Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Iwono! :D

Przede wszystkim:) wciąż trwają a zatem cudownych, takich jakie były kiedy bylło sie dzieckiem - ciepłych, pełnych pokoju nadziei i miłości Świąt Bożego Narodzenia!:)

Egzaminem sie nie przejmuj, pewno że chciałoby sie mieć to z głowy i sama pamietam jaka bylam smuutna kiedy za pierwszym razem nie zdalam, a moja kolezanka z ktora przeszlam razem caly kurs zdala - ale w koncu Ci sie uda, plusem tego jest fakt ze troche wiecej pojezdzisz, wezmiesz wiecej lekcji, poczujesz sie pewniej na drodze!

Z spraw budowlanych - to odkrylam ze bedziemy mieli taka sama dachówkę!tez sie na nia zdecydowaliśmy i kolor i powłoka:) i od razu chce Cie zapytac - jakie chcesz okna? białe czy w okleinie? myslałas o kolorze nadbitki/ podbitki? ja wciaz zastanawiam sie nad elewacja, jej kolorami, jak je dobrac - myślalas juz o tym?

Pozdrawiam świątecznie!:)

Małgosiu - bardzo dziękuję :) A prawkiem to aż tak się nie przejmuję. Co ma być, to będzie. Oczywiście będę się starać :D

Pat&Pio - dziękuję za życzenia :) Ta dachówka była pierwszą, i jak sie okazało jedyną, która od razu mi się spodobała. Oczywiście przeglądałam jeszcze inne, ale ostatecznie do niej właśnie powróciłam. Cieszę się, że mamy podobne gusta :) Okna w zasadzie mamy już zamówione. Ze względu na pogodę zamówienie trochę się przeciągnie w czasie. Są to okna VEKA w okleinie dwustronnej, kolor złoty dąb (albo dąb rustykalny, który jest troszkę ciemniejszy - jeszcze się zastanowię). Podjęliśmy już decyzję co do podbitki - nie będzie pełna. Chcemy zostawić krokwie odkryte. A kolor...? Pewnie jakiś zbliżony do koloru dachu. Tak mi się widzi :) Nad kolorem elewacji jeszcze się nie zastanawiałam, chociaż nie ukrywam, że uważnie przyglądam się wszystkim domkom w okolicy :)

Witaj:)

Ależ wy idziecie jak burza, niby ledwo piwnica miała być skonczona w tym roku :wink:, a tu prosze, zaraz wieźba i dach!

Nasza więźba miała być skończona w połowie grudnia, no a razem z nią kominy - no i cóż więźba jest, a kominy wciąż się robią....ehhh mrozy mrozami ale ekipa niesłowna:( od 4.01.10 mieli wejśc dekarze i muszę ich przesuwać bo ci co razem z wszelkimi poprawkami mieli dobrze przed świętami się wyrobić jakoś im się nie udaje... przepraszam, że biadolę sobie w Twoich komentarzach:) może to efekt braku własnego dziennika :wink:

A wracając do mojego pytania - my tak samo! będziemy mieli odsłoniete krokwie, a więc to co bedzie na nich przybite (właśnie w widocznych częściach bedzie to boazeria) nazywa się nadbitką, no i panowie od dachu beda ja juz malować, wiec musze się teraz zdecydować na jej kolor. A okna też będą obustronny prawdopodobnie złoty dąb, lub coś bardzo podobnego:)

No wiec wracajac do tej nadbitki to są dwie szkoły: albo w kolorze okien, albo w kolorze dachu. No wlasciwie to jest jeszcze jedna opcja-w jakims inym kolorze ktory pojawia sie na elewacji - ale u nas to nie wchodzi w grę. Zastanawiam sie wiec nad tą nadbitką, a poza tym i innymi drewnianymi elementami na zewnatrz (u mnie dodatkowo taras i ganek). Kolor naszej dachowki jest troche nietypowy- bo gdyby to był ciemny brąz to byłoby łatwiej z kolrem drewna, a ona taka troche miedziana, taka jasna (co mi się osobiście bardzo podoba!:)

Pozdrawiam! i gratuluję tempa i wyborów:) (jak dotad idziemy bardzo podobnie:):)

Pat&Pio - ciekawa jestem bardzo jak wygląda Wasz domek. Dlaczego nie masz dziennika? :D A biadolić możesz w moich komentarzach. Z takiego biadolenia można się wiele nauczyć :D

