AgaJeżyk 24.01.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Aguś - no niestety, taki pomysł chodzi nam po główkach, ale dopóki nie będzie to konieczne, to z pewnością jajek go nie pozbawimy Miejmy tylko nadzieję, że nie zacznie w mieszkaniu terenu znaczyć Iwonka ... jak siknie pierwszy raz ... zaraz krzycz ... co byśmy zdąrzyli ...zanim go pozbawicie khm khm męskości Bo my serio mamy łokropieńską ochotę za zięcia go mieć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.01.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Tymczasem poczytaj jak to wygląda w przypadku ...kotki Uwaga - kradzione . Okradzionego Jeżyk przeprasza Jak podać kotu tabletkę - 1. Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej ręki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostałych palcach prawej ręki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwól kotu zamknąć pysk i przełknąć. 2. Przy niepowodzeniu - Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz cały proces jeszcze raz. 3. Przy niepowodzeniu - Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmamłaną już tabletkę. 4. Wyjmij nowa tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem jednocześnie trzymając lewa rękę wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu. 5. Przy niepowodzeniu - Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy. 6. Przyduś kota do podłogi klinując go miedzy kolanami jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylnie łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczące odgłosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychając mu drewniana linijkę miedzy zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki miedzy rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle co skłoni go do przełknięcia. 7. Przy niepowodzeniu - Ściągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj nowa tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienić firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je posklejać później. 8. Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, żeby tylko jego głowa wystawała spod jej pachy. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę miedzy rozwarte zęby, mocno wdmuchnij tabletkę do środka. 9. Przy niepowodzeniu - Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie sa szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedna butelkę piwa żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramie, a następnie przy pomocy cieplej wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu. 10. Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następną tabletkę. Przygotuj następną butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego głowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczka od herbaty i przy pomocy gumki "recepturki" strzel tabletka miedzy rozwarte zęby. 11. Przy niepowodzeniu - Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódką w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoić ból. Podarta koszule możesz już wyrzucić. 12. Zadzwoń po straż pożarna, żeby ściągnęli tego pier..go kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w plot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulice. Wyjmij kolejną tabletkę z opakowania. 13. Przy niepowodzeniu - Skrępuj tego drania przy pomocy sznurka od bielizny związując razem przednie i tylnie łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube skórzane rękawice ogrodnicze. Wciśnij tabletkę kotu do gardła popychając dużym kawałkiem polędwicy wieprzowej. Już nie musisz być delikatny. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła żeby spłukać tabletkę. 14. Przy niepowodzeniu - Wypij pozostałą wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zaszyć ci ramienia i wyjąć resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstap do sklepu meblowego i kup nowy stół. 15. Zadzwoń do schroniska dla zwierząt, żeby zabrali tego mutanta z piekła rodem i sprawdź, czy pobliskim sklepie zoologicznym nie mają chomików. Jak zaaplikować psu tabletkę? 1. Zawiń tabletkę w plaster szynki i zawołaj psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 25.01.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Pośmiałam się ,aż zrobiło mi się cieplej Dobre A teraz idę przeczytać dziennik Iwony,bo słyszałam o pięknych zdjęciach,popatrzę i zrobię sobie relaksacyjną przerwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 25.01.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 A ja namolnie o głosiku dla Dario przypomne ... Nablablałyśmy sie i ważna rzecz nam umknie. Trzeba dziewczynie pomóc skoro to "prawie" nic nie kosztuje ____161.824,31 + _______1.22 + Vat ... co to w obliczu taaakiej kwoty I tak gorzej być nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 25.01.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Przypomniałaś mi to szybko wysłałam,bo wypadło mi z głowy,ale już się poprawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 25.01.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Kamlotek - Baaardzo wielkie dzięki Za przysłowiową złotówke ...pomóc można... A blog piękny i napracowała sie Dario ... zasłużyła ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 25.01.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Wiem.Za taką pracę należy się nagroda. Nie zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 25.01.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Hej Iwono, Prawkem sie nie przejmuj - do trzech razy sztuka jak to mowia ! Twoje zdjecia z budowy - jak dla mnie najlepsze na calym forum...nikt nie ma tak spektakularnych zdjec jak Ty!!! http://gfx.efotek.pl/images/mxuyn4zrsm9dhppk6fk.jpg http://gfx.efotek.pl/images/00owwu6heldc8mxmb88l.jpg Bosheee, jak u Ciebie pieknie!! Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 25.01.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Iwonko, znowu mnie zaskoczyłaś, mam zamiar zrobić właśnie takie fikuśne krokwie góralskie w dachu, widoki masz cudne, ale u mnie też piknie tylko, zdjęć takich cudnych nie umiem robić nie zaniedbuj nas, pisz, na razie żyję doniesieniami z waszej budowy, bo moja za górami, za lasamii..... wysłałam fotki na priwa, mam nadzieję, że doszły, mój plac boju jest na Starym Wielisławiu, zapraszam cię na wiosnę na rekonesans w ogrodzie, masz na szczęście niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 26.01.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 http://gfx.efotek.pl/images/aeg3lfyv81uium6psdq9.jpg ale tam u ciebie cudnie!!! Powtarzam się? A co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 26.01.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 AGP - powtarzasz....ale mnie to nie przeszkadza gwiazdeczka66 - no proszę, jaki ten świat mały Do Wielisławia rzut beretem mam, zatem na wiosnę jakies pieczenie kiełbasek trza zrobić Zdjęcia nie dotarły Może źle adres wpisałaś....? Maju - dziękuję za uznanie dla zdjęć Góry owszem, piękne, ale jeziora tyż A prawko....no w końcu chyba zdam Aguś - Znam ten tekst i za każdym razem, gdy go czytam, śmieję się do łez. Pozdrawiam w imieniu zięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 28.01.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 iwonk, strasznie mi przykro, że nic nie dotarło, spróbuję jeszcze raz, internet to niestety nie jest moja mocna strona, poproszę syna, może zrobi to lepiej. strasznie się cieszę, że przyjęłaś zaproszenie na moją działeczkę, w realu, przy piwku prosto ze strumyka, rekonesans wypada wiele lepiej. mąż podziwia twoją skrupulatność w opisie wydatków, twierdzi, że dzięki temu wie czego się spodziewać, jeśli chodzi finanse. dziękujemy. pisz oczywiście dalej i rób te cudne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 29.01.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Iwonko, znalazłam ten adres na forum, koniecznie muuuuusisz te kuchnie obejrzeć, dech mi zaparło mam nadzieję że się asia.malczewska nie pogniewa, za skopiowanie linku http://www.fabrykawnetrz.com.pl/?module=Default&action=ContentController§ionId=42&parentId=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 31.01.2010 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Iwonko, znalazłam ten adres na forum, koniecznie muuuuusisz te kuchnie obejrzeć, dech mi zaparło mam nadzieję że się asia.malczewska nie pogniewa, za skopiowanie linku http://www.fabrykawnetrz.com.pl/?module=Default&action=ContentController§ionId=42&parentId=34 gwiazdeczko - te kuchnie to mistrzostwo świata, majstersztyk... Coś pięknego Dzięki za ten link - jest czym oczy nacieszyć, chociaż pewnie nie na naszą kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Iwonuś ! Piękny karmnik ! "Zapraszam do mnie" na lekturkę czym go wypełnić Dużo ciekawostek sie urodziło w tej kwestii ... a do wiosny ...jeszcze trochę - niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 31.01.2010 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Aguś - czytałam Twój przepis na jedzonko dla ptaszków i jeśli pozwolisz, to go sobie tutaj wkleję "Otóż przepis na pożywne papu : -smalec (czysty - nie solony ! ) -olej roślinny -płatki owsiane -nasiona słonecznika -orzechy ( to już wariant ekskluzywny) -inne nasiona (siemię, kukurydza ,mogą być nawet trawy) Wszystko mieszamy. Smalec należy roztopić i koniecznie dolać olej roślinny ( sam smalec zamarznie bardzo szybko) - na 2 kostki 1 szklanka. Całość musi być tak gęsta by "łyżka stała".... i wykładamy na talerzyk lub w miseczkę przyczepioną do drzewa. Można jak ja uszyć rękaw ze starej firanki i napełnić sypkim ziarnem i płatkami owsianymi - jak to widać na fotkach. Płatki są rewelacyjnym, pożywnym i ...tanim jedzonkiem. Czego nie powinniśmy podawać ? No niestety ... chlebka i resztek z naszego stołu. Zawierają bardzo szkodliwą sól. Kwestii słoninki dla sikorek to pewnie nie muszę opisywać co ? Na koniec jabłka ! Uwielbiają je kosy i drozdy. Kiedy nadejdzie wiosna w naszym ogródku zaśpiewa najwytrawnieszy ptasi wirtuz - pan kos. Jedyny śpiewak, który tego kunsztu uczy się całe życie. Im jest starszy - tym piękniej to robi. A może założy w pobliżu gniazdko ? Jest jeszcze jedna bardzo ważna rzecz - przestajemy dokarmiać jak tylko obudzą się muchy, dżdżownice i inne smakołyki a nasi przyjaciele zaczną gody i "wysiedzą" pierwsze potomstwo. Nie wolno im karmić piskląt takim "żarełkiem" !" Na pewno skorzystam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 31.01.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Iwonka ! Ten przepis to swoistą karierę zrobił ... a ja nie ukrywam, że dumna jestem ! Nie z siebie ! Z tych osób, które tak nieśmiało go podkradają ... ku mojej uciesze. Do karmnika możesz przyczepić worek siatkowy po ziemniakach a w nim babola z takiego smalcu - super sposób. Sprawdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 31.01.2010 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Iwonka ! Ten przepis to swoistą karierę zrobił ... a ja nie ukrywam, że dumna jestem ! Nie z siebie ! Z tych osób, które tak nieśmiało go podkradają ... ku mojej uciesze. Do karmnika możesz przyczepić worek siatkowy po ziemniakach a w nim babola z takiego smalcu - super sposób. Sprawdzony Aguś - takiego mi smaka narobiłaś tym przepisem, że już bym upichciła i na działkę zawiozła Ale cóż - muszę poczekać do przyszłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 31.01.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Aga - podoba mi się określenie babol w odniesieniu do tego czegoś ze smalcu U nas babole to są w nosie Iwona - a jakie to drewno na nadbitkę takie jaśniutkie? Mam wrażenie, że moje nie było takie ładne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 31.01.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Mieszkamy, żyjemy i pochodzimy z różnych miejsc w kraju więc..... proponuję założyć oddzielny wątek na okoliczność jak, co i gdzie się nazywa i z czym się kojarzy Babol ze smalcu?!?!?!? Pierwsze słyszę! A u nas w Łodzi, babol....to stara baba albo nietakt czyli że ktoś babola walnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts