mayadaski 22.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Iwona, Spelnienia marzen!! http://3.bp.blogspot.com/_YoZJxx9gSOQ/RxdqaO65MUI/AAAAAAAAAaE/8HuavLGpnmc/s400/birthday+presents.jpg fajna przygoda z panami elektrykami i po co Ci tyle pstryczkow-elektryczkow...szczegolnie tych takich wygladajacych jak gniazdka telefoniczne? Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 24.02.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Iwono, ja znowu technicznie się zapytuję. Powiedz prosze jak został zamocowany ten styropian miedzy sciana szczytowa poddasza a krokwiami, wyczytalam w innym dzienniku ze wazne jest takie ocieplenie i myslimy sami zrobic, ale czy tylko styropian tam jest wlozony i na co? na klej, na jaki? i zapiankowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 24.02.2010 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Iwono, ja znowu technicznie się zapytuję. Powiedz prosze jak został zamocowany ten styropian miedzy sciana szczytowa poddasza a krokwiami, wyczytalam w innym dzienniku ze wazne jest takie ocieplenie i myslimy sami zrobic, ale czy tylko styropian tam jest wlozony i na co? na klej, na jaki? i zapiankowany? Pat&Pio - faktycznie, ocieplenie ścian szczytowych jest konieczne. Ja doczytałam się dwóch sposobów : ocieplanie wełną mineralną i styropianem. Nasz majster zastosował styropian, który mocowany jest na piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 24.02.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Iwono, ja znowu technicznie się zapytuję. Powiedz prosze jak został zamocowany ten styropian miedzy sciana szczytowa poddasza a krokwiami, wyczytalam w innym dzienniku ze wazne jest takie ocieplenie i myslimy sami zrobic, ale czy tylko styropian tam jest wlozony i na co? na klej, na jaki? i zapiankowany? Pat&Pio - faktycznie, ocieplenie ścian szczytowych jest konieczne. Ja doczytałam się dwóch sposobów : ocieplanie wełną mineralną i styropianem. Nasz majster zastosował styropian, który mocowany jest na piankę. DZIĘKI, dzięki!!! Dobra Kobieto! p.s. skrzynki zazdraszczam;) faktycznie i dla mnie dziwne (widac nie tylko dla Panow instalatorów;) ze w sobote w taka pogode i pore roku robili, ale suuuuuper dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 27.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Iwonko!Domek prezentuje się wspaniale!I ogromnie podoba mi się kolor dachówki!No i prąd już prawie, prawie!Tyle zmian, gratuluję i cieszę się ogromnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 01.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Iwona:) a my w czwartek podpisaliśmy umowę na okna - hahaha też VEKI! no ale juz inny kolor;) nie moga sie dwa takie same domki budowac;) swoją drogą jak oglądałm paletę kolorów to tej sienna rosa nie widziałam - baaaardzo ładny i z barwy i nazwy! super! kiedy bedziecie mieli okna? Tez wstawiacie je najpierw? Ja mam troszke watpliowsci, bo to roznie moze byc... no wiesz, zeby nóg nie dostały albo skrzydeł... i jak ogladam niektore dzienniki to widzialam nawet ze co niektorzy wstawiali okna po wylewkach..., ale nasz tynkarz powiedzial ze jak sa okna to on je wtedy obrabia od razu ladnie listwami i czyms tam jeszcze, a jak ich nie ma to dla niego latwiejsza robota, ale dla nas troche gorzej, bo potem ktos musi je obrabiac i dodatkowa kasa. Niech się dzieje wola nieba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 01.03.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 U nas tynkarze nie chcieli slyszeć o pracy bez wstawionych okien - bo za szybko będzie schnąć, popęka itp My z kolei nie mieliśmy odwagi robić instalacji w otwartym budynku... U nas tylko firma montująca okna powiedziała, żeby na ten sam dzień umówić się na montaż bramy garażowej i jakieś drzwi założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 01.03.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Iwona, ciekawy kolor okien!! Ciekawa jestem jak to bedzie wygladac w calosci juz po zamontowaniu. Jak juz bedziesz miala okna to zalepiej wszystkie pozostale dziury...licho podobno nie spi Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 01.03.2010 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Iwonko - z wyborem koloru dachówki, okien i drzwi nie miałam żadnego problemu. Pierwszy, który rzucił mi się "na oczy" był wybrany. Potem już niczego innego nie szukałam A z prądu najbardziej się cieszymy. Jutro ma być już w skrzynce, a dzisiaj był na budowie pan, który będzie robił podejście od skrzynki do domku. Pat&Pio - dzisiaj mam dostać wycenę okien i rolet i będę wiedzieć ile ten interes ma kosztować. Pewnie się zdecydujemy i już nie będziemy gdzie indziej szukać. U mnie decyzje zapadają szybko A kolor sienna rosso jest w ofercie Veki od niedawna, dlatego w wielu katalogach jeszcze go nie ma. Termin dostawy okien - jak twierdzi nasz kolega - to 3-4 tygodnie od daty złożenia zamówienia. Mam nadzieję, że to słowna firma. Decyzję o wstawieniu okien już na tym etapie podjęliśmy sami. A zlodzieje....? Jak chcą ukraść, to i przez komin wlezą To oni nas pilnują, a nie my ich. aniahubi - otóż właśnie, my też nie chcemy robić instalacji wewnątrz bez okien. Nie wiem, jak to racjonalnie wytłumaczyć, ale tak mi się wydaje, że okna powinny już być na tym etapie Maju - sama jestem ciekawa tego koloru już po zamontowaniu. Prawda jest taka, że to jedyny - na moje oko - kolor, który pasował do dachówki. Niestety, nie mieli w ofercie koloru kasztanowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.03.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Iwonko, kolor okien super - podoba mi się Trony , nie w moim stylu, ale to Wam ma być na nich wygonie , jak przyjedziemy to wypróbuję Wiosny, wiosny nam trzeba ( bardziej Wam, niż nam), więc trzymamy mocno kciuki Twoje kocię piękne jest , może kiedyś Też sobie takiego sprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 02.03.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 No i jak tam, Iwonko?Jest już prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 03.03.2010 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No i jak tam, Iwonko? Jest już prąd? Iwonko, prawdopodobnie dzisiaj skończą się prace związane z doprowadzeniem prądu do domku. Potem jeszcze cała ta procedura związana z papierologią. Nie wiem ile to może potrwać. Zadzwonię dzisiaj do ZE i się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 03.03.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 http://profilestyling.com/pics/Good_Morning01.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 03.03.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam Chodzę za Agą i podziwiam jakie piękne good morningi zostawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.03.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 tu jest wątek o tych mebelkach (Bodhi Line) - może się przyda:http://forum.muratordom.pl/kanapy-skorzane-bodhi-line-bystrzyca-klodzka,t147970.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 07.03.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 tu jest wątek o tych mebelkach (Bodhi Line) - może się przyda: http://forum.muratordom.pl/kanapy-skorzane-bodhi-line-bystrzyca-klodzka,t147970.htm glowac - dziękuję za podanie linka - przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.03.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Wszystkiego najlepszego Iwona/b] http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_4_11.gif Samych słonecznych dni i uśmiechów bliskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 10.03.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witammmmmmmmmmmmmm... Domek slicznie prezentuje się z dachówką i tymi dwoma okienkami Gratulacje!!!!!!!!!!!! No proszę, tyle się dzieje i prąd... i ściankiiiiiii działowe Super, aby do przodu! Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.03.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Iwonko, za chwilę się będziesz wprowadzać Aż miło patrzeć, jak szybciutko domek nabiera swojego uroku Fajnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.03.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Iwonko, jestem pod wrażeniem, dużym wrażeniem Domek śliczny Dobrze, że zdecydowałaś się n dachówkę, a nie na blachę. Brodzik i kabina bardzo ładne będą, już wyobrażam sobie, jak będziesz miała ładnie w domku Patrzę na ten śnieg u Ciebie i na ziemię u siebie i śmiać mi się chce, ze taka różnica. U nas już nie ma ani odrobiny śniegu Kiedy będziecie we Wrocławiu??? Może w końcu nas odwiedzicie? I jak twoje prawko? pozdrowienia dla Norbercika i kociaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts