdy dzień zbliża nas do chłodniejszej aury.