Iwona i Mariusz 29.11.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witaj Imienniczko!Ja też modlę się o ładną pogodę!Trzeba być dobrej myśli.Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 29.11.2009 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 A co do pielęgnacji, to faktycznie - widzi szczotkę raz na dwa tygodnie i taki jest wtedy znerwicowany, że od razu usypia AGP - naszego Puszka trzeba czesać codziennie. Jeszcze jest młody i bardziej traktuje to czesanie jak zabawę, więc różnie to bywa... Najczęściej kończy się cała akcja podrapanymi dłońmi teraz psisko już piękne jest , przytył, chyba aż za bardzo ale jakoś nie mieliśmy sumienia mu ograniczać papu po tym co przeszedł, schudnie na wiosnę, mam nadzieję. a kot to mi się marzy, Iwonka a ten Was żbik to rasa jakowaś jest, że takie fajne futro dłuższe miejscami ma? bo ja totalnie się na kociakach nie znam KamaG - masz dobre serce kobito Puszek to kot norweski leśny. Ma być duży i silny (zresztą już jest ). I dobrze - zawsze będzie mógł nam coś w lesie upolować A'propos kotów - ponieważ mieszkamy pod lasem, z pozostałych stron tylko łąki i pola - nasze koty generalnie łażą gdzie chcą. A któregoś dnia nasza najstarsza kocica zniknęła na dłużej.... Wiedzieliśmy, że to może już być dla niej koniec w każdej chwili. Przyszło nam do głowy, że po prostu ... poszła sobie umrzeć. Od jakiegoś czasu jakoś tak spodziewaliśmy się tego. Ponoć koty tak to właśnie robią. No i tak właśnie nasza to zrobiła.. Mam pytanie budowlane, dla odmiany - z jakich powodów zamieniliście terivę na drewno? Gagatko - nasz starszy kocurek, Filuś, ma już prawie 18 lat. Bardzo chcielibyśmy żeby się z nami przeprowadził do nowego domu, ale chyba już nie zdąży.... Też słyszałam o tym zwyczaju kotów, to taka ich natura już - odchodzą po cichutku i w samotności. Do końca pozostają indywidualistami. A dlaczego zmiana stropu? Od jakiegoś czasu już myśleliśmy o drewnianym stropie, ale dopiero nasz wykonawca namówił nas ostatecznie. Na poddaszu nie planujemy pomieszczeń stricte mieszkalnych więc obciążenia praktycznie nie będzie. Taki strop jest lżejszy, robi się go metodą suchą, a co za tym idzie, można go od razu obciążać. Ten czynnik ma dla nas duże znaczenie, gdyż chcielibyśmy w tym roku zrobić stan surowy zamknięty, a więc każdy dzień jest dla nas ważny. Poza tym drewno ma swój niepowtarzalny klimat, do którego mam jakiś sentyment.... Podglądam tak i podglądam i nigdy nic nie piszę, ponieważ... wciąż nie mogę uwierzyć, że jeszcze są tak piękne miejsca, w których można postawić dom. Jak Ty z tym będziesz żyła kobieto... to tak wspaniałe, że wręcz nierealne Coś niesamowitego... w takim miejscu człowiek ma wrażenie, że myślą i wzrokiem ogarnia ... cały świat... Iwuś - bardzo mi miło i bardzo dziękuję Nie będę skromna w tym wypadku - wiem, że to piękne miejsce i zdaję sobie jednocześnie sprawę z utrudnień związanych z zamieszkaniem w takim miejscu.... Ale wierzę głęboko, że uda się wszystko przezwyciężyć i nauczyć żyć w zgodzie z naturą... Po to właśnie, żeby zachwycać się takimi widokami siedząc na tarasie z kubkiem gorącej kawy w ręku Witaj Imienniczko! Ja też modlę się o ładną pogodę! Trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam.. Iwona i Mariusz - witam i ja imienniczkę Dzisiaj słyszałam, że jeśli pogoda jest piękna w imieniny Katarzyny, to cały grudzień ma taki być - i tej wersji trzeba się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 29.11.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 miło widzieć, że nadrabiacie październikową zimę, widoki ... zwłaszcza ten z okna - to już znęcanie się nad czytaczami dziennika strop drewniany - już widze ten klimat, będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 29.11.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Klimat będzie - owszem, ale ciepełko ważniejsze. Zawsze do góry spiernicza i beton go "wsiorbie" a tu zonk ! - kołderka na suficie ! Dobry pomyślunek - gratuluję ! I obciążenie mniejsze i straty ciepła. A jak duchy będą po strychu buszować to wszystko będzie skrzypiało ... (żartowałam !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 29.11.2009 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 mamik - natura nauczyła nas pokory, właśnie w październiku. Wtedy gotowi byliśmy zasypać wszystko i czekać do wiosny. A tu proszę - taka niespodzianka Co do znęcania się - to nie jest celowe działanie....Ja tak w dobrej wierze i ku pociesze innych Aguś - o cieple nie wspomniałam, to fakt Akustyka faktycznie gorsza i skrzypieć kiedyś może, ale ja pewnie już tego czasu nie doczekam A z duchami to ja jestem za pan brat - w końcu "Duch" z domu jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.11.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Co do znęcania się - to nie jest celowe działanie....Ja tak w dobrej wierze i ku pociesze innych Ciekawe, czy Ty będziesz pocieszona jak Ci sie pół FM na turnus zapisze.... albo chociaż na kawkę Pisałam już nie raz ... cudnie u Ciebie... i wiem, że wiesz Następny dom wybuduję w górach Na tej górce naprzeciwko.... będziemy sobie machały ...(żartuję.... niestety ) Dobrze, że zaopatrzeni jesteście w koty, bo przyjaciółki myszki to jeden z podstawowych minusów drewnianego stropu... wiem bo mam... Pozdrawiam cieplutko Arctica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 30.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Co do znęcania się - to nie jest celowe działanie....Ja tak w dobrej wierze i ku pociesze innych Ciekawe, czy Ty będziesz pocieszona jak Ci sie pół FM na turnus zapisze.... albo chociaż na kawkę Arctica o to to ... ja się już zapisuję: 1. mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 30.11.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Co do znęcania się - to nie jest celowe działanie....Ja tak w dobrej wierze i ku pociesze innych Ciekawe, czy Ty będziesz pocieszona jak Ci sie pół FM na turnus zapisze.... albo chociaż na kawkę Arctica o to to ... ja się już zapisuję: 1. mamik To ja jestem druga 2. Iwona (może tym razem bez Mariusza? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 30.11.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ooooooo proszę, a co to za kolejkowa lista mi się tutaj zrobiła? Zapisujcie się, zapisujcie.....wszystkie Was pomieszczę - w końcu będę miała jeszcze całe poddasze do zagospodarowania. Tylko śpiwory zabierzcie ze sobą Arctica - nigdy nie mów nigdy..... Kto z nas wie, co jeszcze los nam zgotuje w przyszłości? A może kiedyś, na tej górce na przeciwko stanie dom... I będziemy sobie machać Co do myszek, to mogą być - oby żmij nie było mamik - zanotowano, odfajkowano. Jesteś pierwsza - masz spanie na parterze Iwona i Mariusz - a dlaczego bez Mariusza.......? Niech będzie i Mariusz - faceci śpią w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.11.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 mamik - zanotowano, odfajkowano. Jesteś pierwsza - masz spanie na parterze To ja się nie zgadzam, przecież to ja byłam pierwsza Tak - faceci śpią w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 30.11.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 A ja ? A ja? Mogę na poddaszu ...z duchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.11.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Chyba będziemy ,musiały zabrać z sobą namioty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 30.11.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 A mam ! Trzy osoby do wyspania zapraszam - i to wcale nie jedna na drugiej ...jak pieczarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 30.11.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ło Jezusicku Kochany.... Jakieeeeeeeeeeeeeeee ładne ścianyyyyyyyyyyyyy A a te widoki z okien..tylko usiąść i odpoczywać przy filiżance kawyyyy... Ło Matko bo zaraz się rozmarzę... Widzę, że Puszek to wszędzie wlezie ahahaaaaaaaaaaaaaa... łobuz jeden Trzymam kciuki za pogodę, to w takim tempie zaraz patrzeć jak strop będzie Skoro więźbia zamówiona, to i zaraz dach Fajny domek - już odrazu inaczejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 30.11.2009 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 To ja się nie zgadzam, przecież to ja byłam pierwsza Tak - faceci śpią w piwnicy Małgoś - Ty to jesteś gość specjalny (nie mylić z gościem specjalnej troski ) - dla Ciebie mam sypialnię.... z kotami A ja ? A ja? Mogę na poddaszu ...z duchami Aguś - ja tylko jednego Ducha znam - mojego Tatę Ło Jezusicku Kochany.... Jakieeeeeeeeeeeeeeee ładne ścianyyyyyyyyyyyyy A a te widoki z okien..tylko usiąść i odpoczywać przy filiżance kawyyyy... Ło Matko bo zaraz się rozmarzę... Widzę, że Puszek to wszędzie wlezie ahahaaaaaaaaaaaaaa... łobuz jeden Trzymam kciuki za pogodę, to w takim tempie zaraz patrzeć jak strop będzie Skoro więźbia zamówiona, to i zaraz dach. Fajny domek - już odrazu inaczejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj... taka_ja&taki_on - no troszkę nam domek urósł. Panowie starają się jak mogą, żeby tylko każdy pogodny dzień wykorzystać Więźbę faktycznie zamówiliśmy, a jutro wieziemy do tartaku projekt stropu drewnianego. Tak nieśmiało, po cichutku - żeby nie zapeszyć - marzy mi się zadaszenie jeszcze w tym roku.... Ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.11.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 To mnie Iwonko uspokoiłaś Kotki w pokoju mogą być :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 30.11.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 mamik - zanotowano, odfajkowano. Jesteś pierwsza - masz spanie na parterze To ja się nie zgadzam, przecież to ja byłam pierwsza Tak - faceci śpią w piwnicy NO NIE, CHWILA NIEUWAGI I JUŻ ?? PANI TU NIE STAŁA właśnie czytałam bardzo pouczające porady dla początkujących, a tu takie rzeczy się nawyprawiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.11.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 mamik - chętnie zrezygnuję z pokoju "specjalnego" i będę z wami spała na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 30.11.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 z VIPowskiej sypialni rezygnujesz?? pewnie, sypialnię kazdy ma, ale STRYCH, taki prawdziwy drewniany ... rarytas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.12.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 to i ja bym chciała ja mogę we wannie, poduszkę sę wezmę mogę zaklepać małego żbika do towarzystwa? kurcze fajowski ten kocur, te kosmyki dłuższych włosków kapitalne PS. a tam zaraz dobre serce, ja w nim ogromny potencjał wypatrzyłam, a właściwie to muszę oddać honory menżu mojemu, bo to on psiura z drogi zabrał, mnie z roboty wyciągnął i dalej to już się potoczyło, a teraz psisko rewelacja jest, mógłby jeszcze trochę podrosnąć, ale podobno z bidy to mu kości do końca nie wyrosły jak trzeba i jest taki "krótszy" trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts