Megana 29.10.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Iwonko, to może na forum zapytaj "Na Grupie Wrocławskiej" - może znajdzie się ktoś , kto korzystał z tego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 29.10.2009 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Podziwiamy widoki roztaczające się z Waszego Szczytu i kibicujemy dokonaniom budowlanym Budowanie to kobieca specjalność Trzymamy kciuki! lucjanmarek - witam w moich progach i dziękuję za dobre słowo Małgosiu - już zapodałam temat na forum, o tutaj : http://forum.muratordom.pl/post3746110.htm#3746110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 29.10.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Z izolacją jest problem - w niskiej temperaturze i wysokiej wilgotności bornit nie chce się smarować. Nie wiem dlaczego... Może ktoś podpowie ? zapewne dlatego że to mazidło jest na wodzie - nie ma gdzie wyparować woda bo wilgotno i zimno. albo poczekasz do lepszej pogody (będize trudno), albo zostawiasz tak jak jest. musisz i tak jeszcze ocieplić sciany fundamentowe. Pogadaj z kierbudem co zrobić - jak będiz edobra pogoda ( > 5 C ) to zallej strop, jak nie - to zabezpiesz na zimę, bo nie ma co - chyba że betoniarnia ma coś extra na taką pogodę. trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 29.10.2009 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 glowac - dziękuję za włączenie się do dyskusji, gdyż całkiem już głupieję... Koniecznie chcemy ocieplić ściany (styropian już dawno kupiony), ale jak to zrobić, skoro nie można położyc izolacji.... Normalnie ręce opadają.... O betoniarni nie pomyślałam - jutro postaram się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 30.10.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Hej Iwono, To masz problem...nie zazdroszcze Kurcze, cos szybko zlapala zima w tym roku...pamietam jak na GW pisali, ze w tamtym roku zima byla taka do bani az turystow w gorach nie bylo... Zycze powodzenia Daj znac, co Ci udalo sie dowiedziec to specyfikach budowlanych...ludzie buduja w Kanadzie czy w Skandynawii...musza byc jakies sprawdzone technologie. Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 01.11.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Iwonko to faktycznie problem Może jakoś pogoda dopisze..tyle tylko, że u Ciebie zawsze zimniej... Trzymam kciuki Skuś Baba na Dziada, aby było cieplej i sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.11.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Iwonko to faktycznie problem Może jakoś pogoda dopisze..tyle tylko, że u Ciebie zawsze zimniej... Trzymam kciuki Skuś Baba na Dziada, aby było cieplej i sucho Ja też Iwonko, czekam na pogodę, którą zaklinam dla Ciebie razem z taka_ja & taki_on :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 01.11.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Daj znac, co Ci udalo sie dowiedziec to specyfikach budowlanych...ludzie buduja w Kanadzie czy w Skandynawii...musza byc jakies sprawdzone technologie. Maju - dowiedziałam się, że w betoniarni nie ma problemu. Nocne przymrozki narazie jeszcze nie przeszkadzają w tym, żeby zalać strop. Niemniej, trzeba to zrobić to jak najszybciej. Panowie na budowie przykryli ściany folią żeby nie zamakały więcej. Codziennie przyjeżdżają z palnikami i suszą ściany. Innego wyjścia nie ma. Udało się pociągnąć ściany jedną warstwą mazidła - podkładem. Ale to tylko połowa sukcesu. Jesteśmy zdani na pogodę... taka_ja&taki_on, Małgosiu - no faktycznie, u mnie jest zimniej. Różnica między "dolną" wsią, a moją górką wynosi 2 - 3 stopnie. Dziękuję Wam kobitki za wsparcie Mam nadzieję, że uda się w końcu sfinalizować ten stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Daj znac, co Ci udalo sie dowiedziec to specyfikach budowlanych...ludzie buduja w Kanadzie czy w Skandynawii...musza byc jakies sprawdzone technologie. Maju - dowiedziałam się, że w betoniarni nie ma problemu. Nocne przymrozki narazie jeszcze nie przeszkadzają w tym, żeby zalać strop. Niemniej, trzeba to zrobić to jak najszybciej. Panowie na budowie przykryli ściany folią żeby nie zamakały więcej. Codziennie przyjeżdżają z palnikami i suszą ściany. Innego wyjścia nie ma. Udało się pociągnąć ściany jedną warstwą mazidła - podkładem. Ale to tylko połowa sukcesu. Jesteśmy zdani na pogodę... taka_ja&taki_on, Małgosiu - no faktycznie, u mnie jest zimniej. Różnica między "dolną" wsią, a moją górką wynosi 2 - 3 stopnie. Dziękuję Wam kobitki za wsparcie Mam nadzieję, że uda się w końcu sfinalizować ten stan zero Kurcze, to jeszcze dodatkowo prąd zużywają , niech ta pogoda się wreszcie poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 01.11.