Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwono, ja znowu technicznie :wink: się zapytuję. Powiedz prosze jak został zamocowany ten styropian miedzy sciana szczytowa poddasza a krokwiami, wyczytalam w innym dzienniku ze wazne jest takie ocieplenie i myslimy sami zrobic, ale czy tylko styropian tam jest wlozony i na co? na klej, na jaki? i zapiankowany?

:p

Iwono, ja znowu technicznie :wink: się zapytuję. Powiedz prosze jak został zamocowany ten styropian miedzy sciana szczytowa poddasza a krokwiami, wyczytalam w innym dzienniku ze wazne jest takie ocieplenie i myslimy sami zrobic, ale czy tylko styropian tam jest wlozony i na co? na klej, na jaki? i zapiankowany?

Pat&Pio - faktycznie, ocieplenie ścian szczytowych jest konieczne. Ja doczytałam się dwóch sposobów : ocieplanie wełną mineralną i styropianem.

Nasz majster zastosował styropian, który mocowany jest na piankę.

Pat&Pio - faktycznie, ocieplenie ścian szczytowych jest konieczne. Ja doczytałam się dwóch sposobów : ocieplanie wełną mineralną i styropianem.

Nasz majster zastosował styropian, który mocowany jest na piankę.

DZIĘKI, dzięki!!! Dobra Kobieto!

p.s. skrzynki zazdraszczam;) faktycznie i dla mnie dziwne (widac nie tylko dla Panow instalatorów;) ze w sobote w taka pogode i pore roku robili, ale suuuuuper dla Was!

Iwona:) a my w czwartek podpisaliśmy umowę na okna - hahaha też VEKI!:) no ale juz inny kolor;) nie moga sie dwa takie same domki budowac;) swoją drogą jak oglądałm paletę kolorów to tej sienna rosa nie widziałam - baaaardzo ładny i z barwy i nazwy!:) super! kiedy bedziecie mieli okna? Tez wstawiacie je najpierw? Ja mam troszke watpliowsci, bo to roznie moze byc... no wiesz, zeby nóg nie dostały albo skrzydeł...;) i jak ogladam niektore dzienniki to widzialam nawet ze co niektorzy wstawiali okna po wylewkach..., ale nasz tynkarz powiedzial ze jak sa okna to on je wtedy obrabia od razu ladnie listwami i czyms tam jeszcze, a jak ich nie ma to dla niego latwiejsza robota, ale dla nas troche gorzej, bo potem ktos musi je obrabiac i dodatkowa kasa. Niech się dzieje wola nieba!:)

U nas tynkarze nie chcieli slyszeć o pracy bez wstawionych okien - bo za szybko będzie schnąć, popęka itp :roll: My z kolei nie mieliśmy odwagi robić instalacji w otwartym budynku...

U nas tylko firma montująca okna powiedziała, żeby na ten sam dzień umówić się na montaż bramy garażowej i jakieś drzwi założyć.

Iwonko - z wyborem koloru dachówki, okien i drzwi nie miałam żadnego problemu. Pierwszy, który rzucił mi się "na oczy" był wybrany. Potem już niczego innego nie szukałam :) A z prądu najbardziej się cieszymy. Jutro ma być już w skrzynce, a dzisiaj był na budowie pan, który będzie robił podejście od skrzynki do domku.

Pat&Pio - dzisiaj mam dostać wycenę okien i rolet i będę wiedzieć ile ten interes ma kosztować. Pewnie się zdecydujemy i już nie będziemy gdzie indziej szukać. U mnie decyzje zapadają szybko :) A kolor sienna rosso jest w ofercie Veki od niedawna, dlatego w wielu katalogach jeszcze go nie ma. Termin dostawy okien - jak twierdzi nasz kolega - to 3-4 tygodnie od daty złożenia zamówienia. Mam nadzieję, że to słowna firma. Decyzję o wstawieniu okien już na tym etapie podjęliśmy sami. A zlodzieje....? Jak chcą ukraść, to i przez komin wlezą :) To oni nas pilnują, a nie my ich.

aniahubi - otóż właśnie, my też nie chcemy robić instalacji wewnątrz bez okien. Nie wiem, jak to racjonalnie wytłumaczyć, ale tak mi się wydaje, że okna powinny już być na tym etapie :)

Maju - sama jestem ciekawa tego koloru już po zamontowaniu. Prawda jest taka, że to jedyny - na moje oko - kolor, który pasował do dachówki. Niestety, nie mieli w ofercie koloru kasztanowego :wink:

Iwonko,

kolor okien super - podoba mi się :)

Trony :wink: , nie w moim stylu, ale to Wam ma być na nich wygonie :lol: :lol: , jak przyjedziemy to wypróbuję :lol: :lol: :wink:

Wiosny, wiosny nam trzeba ( bardziej Wam, niż nam), więc trzymamy mocno kciuki :D

Twoje kocię piękne jest :D , może kiedyś Też sobie takiego sprawię :D

• 2 weeks później...

Iwonko, jestem pod wrażeniem, dużym wrażeniem :D :D :D :D

Domek śliczny :) Dobrze, że zdecydowałaś się n dachówkę, a nie na blachę.

Brodzik i kabina bardzo ładne będą, już wyobrażam sobie, jak będziesz miała ładnie w domku :)

Patrzę na ten śnieg u Ciebie i na ziemię u siebie i śmiać mi się chce, ze taka różnica. U nas już nie ma ani odrobiny śniegu :)

Kiedy będziecie we Wrocławiu??? Może w końcu nas odwiedzicie?

I jak twoje prawko? pozdrowienia dla Norbercika i kociaków :)