Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co do pielęgnacji, to faktycznie - widzi szczotkę raz na dwa tygodnie i taki jest wtedy znerwicowany, że od razu usypia :D

AGP - naszego Puszka trzeba czesać codziennie. Jeszcze jest młody i bardziej traktuje to czesanie jak zabawę, więc różnie to bywa... Najczęściej kończy się cała akcja podrapanymi dłońmi :lol:

teraz psisko już piękne jest , przytył, chyba aż za bardzo ale jakoś nie mieliśmy sumienia mu ograniczać papu po tym co przeszedł, schudnie na wiosnę, mam nadzieję.

a kot to mi się marzy, Iwonka a ten Was żbik to rasa jakowaś jest, że takie fajne futro dłuższe miejscami ma? bo ja totalnie się na kociakach nie znam

KamaG - masz dobre serce kobito :D Puszek to kot norweski leśny. Ma być duży i silny (zresztą już jest :lol: ). I dobrze - zawsze będzie mógł nam coś w lesie upolować :lol:

A'propos kotów - ponieważ mieszkamy pod lasem, z pozostałych stron tylko łąki i pola - nasze koty generalnie łażą gdzie chcą. A któregoś dnia nasza najstarsza kocica zniknęła na dłużej.... Wiedzieliśmy, że to może już być dla niej koniec w każdej chwili. Przyszło nam do głowy, że po prostu ... poszła sobie umrzeć. Od jakiegoś czasu jakoś tak spodziewaliśmy się tego. Ponoć koty tak to właśnie robią. No i tak właśnie nasza to zrobiła..

Mam pytanie budowlane, dla odmiany - z jakich powodów zamieniliście terivę na drewno?

Gagatko - nasz starszy kocurek, Filuś, ma już prawie 18 lat. Bardzo chcielibyśmy żeby się z nami przeprowadził do nowego domu, ale chyba już nie zdąży.... Też słyszałam o tym zwyczaju kotów, to taka ich natura już - odchodzą po cichutku i w samotności. Do końca pozostają indywidualistami.

A dlaczego zmiana stropu? Od jakiegoś czasu już myśleliśmy o drewnianym stropie, ale dopiero nasz wykonawca namówił nas ostatecznie. Na poddaszu nie planujemy pomieszczeń stricte mieszkalnych więc obciążenia praktycznie nie będzie. Taki strop jest lżejszy, robi się go metodą suchą, a co za tym idzie, można go od razu obciążać. Ten czynnik ma dla nas duże znaczenie, gdyż chcielibyśmy w tym roku zrobić stan surowy zamknięty, a więc każdy dzień jest dla nas ważny. Poza tym drewno ma swój niepowtarzalny klimat, do którego mam jakiś sentyment.... :)

Podglądam tak i podglądam i nigdy nic nie piszę, ponieważ... wciąż nie mogę uwierzyć, że jeszcze są tak piękne miejsca, w których można postawić dom. Jak Ty z tym będziesz żyła kobieto... to tak wspaniałe, że wręcz nierealne Coś niesamowitego... w takim miejscu człowiek ma wrażenie, że myślą i wzrokiem ogarnia ... cały świat...

Iwuś - bardzo mi miło i bardzo dziękuję :oops: Nie będę skromna w tym wypadku - wiem, że to piękne miejsce i zdaję sobie jednocześnie sprawę z utrudnień związanych z zamieszkaniem w takim miejscu.... Ale wierzę głęboko, że uda się wszystko przezwyciężyć i nauczyć żyć w zgodzie z naturą... Po to właśnie, żeby zachwycać się takimi widokami siedząc na tarasie z kubkiem gorącej kawy w ręku :)

Witaj Imienniczko!

Ja też modlę się o ładną pogodę!

Trzeba być dobrej myśli.

Pozdrawiam..

Iwona i Mariusz - witam i ja imienniczkę :D Dzisiaj słyszałam, że jeśli pogoda jest piękna w imieniny Katarzyny, to cały grudzień ma taki być - i tej wersji trzeba się trzymać :D

Klimat będzie - owszem, ale ciepełko ważniejsze. Zawsze do góry spiernicza i beton go "wsiorbie" a tu zonk ! - kołderka na suficie !

Dobry pomyślunek - gratuluję ! I obciążenie mniejsze i straty ciepła.

A jak duchy będą po strychu buszować to wszystko będzie skrzypiało ... :wink: (żartowałam !)

mamik - natura nauczyła nas pokory, właśnie w październiku. Wtedy gotowi byliśmy zasypać wszystko i czekać do wiosny. A tu proszę - taka niespodzianka :) Co do znęcania się - to nie jest celowe działanie....Ja tak w dobrej wierze i ku pociesze innych :)

Aguś - o cieple nie wspomniałam, to fakt :) Akustyka faktycznie gorsza i skrzypieć kiedyś może, ale ja pewnie już tego czasu nie doczekam :lol: A z duchami to ja jestem za pan brat - w końcu "Duch" z domu jestem :lol: :lol:

Co do znęcania się - to nie jest celowe działanie....Ja tak w dobrej wierze i ku pociesze innych :)

Ciekawe, czy Ty będziesz pocieszona jak Ci sie pół FM na turnus zapisze.... albo chociaż na kawkę :roll: :wink:

Pisałam już nie raz ... cudnie u Ciebie... i wiem, że wiesz :D

Następny dom wybuduję w górach :-?

Na tej górce naprzeciwko.... będziemy sobie machały :D ...(żartuję.... niestety :( )

Dobrze, że zaopatrzeni jesteście w koty, bo przyjaciółki myszki to jeden z podstawowych minusów drewnianego stropu... wiem bo mam...

Pozdrawiam cieplutko

Arctica

Co do znęcania się - to nie jest celowe działanie....Ja tak w dobrej wierze i ku pociesze innych :)

Ciekawe, czy Ty będziesz pocieszona jak Ci sie pół FM na turnus zapisze.... albo chociaż na kawkę :roll: :wink: Arctica

o to to ... :lol:

ja się już zapisuję:

1. mamik :lol: :lol: :lol:

To ja jestem druga

2. Iwona (może tym razem bez Mariusza? :D )

Ooooooo proszę, a co to za kolejkowa lista mi się tutaj zrobiła? :D :D

Zapisujcie się, zapisujcie.....wszystkie Was pomieszczę - w końcu będę miała jeszcze całe poddasze do zagospodarowania. Tylko śpiwory zabierzcie ze sobą :lol:

Arctica - nigdy nie mów nigdy..... Kto z nas wie, co jeszcze los nam zgotuje w przyszłości? A może kiedyś, na tej górce na przeciwko stanie dom... I będziemy sobie machać :p Co do myszek, to mogą być - oby żmij nie było :D

mamik - zanotowano, odfajkowano. Jesteś pierwsza - masz spanie na parterze :lol:

Iwona i Mariusz - a dlaczego bez Mariusza.......? :p Niech będzie i Mariusz - faceci śpią w piwnicy :lol:

Ło Jezusicku Kochany....

Jakieeeeeeeeeeeeeeee ładne ścianyyyyyyyyyyyyy :o

A a te widoki z okien..tylko usiąść i odpoczywać przy filiżance kawyyyy...

Ło Matko bo zaraz się rozmarzę... :lol:

Widzę, że Puszek to wszędzie wlezie ahahaaaaaaaaaaaaaa... łobuz jeden :wink:

Trzymam kciuki za pogodę, to w takim tempie zaraz patrzeć jak strop będzie :wink: Skoro więźbia zamówiona, to i zaraz dach :o :wink: :D

Fajny domek - już odrazu inaczejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj... :wink:

To ja się nie zgadzam, przecież to ja byłam pierwsza :lol: :lol: :lol: :lol: Tak - faceci śpią w piwnicy :wink:

Małgoś - Ty to jesteś gość specjalny (nie mylić z gościem specjalnej troski :lol: ) - dla Ciebie mam sypialnię.... z kotami :p

A ja ? A ja?

Mogę na poddaszu ...z duchami

Aguś - ja tylko jednego Ducha znam - mojego Tatę :lol: :lol:

Ło Jezusicku Kochany....

Jakieeeeeeeeeeeeeeee ładne ścianyyyyyyyyyyyyy

A a te widoki z okien..tylko usiąść i odpoczywać przy filiżance kawyyyy...

Ło Matko bo zaraz się rozmarzę...

Widzę, że Puszek to wszędzie wlezie ahahaaaaaaaaaaaaaa... łobuz jeden

Trzymam kciuki za pogodę, to w takim tempie zaraz patrzeć jak strop będzie Skoro więźbia zamówiona, to i zaraz dach.

Fajny domek - już odrazu inaczejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj...

taka_ja&taki_on - no troszkę nam domek urósł. Panowie starają się jak mogą, żeby tylko każdy pogodny dzień wykorzystać :) Więźbę faktycznie zamówiliśmy, a jutro wieziemy do tartaku projekt stropu drewnianego. Tak nieśmiało, po cichutku - żeby nie zapeszyć - marzy mi się zadaszenie jeszcze w tym roku.... Ale zobaczymy :D

mamik - zanotowano, odfajkowano. Jesteś pierwsza - masz spanie na parterze :lol:

To ja się nie zgadzam, przecież to ja byłam pierwsza :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak - faceci śpią w piwnicy :wink:

NO NIE, CHWILA NIEUWAGI I JUŻ ??

PANI TU NIE STAŁA :lol: :lol: :lol: :lol:

właśnie czytałam bardzo pouczające porady dla początkujących, a tu takie rzeczy się nawyprawiały :o :o

to i ja bym chciała :D ja mogę we wannie, poduszkę sę wezmę :lol: mogę zaklepać małego żbika do towarzystwa?

kurcze fajowski ten kocur, te kosmyki dłuższych włosków kapitalne

PS. a tam zaraz dobre serce, :oops: ja w nim ogromny potencjał wypatrzyłam, a właściwie to muszę oddać honory menżu mojemu, bo to on psiura z drogi zabrał, mnie z roboty wyciągnął i dalej to już się potoczyło, a teraz psisko rewelacja jest, mógłby jeszcze trochę podrosnąć, ale podobno z bidy to mu kości do końca nie wyrosły jak trzeba i jest taki "krótszy" trochę