Iwona i Mariusz 09.01.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Iwonko!Zdjęcie Twojego Puszka - zwala po prostu z nóg!Jest niesamowity i - nie sposób nie wspomnieć - uroczy!Pozdrawiam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.01.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Iwonko, ależ sporo już wybudowane :) A inspiracje ładne , chociaż kuchnia nie w moim guście, ja to tradycjonalistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 09.01.2010 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Saskja - chciałoby się więcej zdjęć robić, ale czasu nie ma... Może teraz, gdy budowa na chwilę stanęła... Zobaczymy Iwonko - dzięki w imieniu Puszka Zapewniam, że jest równie uroczy, co niedobry Małgosiu - gdyby nie śnieg, to pewnie mielibyśmy już więźbę ułożoną. No ale trudno Hmm...kuchnia mnie urzekła, ale sama też takiej mieć nie będę - nie moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.01.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Witaj Iwonko!Szczerze???Inspiracje super, sypialnie bajeczne, ale najbardziej urzekła mnie łazienka!Rewelacyjna!O takim rozwiązaniu z tym murkiem pomiędzy toaletą a "częścią umywalną" myślimy z Mariuszem.Pozdrawiam Cię cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 23.01.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 kochana Iwonko,czytamy z mężem wasz dziennik, jak coś przeoczę to zaraz mnie woła, nie piszę o sobie bo chyba już mówiłam, że wielce szanowne MR odmówiło zgody na zmianę rolnego w budowlankę, więc przepychanka trwa od nowa z obejściem i wykorzystaniem pewnych luk prawnych, problem jest taki, że nie chcemy innego miejsca na ziemi, ostatnio mam dodatkową lekturę blog IWONKI I MARIUSZA, roślinki masz fajne, mój sad już rodził owoce, w żywopłocie mam popularną śnieguliczkę, ligustr, dziką różę, można rozmnażać samemu szybko rośnie, polecam berberys miniatura ADMIRAŁ, bordowe cudo z lamówką na brzegach liści. niestety nie umiem wklejać zdjęć ale jeśli chcesz prześle je na priwa, przez 8 lat zakładania ogrodu na 0,5 ha uzbierało się tego trochę, może coś was zainspiruje pozdrawiam, życzę zdrowia, byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 23.01.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 sorki, zapomniałam rzec, że domek który cię inspiruje, a zwłaszcza ganek też nam się bardzo podoba, bo pasuje idealnie do mojego, jak się już dorwę to będę budować ten co wyświetla się z lewej w okienku, to Czajka Mai Rosłanowskiej pracownia ARCHECO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 24.01.2010 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Iwona i Mariusz - mnie również takie rozwiązanie łazienki bardzo pasuje. Dlatego wzięłam się już za jej projektowanie i mam wstępną wizję gwiazdeczka66 - miło mi bardzo, że czytacie mój dziennik Wysłałam Ci prywatną wiadomość z namiarami na maila. Czekam na fotki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.01.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Iwonko, ale u Was już dużo zbudowane Podziwiam ekipę, że w takie mrozy robią. Powinni sprzedawać albo wypożyczać specjalne namioty, pod którymi budowałoby się domy. Co do egzaminów, to następnym razem pójdzie Ci lepiej Iwonko, czy bierzesz jakieś dodatkowe jazdy? PS Puszek jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.01.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witaj Iwonko!Wspaniale, że budowa idzie dalej. Nam zabrakło mniej więcej dwóch tygodni, żeby zadaszyć i móc robić w środku. A złośliwa zima nie odpuszcza. Powiem Ci, że widoki wokół domu masz - jak już kiedyś pisałam - jedyne w swoim rodzaju, wspaniałe.A o kolektorach napiszę u siebie post - jest spore zainteresowanie tym tematem.Pozdrawiam Cię cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.01.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Kochani ! Nasza DarioAS jest w FINALE !!! Druga tura głosowania na najpiękniejszy, forumowy różnany blog wystartowała. Głosujemy od nowa a stać nas przeciez na 1,22 + Vat nie ? Tu podziwiamy : http://aniads-rosegarden.blogspot.com/ A tak głosujemy : SMSy o tresci F00041 na numer 7144 (koszt 1,22 z VAT). A tu mądrości typu - jeden telefon ...jeden głos ... ( a szkoda ) Regulamin tutaj: http://www.blogroku.pl/aniads-rosegarden,gw5m6,blog.html Przejęłam pałeczkę bo An-budowa właśnie usiłuje nie zamarznąć na nartach Nie zostawiła mi miotły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 24.01.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 hello no prosze jak twój domek sie zmienił od ostatniego mojego zagladnięcia do twojego dzienniczka ,juz prawie dach nad głowa macie a jak bajkowo tam u Ciebie P.S głowa do góry ,niebawem zdasz prawko !!! bedę trzymac kciukasy za ciebie w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 24.01.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Iwonko, ależ piękne zimowe pejzaże u Was, dla takich widoków warto żyć Chyba nawet ekipę zaczarowały te widoki, że pracują mimo niskich temperatur Szybko Wam domek rośnie, wydaje się, że niedawno co fundamenty ledwie wystawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 24.01.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 http://gfx.efotek.pl/images/00owwu6heldc8mxmb88l.jpg Iwoooooona, to zdjęcie mnie zwaliło z krzesła Jak tam cudnie! Najmę się za ogrodniczkę chyba (no ale wtedy zimy nie będzie, nieee, ten pomysł mi chyba nie wyszedł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 24.01.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 ło matuśku droga, zasypało was po dach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.01.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Cudne te zimowe zdjęcia z ostatniego wpisu w Dzienniku. Prawkiem się nie przejmuj. Teraz to chyba jest regułą, że nie zdaje się za pierwszym razem Pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.01.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Bardzo chciałabym, żeby przynajmniej co trzeci dzień w tygodniu był niedzielą Wy pewnie też, prawda? Zaniedbuję dziennik... Dzisiaj nawet próbowałam przypomnieć sobie hasło do logowania... to się wstydź No dobra - czas zdać krótką relację z placu boju. Wbrew naszym obawom, panowie budowlańcy ciągle są na budowie. Dojeżdżanie wychodzi im raz gorzej, raz lepiej, ale codziennie są - podziw Krokwie się heblują, szlifują i układają powolutku. Dzisiaj kupiliśmy 75 metrów kwadratowych boazerii świerkowej na nadbitkę. Niestety, plany majstra związane z jej pomalowaniem jeszcze przed montażem, wzięły w łeb. Za niska temperatura. - Za niska !? U nas -20 !!! Zatem najpierw będzie montaż, potem malowanie.- Uwaga na pióra od boazerii - lubią pękać - jak są malowane po zmontowaniu ! Teraz boazeria zostanie tylko zaimpregnowana Wybraliśmy też kolor nadbitki - będzie palisander. - "Będzie" ładny ! Przeglądałam próbniki pół dnia i doszłam do wniosku, że ten najbardziej pasuje. Poza tym, majster radził aby wybrać kolor trochę ciemniejszy, bo potem i tak wypłowieje. Jeśli pogoda dopisze to bardzo prawdopodobne, że w najbliższy weekend będzie wiecha Ale - pożyjemy, zobaczymy... Zimę mamy piękną tego roku Zawsze lubiłam tę porę roku, chociaż przyznam, że tym razem wolałabym, aby szybko sobie poszła... Tylko jak się tu nie zachwycać jej urokami... Zobaczcie sami : No i oczywiście nasz żbik ( mój zięć ! ): http://gfx.efotek.pl/images/rl0t9ci22phdvr6qdhi.jpg Prawda, że przystojny ? Poza tym wszystkim, co widać na załączonych obrazkach, chciałam się Wam "pochwalić", że oblałam pierwszą poprawkę z prawa jazdy Też oblałam - nic takieeego. Znam takich co zdawali po kilkanaście razy i nie odpuścili. Zdasz - nie ma siły ! Tym razem udało mi się wyjechać na miasto, gdzie po 20 minutach jeżdżenia z wielką gracją i uśmiechem na ustach nie ustąpiłam pierwszeństwa innemu pojazdowi No cóż - zdarza się Druga poprawka 8 lutego - jestem dobrej myśli Podsumowanie wydatków : dotychczasowe : 153.830,15 zł + plastyfikator : 39,53 zł + zaprawa murarska ATLAS : 19,60 zł + tarcza diamentowa,złącze ocynk,nakrętka,podkładki,wkręty do gipsu,rękawice,tarcza do betonu,kołki,gwoździe budowlane,zszywki,elektroda,nóż : 480,05 zł + 3 palety bloczków Silka E18 : 707,73 zł + transport mieszanki pod chudziak w piwnicy : 280,00 zł + piasek (12 ton) : 209,46 zł + transport piasku : 175,00 zł + stal (440 kg - fi12, 90kg - fi6, ceowniki) : 1.733,27 zł + beton B-25 na wieniec (4 kubiki) : 1.245,22 zł + praca pompy (1h) : 291,20 zł + rury pcv, trójniki, kolano : 257,54 zł + styropian 100EPS (24 m.kw.) : 237,62 zł + cement (15 worków) : 163,80 zł + boazeria świerkowa na nadbitkę (75 m.kw.) : 2.154,14 zł ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Razem : 161.824,31 zł Duuużo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.01.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 AgaJeżyk - No i oczywiście nasz żbik ( mój zięć ! ): Czy ja mogę prosić o kociątko już po ślubie ? Pytam całkiem poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.01.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A ja ...i w imieniu mojego rozochoconego tym związkiem małża, zapytuję : Czy aby nie chodzi wam po głowie szatański pomysł pozbawienia Puszka khm khm ...jajek !? Bo my z tym małżeństwem to też SERIO ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 24.01.2010 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Małgosiu - jasne, że biorę jazdy Bez tego się nie da - niestety. Co do kociątka...hmmm.... Jeśli Puszek zdąży cuś "zapylić" przed kastracją, to nie ma sprawy Aguś - 1. Wstydzę się 2. Przekażę wyrazy uznania budowlańcom 3. U mnie też minus 20 4. Dziękuję za radę w kwestii boazerii 5.Fajnie, że kolor Tobie też pasi 6.Jak zięć, to zięć! Jasne, że przystojny 7.poprawkami się nie przejmuję - średnia w naszym WORDzie to 5 razy 8.Nooo...dużo - też mi przykro TomKa - dzięki za uznanie dla zdjęć Zaczynam powolutku oddawać się też pasji fotografowania - brakuje mi tego AGP - nie nie.... Po dach to szadź mamy Saskja - ja też bardzo się cieszę z tego zdjęcia Do założenia ogrodu pomoc mi będzie potrzebna - zapraszam (w zimie na narty!). Elena76 - ja też zastanawiam się, kiedy ten czas tak zleciał... Lada chwila będziemy się zastanawiać nad instalacjami jessi - do dachu jeszcze trochę, ale dachówka już czeka jakby co Dzięki za trzymanie kciuków Iwona i Mariusz - z wielką chęcią poczytam o kolektorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 24.01.2010 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A ja ...i w imieniu mojego rozochoconego tym związkiem małża, zapytuję : Czy aby nie chodzi wam po głowie szatański pomysł pozbawienia Puszka khm khm ...jajek !? Bo my z tym małżeństwem to też SERIO ... Aguś - no niestety, taki pomysł chodzi nam po główkach, ale dopóki nie będzie to konieczne, to z pewnością jajek go nie pozbawimy Miejmy tylko nadzieję, że nie zacznie w mieszkaniu terenu znaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts