Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

KamaG - niestety, nie zapisałam sobie linka do tej konkretnej strony, ale jeśli dobrze pamiętam, to jest to jedna z aranżacji na stronie producenta KOŁO. Może być gdzies tutaj : http://www.kolo.com.pl/aranzacje/1

Jak sobie przypomnę, to wkleję ten prawidłowy link :)

:lol:

To jest Antado. Jest pare firm na Allegro, co je sprzedaje:

http://www.allegro.pl/item907616658_zestaw_mebli_antado_serii_ew1_30_taniej.html

Maja

Iwonko, ładny zestaw, chyba cena nie jest z kosmosu i raczej atrakcyjna, ale to tylko moje zdanie porównując to co my robiliśmy.

Małgosiu, sama nie wiem...

Nie mam żadnego punktu odniesienia, nic, do czego mogłabym tę cenę porównać.

Poza tym mam wątpliwości co do mocy pieca. Chyba ten 15kW będzie trochę za słaby.

Mamy jeszcze trochę czasu - trzeba zrobić rozeznanie.

Witaj kamlotku :D

Według wyliczeń fachowca podłogówka będzie zajmować 56 m.kw.

1 grzejnik będzie w piwnicy (w pralni/suszarni), po jednym w sypialniach (czyli w sumie 2), jeden w gabinecie, 2 na poddaszu i zastanawiamy się czy w wiatrołapie nie dołożyć zamiast ściennego grzejnika taki niski płytowy, nad którym np. można w zimie buty wysuszyć.

Piec DEFRO-DUO z zasobnikiem na ekogroszek oraz z paleniskiem na węgiel i drewno o mocy 15kW (chociaż zastanawiamy się, czy to trochę nie za mała moc).

Nie wiem czy dobrze zapamiętałam ,masz ok 120m2? To piec 15kw powinien dać radę :roll: Słyszałam też jednak taką opinię,że lepiej dodać 3kw,niż potem kląć,że za zimno. Tym bardziej,że jakoś globalnego ocieplenia nie widać :roll: :wink:

kamlotku - powierzchni do grzania mamy tyle : w piwnicy około 30 m.kw., na parterze - 117 m.kw., na poddaszu około 70 m.kw. W sumie trochę ponad 200 i dlatego ta moc wydaje mi się trochę mała...

Musimy zrobić jeszcze rozeznanie w tym temacie.

• 2 weeks później...