Małgosiu - no jak możesz mnie kobito o takie rzeczy podejrzewać :p Chociaż...ten denaturat to biały jest, nie kolorowy, więc nikt by się nie poznał po wyglądzie :lol: A poprawkę faktycznie mam 22 stycznia. Mój instruktor mówi, że w połowie stycznia zaczniemy intensywnie jeździć, bo teraz nie ma sensu :)

Iwona i Mariusz - bardzo dziękuję za karteczkę :D

Oto kartka animowana ode mnie: :wink:

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=3&pv=3111904

Stary Rok odchodzi wielkimi krokami,

niech więc złe chwile zostaną za nami.

Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia,

radości a przede wszystkim morze miłości!

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/Nowy_Rok3.gif

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/normal_Nopwy_Rok_1.gif

http://i675.photobucket.com/albums/vv111/iwonaz4/th_nadzieja1.jpg

...chciałabym mieć więcej siły, więcej wiary, więcej miłości i więcej nadzieji, że świat można zmienić na lepsze, dobrem uleczyć zło, miłością ratować beznadzieję, rozpaczliwym pragnieniem odnaleźć małe istnienie by odpędzić samotność i strach, stać się niezłomnym wojownikiem by odnależć to co zagubione...

Z całego serca życzę tego Nam wszystkim...

Witaj Iwonko:)

Wszystkiego co Dobre, w Nowym Roku - pomyślności w realizacji planów budowalnych, aby Wasz dom był dla Was oazą spokoju, wyciszenia i radości!

(choć miejsce w jakim go budujecie po prostu skazuje go juz na taki los -jest tak PIĘKNE! :D

Dziekuje za zgodę na biadolenie w Twoim dzienniku :D :D :D czasem to pomaga! No cóż dziennika nie mam, bo jakoś tak się nie zebrałam (choc myślałam o założeniu) - widać jedni są od tego żeby dzienniki pisać, inni od tego żeby je czytać :wink: Ja do tych pierwszych chyba nie należę. Nie ukrywam, że troszkę też było mi szkoda czasu, a to dlatego że i tak wiele go spędzam na forum - czytając, szukając, edukując się i gdybym miała ten czas jeszcze poświęcić naszemu dziennikowi - po prostu dużo mniej poświęcałabym komuś najważniejszemu obecnie w naszym życiu, naszej małej córeczce:) urodziła się w czerwcu, więc jest jeszcze bardzo absorbującym maluszkiem:)

A co do domku, to bardzo chetnie przesle Ci zdjecie na priva, najlepiej juz po zrobieniu dachu (prace mają ruszyc w czwartek :D

Witaj Iwonko:)

Wszystkiego co Dobre, w Nowym Roku - pomyślności w realizacji planów budowalnych, aby Wasz dom był dla Was oazą spokoju, wyciszenia i radości!

(choć miejsce w jakim go budujecie po prostu skazuje go juz na taki los -jest tak PIĘKNE! :D

Dziekuje za zgodę na biadolenie w Twoim dzienniku :D :D :D czasem to pomaga! No cóż dziennika nie mam, bo jakoś tak się nie zebrałam (choc myślałam o założeniu) - widać jedni są od tego żeby dzienniki pisać, inni od tego żeby je czytać :wink: Ja do tych pierwszych chyba nie należę. Nie ukrywam, że troszkę też było mi szkoda czasu, a to dlatego że i tak wiele go spędzam na forum - czytając, szukając, edukując się i gdybym miała ten czas jeszcze poświęcić naszemu dziennikowi - po prostu dużo mniej poświęcałabym komuś najważniejszemu obecnie w naszym życiu, naszej małej córeczce:) urodziła się w czerwcu, więc jest jeszcze bardzo absorbującym maluszkiem:)

A co do domku, to bardzo chetnie przesle Ci zdjecie na priva, najlepiej juz po zrobieniu dachu (prace mają ruszyc w czwartek :D

Pat&Pio - no teraz rozumiem doskonale skąd ten brak czasu na dziennik :D W takiej sytuacji ja pewnie też nie chciałabym go marnować na przeglądaniu wątków na FM :D Niech córcia chowa się zdrowo! :D

Wyślę Ci na PW mój adres mailowy i czekam na zdjęcia :D

A Wam wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za tak ciepłe życzenia noworoczne :D