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Kurcze, to jeszcze dodatkowo prąd zużywają , niech ta pogoda się wreszcie poprawi Małgosiu - na szczęście to są palniki gazowe A gaz ich, więc niech się martwią... Jak się nie chciało w soboty robić i dłużej zostawać, gdy była ładna pogoda, to niech się teraz cierpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.11.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 u mnie zalali strop (w środę) temperatura bliska zera to nie problem, a mam nadzieję że będzie znowu troszke cieplej czego oczywiscie Tobie też serdecznie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.11.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Masz rację - prawdziwe leniwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 01.11.2009 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 u mnie zalali strop (w środę) temperatura bliska zera to nie problem, a mam nadzieję że będzie znowu troszke cieplej czego oczywiscie Tobie też serdecznie życzę Kasiu - pocieszyłaś mnie wielce - bardzo dziękuję Małgosiu - mamy teraz z Nubecikiem tydzień urlopu i nie ukrywam, że będziemy częstymi gośćmi na budowie Zobaczymy, jak się panowie sprawują pod czujnym okiem inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 02.11.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Iwonko, super wiadomość i trzymamy kciuki - mooooocno za lanie stropu, a przede wszystkim za pogodę Potwierdzam, nie ma to jak odpoczynek "czynny" na budowie :) Iwonko oglądam pogodę. Od czwartku do soboty zapowiadają dni bez opadów ( w środę ma popadać), to lej kobieto ten strop w czwartek może Kociaki urocze i jakie zgodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 02.11.2009 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Dzięki Małgosiu Majster mówi, że jak będzie siąpić, a nie lać, to nie ma problemu. Ale ja coś czuję, że to lanie betonu i tak nie będzie wcześniej niż w czwartek Kociaki zgodne nie są Małgosiu... Na chwilę przed zrobieniem zdjęcia spały wyciągnięte obok siebie i tylko dlatego udało się złapać je razem na zdjęciu. Generalnie Filuś unika Puszka, gdyż ten mu dokucza (w dobrej wierze), bo chce się bawić, a Filuś sił już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 03.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Hej Iwonko, I jak urlop mija? Cos wczoraj robiliscie na budowie? Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.11.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witaj dobrze, że po zdaniu :inwestor testuje koze...... wstawiłas zdjęcie bo różnie można było sobie pomysleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 03.11.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Hej Iwonko, I jak urlop mija? Cos wczoraj robiliscie na budowie? Maja Witaj Maju Urlopik mija baaardzo pracowicie. Każdego dnia jesteśmy na działce. Prac różnego rodzaju nie brakuje. I nie przeszkadza nam nawet śnieg Prace budowlane powoli idą do przodu. W czwartek zalewamy strop nad piwnicą. Potem zasypujemy wewnątrz fundamenty, potem ocieplamy styropianem, potem kładziemy drenaż itd. Przestoju na razie nie ma - i to jest najważniejsze, gdyż każdy dzień zbliża nas do chłodniejszej aury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 03.11.2009 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witaj dobrze, że po zdaniu :inwestor testuje koze...... wstawiłas zdjęcie bo różnie można było sobie pomysleć Kala67 - no tak też sobie pomyślałam, że człowiekowi to tylko jedno w głowie i stąd fotka wstawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 03.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Gratuluję postępów i trzymam kciuki coby zima jeszcze trochę poczekała :wink:A potem żeby wiosna szybko przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts