Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przewertowałam już dziennik...

Te jesienne widoki i nawet ten śnieg na jarzębinie(chyba?), są superrrrrrr...

Ale najbardziej ucieszyło mnie to, że coś się jednak tam dzieje i strop lada dzień będzie zalany :wink: :D

My też mysleliśmy o kupnie kozy -taka w sklepie ponad 300 zł. kosztowała... chyba w Nomi.

Ale drzewa macie do spalenia :wink: No patrz jaki dobry pan leśniczy :D

Koty są niesamowite, jak patrzę na te Twoje, Megany Megankę i Kali to jakoś czuję brak kotecka :cry: Pocieszam się, że będzie domek to będzie kotek :wink:

Ale uwielbiam te koty forumowe oglądać... a Puszek taki duży i fiu bździu ma w tym łebku jeszcze :lol:

Mojej znajomej kotek to upodobał sobie wspinanie się po firanie i taką piekną porwał :lol:

Trzymam kciuki za dobrą pogodę :wink:

Koty są niesamowite, jak patrzę na te Twoje, Megany Megankę i Kali to jakoś czuję brak kotecka :cry: Pocieszam się, że będzie domek to będzie kotek :wink:

Ale uwielbiam te koty forumowe oglądać... a Puszek taki duży i fiu bździu ma w tym łebku jeszcze :lol:

Mojej znajomej kotek to upodobał sobie wspinanie się po firanie i taką piekną porwał :lol:

Trzymam kciuki za dobrą pogodę :wink:

Ja też uwielbiam koty :) , a wówczas firanki nie mają racji bytu, Meganie nawet żaluzje przeszkadzają w oglądaniu ptaków :lol: :lol: :lol: :lol:

Przewertowałam już dziennik... Te jesienne widoki i nawet ten śnieg na jarzębinie(chyba?), są superrrrrrr... Ale najbardziej ucieszyło mnie to, że coś się jednak tam dzieje i strop lada dzień będzie zalany :wink: :D

My też mysleliśmy o kupnie kozy -taka w sklepie ponad 300 zł. kosztowała... chyba w Nomi. Ale drzewa macie do spalenia :wink: No patrz jaki dobry pan leśniczy :D

Mojej znajomej kotek to upodobał sobie wspinanie się po firanie i taką piekną porwał :lol: Trzymam kciuki za dobrą pogodę :wink:

taka_ja&taki_on - zgadłaś, śnieg leżał na jarzębinie i mnie się ten obrazek bardzo podobał :) Kozę kupiliśmy u nas "na wsi" za całe 203 zł za komplet tj.piec, 2 rury dymowe i dwa kolana dymowe. Wczoraj widziałam w LM sam piecyk za 219 zł, więc nie było się nad czym zastanawiać. A radość budowlańców wobec wydatku - bezcenna :D Puszek...hmm...mnie samej już słów do niego brakuje... Powiem krótko - trafił nam się "lekko" szurnięty kot :lol: Znoszę jednak te jego wybryki, gdyż radości mnóstwo nam daje :)

Małgosiu - Puszkowi wszystko we wszystkim przeszkadza i wszystko musi być dotknięte, szurnięte łapą, ugryzione bądź podrapane :lol:

mamik - miło Cię gościć :) Puk puk puk .... odpukałam, tak na wszelki wypadek :)

Iwona, to zdjecie kotow jest super...puszek trzyma lapke jakby na mysz komputerowa sie szykowal, by ja pacnac :lol: :lol: :lol:

Wiecej zdjec Twoich gorek prosze....pieknie tam masz....jak w raju...aaaaaaaaa rozmarzylam sie :roll: :roll: Bez znaczenia na pore roku...zdjecia sa niesamowite, bo krajobrazy sa przepiekne! (no i umiejetnosci osoby fotografujacej :wink: )

Koza - rzecz wazna na budowie, a jaka radosc w oczach Inwestora :lol: :lol:

Maja

Iwonko, budowa nie jest pechowa, tylko późno rozpoczęta, więc nie denerwuj się przecież cały czas śnieg nie będzie leżał, kiedyś stopnieje. Wiem, że to marne pocieszenie :( , ale dasz radę (może troszkę później, ale dasz radę)

Puszek jest super, ale on pewnie wolałby myszki, a nie kuleczki ze złotka :lol: :lol: :lol:

Iwona, to zdjecie kotow jest super...puszek trzyma lapke jakby na mysz komputerowa sie szykowal, by ja pacnac :lol: :lol: :lol:

Wiecej zdjec Twoich gorek prosze....pieknie tam masz....jak w raju...aaaaaaaaa rozmarzylam sie :roll: :roll: Bez znaczenia na pore roku...zdjecia sa niesamowite, bo krajobrazy sa przepiekne! (no i umiejetnosci osoby fotografujacej :wink: )

Koza - rzecz wazna na budowie, a jaka radosc w oczach Inwestora :lol: :lol:

Maja

Maju - Puszek robi różne dziwne rzeczy i przyjmuje pozy niesamowite, ale wtedy akurat nie mam aparatu pod ręką.

Zdjęcia górek jeszcze na pewno będą... Brakuje trochę czasu, ale jak przyjdzie prawdziwa zima, to wtedy nadrobię zaległości fotograficzne :)

Też zauważyłaś tę radość u inwestora? Większa niż u budowlańców :lol:

Iwonko, budowa nie jest pechowa, tylko późno rozpoczęta, więc nie denerwuj się przecież cały czas śnieg nie będzie leżał, kiedyś stopnieje. Wiem, że to marne pocieszenie :( , ale dasz radę (może troszkę później, ale dasz radę)

Puszek jest super, ale on pewnie wolałby myszki, a nie kuleczki ze złotka :lol: :lol: :lol:

Małgosiu - ja się już nie denerwuję... Z naturą nie wygram - wiem!

Ale dlaczego akurat w tym roku tak się jesień spaskudziła? :-? Rok temu było u nas sucho i pogodnie...

No cóż - jak śnieg nie zejdzie, to jutro będę jeździć na sankach - a Wy nie :lol: :lol: :lol:

Puszek nie zna jeszcze myszek - i oby tak zostało, póki co :D

Witammmmmmmmmmmmmm

Cholercia cholercia...

A ja dzisiaj autentycznie jak pognał nas z budowy deszcz, to myslałam o WAS, czy zaleliście beton...

Wczoraj nie zaglądałam, teraz pierwsze co weszłam do dziennika i

JESTEM W SZOKU :o Śnieg...

A My wczoraj z Miśkiem oddaliśmy blachodachówkę -3 krótkie arkusze co zostały, PAN nam ma odliczyć, potem odmierzanie na dachu i rysowanie prostych linii - aby uciąć ładnie równiutko wszystkie blachy na koszu... i musieliśmy uciekać, bo ja miałam wizytę u dentysty :-?

A w planach miały być gąsiorki...

Dzisiaj z nimi pojechaliśmy i tak rozmawiamy stojąc w domku i słychać jak deszcz pada... Nie było mowy o gąsiorach bo padało i padało. Zrobliśmy tylko porządek przed domem -bo mimo mojego zbierania, to nazbierało się kawałków blachy i łat itp.

Puszek jest artysta :lol:

Mam nadzieję, że jutor dopisze NAM i WAM pogoda :wink:

A ja dzisiaj autentycznie jak pognał nas z budowy deszcz, to myslałam o WAS, czy zaleliście beton... Wczoraj nie zaglądałam, teraz pierwsze co weszłam do dziennika i JESTEM W SZOKU :o Śnieg...

taka_ja&taki_on - ano...śnieg mieliśmy przez całe 2 dni. Z tego też powodu w piątek nie udało się zalać stropu. Droga i podjazd na budowę okazały się zbyt grząskie i nie chcieliśmy ryzykować zakopania się gruchy z betonem :(

mamik - cisza, gdyż nie zalali (powód : patrz wyżej). Przełożyliśmy zalewanie na poniedziałek. Trochę szkoda, ale ryzyko okazało się zbyt duże. Temperatury na szczęście mamy dodatnie :)

AGP - no, niestety w takim terenie przyjdzie nam mieszkać :lol: Ale za to co niedzielę będziemy mieli Boże Narodzenie, a choinki w ogóle nie będziemy rozbierać :p

no to życie was nie rozpieszcza :(

już wcześniej pisałam, że podziwiam za odwagę do budowania w takim miejscu, ale coś za coś, mieszkanie w takich "okolicznościach przyrody" - bezcenne

tak więc nieustająco kibicuję i czekam na kolejne wpisy w dzienniku, będzie dobrze

pozdr

mamik - bardzo, bardzo dziękuję za kibicowanie :D Jeśli jutro uda mi się wyrwać z pracy, to będę świadkiem zalewania stropu i zrobię parę zdjęć. Do środy musimy też podjąć decyzję dotyczącą drenażu, więc będzie o czym pisać :)

Jeśli jutro uda mi się wyrwać z pracy, to będę świadkiem zalewania stropu i zrobię parę zdjęć. Do środy musimy też podjąć decyzję dotyczącą drenażu, więc będzie o czym pisać

to ja trzymam kciuki, u nas dzisiaj padało, w sobotę też, tak ma być do środy :roll: :-?

To czekam na fotorelacje, trzymam kciuki aby się udało :wink:

no to życie was nie rozpieszcza :(

już wcześniej pisałam, że podziwiam za odwagę do budowania w takim miejscu, ale coś za coś, mieszkanie w takich "okolicznościach przyrody" - bezcenne

tak więc nieustająco kibicuję i czekam na kolejne wpisy w dzienniku, będzie dobrze

pozdr

mamik - bardzo, bardzo dziękuję za kibicowanie :D Jeśli jutro uda mi się wyrwać z pracy, to będę świadkiem zalewania stropu i zrobię parę zdjęć. Do środy musimy też podjąć decyzję dotyczącą drenażu, więc będzie o czym pisać :)

witam sie z raniutka

:D i jak tam zalany strop jest :wink: ,jak tak to dawaj zdjecia :D