Iwona Sudol 14.02.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witajcie wśród budujących krajanie (choć nie w Krajanowie )! Wychowałem się w NR, a w Jugowie mam wielu znajomych. Znam te widoki. Piękne - my mamy widok na Ślężę w oddali i pola kukurydzy na pierwszym planie . Kibicujemy ! Pozdrav No proszę, jaki ten świat mały jest jednak Co do Krajanowa - moim zdaniem jest tam piękniej niż w Jugowie, ale strasznie wszędzie daleko Co do widoków - dobra kukurydza nie jest zła, a Ślęża też robi wrażenie Dziękuję za kibicowanie i pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.02.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 My żeby zobaczyć Ślężę, to musimy pójść na koniec wsi i to w ładną pogodę Dobre i to A jeśli chodzi o pola, to jeszcze nie wiem co na nich rośnie, działkę kupiliśmy w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 14.02.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 My żeby zobaczyć Ślężę, to musimy pójść na koniec wsi i to w ładną pogodę Dobre i to A jeśli chodzi o pola, to jeszcze nie wiem co na nich rośnie, działkę kupiliśmy w listopadzie Ale za to jaka ekspozycja na maszt w Galowicach !!!! Nie ma sie to co prawda nijak do wież na Sowie, Kalenicy czy Wszystkich Świętych, że o hałdzie nie wpomnę Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 15.02.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 witamy nie będę orginalna, widoki przepiękne zakochałam sie od razu.Byliśmy latem 2008 w kudowie bardzo nam się podobało.Nic się nie martw będzie dobrze jak się zacznie to i skończy, a w tedy będziemy u siebie. Waszdomek to trochę taki podobny do naszego zeta _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 15.02.2009 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Nic się nie martw będzie dobrze jak się zacznie to i skończy, a w tedy będziemy u siebie.Waszdomek to trochę taki podobny do naszego zeta _________________ Dzięki za wsparcie duchowe Potrzebne mi to bardzo, gdyż zaczynam mieć wątpliwości... Przyznam się, że jednym z naszych faworytów początkowo był projekt Z8 z pracowni z500. Ostatecznie jednak wróciliśmy do naszego FLONA. A Wasz projekt faktycznie podobny do naszego Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 16.02.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witaj Iwona Prześliczna działka, piękna i klimatyczna okolica, ten las, te górki, po prostu cudo Będę śledzić Wasze postępy, szybko załatwiajcie papierki i zaczynajcie budowę w tym magicznym miejscu Trzymam kciuki i pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 16.02.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Działka przepięknie położona, cudowne widoki. Macie to, o czym wiele osób może tylko pomarzyć. Ja ilekroć tylko wracam z górskiej wyprawy, to z jednej strony jestem naładowana pozytywną energią, ale z drugiej strony jakaś taka zdołowana, że nie mieszkam w górach i na co dzień mam zwyczajne nizinne krajobrazy Wielkopolski. Projekt domku bardzo mi się podoba – ja również gustuję w nieskomplikowanych bryłach. Myślę, że idealnie wkomponuje się w górski krajobraz. Rozkład pomieszczeń jest interesujący, zwłaszcza przypadła mi do gustu spora kuchnia, taka trochę schowana jednak z wyjściem na tył domu. Bardzo ciekawe rozwiązanie. A co dylematów finansowych, to jesteście w dość komfortowej sytuacji – macie zabezpieczenie w postaci nieruchomości. My należymy do tzw. „grupy oszołomów”, którzy wybudowali się bez jakiegokolwiek wkładu własnego, ale nie żałujemy – mamy swój własny domek i jedynie kurs franka uprzykrza nam co miesiąc życie. Życzę powodzenia i będę pilnie obserwowała dalsze postępy. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 16.02.2009 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Kasiu, Aniu - bardzo dziękuję za odwiedziny i dobre słowo Miejsce mamy piękne, chociaż troche wysoko położone (około 624 m.n.p.m.). Ale cóż - słowo się rzekło, więc trzeba ten wóz ciągnąć do przodu Jest jedna rzecz, która mnie jednak pociesza - nie będę musiała zrywać się przed świtem, żeby jechać w górki i robić zdjęcia porannych mgiełek. Po prostu wstanę, wyjdę przed dom, rozłożę statyw i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.02.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Iwnoko, dacie radę, a zobacz ile osób Wam zazdrości tego pięknego widoku i tych biegających kopytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.02.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 hehe Małgosiu - ale nikt nie będzie zazdrościł, gdy te biegające kopytka będą zżerać nasze roślinki Płot 2 metrowy i nie przeskoczą Iwonko, nie przechodź do moich komentarzy, bo ciągłości rozmowy nie widać hihihi, a ja i tak dostaję informację, że Ty na swoich komentarzach odpowiedziałaś lub ktoś inny coś napisał ( mam śledzenie Twojego dziennika i komentarzy) na samym dole strony można ustawić opcję śledzenia. innych dzienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 16.02.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Hmmm...no faktycznie Ale ze mnie ciemniak - teraz już wsio wiem A propos - przypomniałaś mi, że dzisiaj miałam dostać ofertę ogrodzenia. Nawet nie sprawdziłam - miałam urwanie głowy w pracy. Cholera - zamówiłam ogrodzenie wysokie na 1,5 m , co znaczy, że większe sztuki mogą przeskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.02.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Eeee ja też byłam ciemniakiem jeśli chodzi o dzienniki. A propos ogrodzenia - Michał mówi, żebyś zapytała wójta powinien wiedzieć jakie wysokie ogrodzenie powinno być ( był leśnikiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 17.02.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Hmmm...no faktycznie Ale ze mnie ciemniak - teraz już wsio wiem A propos - przypomniałaś mi, że dzisiaj miałam dostać ofertę ogrodzenia. Nawet nie sprawdziłam - miałam urwanie głowy w pracy. Cholera - zamówiłam ogrodzenie wysokie na 1,5 m , co znaczy, że większe sztuki mogą przeskoczyć Jak mieszkałem na Jasnej to łonego casu widziałem jak sarna, która się pasła przy naszym domu prawie z miejsca przesadziła ogrodzenie (ok. 1,5 m). Myślę więc, że grodzenie się płotem do nieba tylko częściowo załatwi problem, a będzie kosztować majątek (zające albo dziki się i tak podkopią jak będzie coś interesującego w ogrodzie). Wychowałem się wśród zwierząt (domowych i dzikich) i muszę Ci powiedzieć, że widok np. muflona podbiegającego do mojego Ojca żeby doić mleko z butli zostanie mi przed oczami do końca życia (choć to obrazek z dzieciństwa). A swoją drogą to muflon nie robił nam szkód w ogrodzie, tylko w garażu, bo wyżerał (wyżerała w sumie bo to jarka była) gąbkę z siedzenia w rowerze brata i smar samochodowy z puszki Niestety w czasie naszej nieobecności ktoś nam Baśkę ukradł z ogrodu Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 17.02.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Iwona, Widok zapiera dech w piersiach. Zresztą inne Twoje zdjęcia w galerii też cudne. Po tym wszystkim co obejrzałam moje życia nie będzie już takie same. I już nie wiem czego bardziej Ci zazdrościć pięknie położonej działki w górach czy Twojej pasji fotografowania i zdjęć. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 17.02.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Małgosiu - pytałam...twierdzi, że nic nie pomoże jak kopytkowce zwinne są Zresztą o tym pisze też poniżej trabi. Trabi - powiem szczerze, że mam zamiar zrobić i postawić na mojej działce karmnik dla zwierzyny leśnej płowej (chociaż w zeszłym roku pojawiły się też dziki). Nie tylko dlatego,że kocham zwierzęta, ale również dlatego, że zamierzam je fotografować Aniu - dziękuję, bardzo mi miło... Dla takiego amatora jak ja, to ważne słowa, gdyż mobilizują Nie ukrywam, że mam już jakieś swoje małe sukcesy, jednak wciąż się uczę. Chciałabym móc poświęcać więcej czasu fotografii, ale obawiam się, że przez najbliższe dwa lata będę fotografować tylko "architekturę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 17.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Jesteśmy w podobnym wieku Dotarłam, póki co, do zdjęć waszej działki - raj ! Gratulacje i projekt domku fajny - kuchnia 17 m2 super. Nic, idę czytać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 17.02.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Badija -dziękuję Co do wieku, to doszłam do wniosku, że do decyzji o budowie domu trzeba po prostu dorosnąć Co do kuchni - jej powierzchnia była jednym z wyznaczników wyboru odpowiedniego projektu. Teraz mam malutką kuchnię i łazienkę, więc w domu muszą być znacznie większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 17.02.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Ostatnie zdjęcie jest naprawdę "powalające". Powinnaś robić z nich fototapety. Myślę, że znalazłoby się sporo chętnych. Myślę, że domek, który wybraliście śwetnie się wpasuje w piękną okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmwitaszek 18.02.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 oczywiście projekt fajny ale mam pytanie odnośnie kosztorysu czy Twoim zdaniem jest on realny bo mam na oku podobny projekt również prosty spadzisty dach bez żadnych udziwnień ale wszyscy zbijają mnie z tropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 18.02.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam, nie będę oryginalna,mówiąc jaką piękną działkę macie . Dla takich widoków, warto nawet wziąć kredyt na 45 lat. A co do adaptacji projektu,to płaciliście mało. Nas skasowano na 1500zł z vat. Fakt,że wszystko było załatwione, co jest niezmiernie ważne mieszkając z dala od budowy. Pozdrawiam pijąc kawę, i patrząc na Twoje cudne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts