Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Małgoś - no jakoś ciągniemy ten wózek, a raczej pchamy do przodu. Jeszcze się nie poddaję, chociaż był już taki moment....zmęczenia, zniechęcenia. Zwaliłam to jednak na nie kończącą się zimę :D Dobrze, że wiosna idzie , bo popadłabym w jakąś depresję pewnie :)

Małgoś zapewniam Cię, że jak będziemy planować Wrocław, to dam Ci znać :)

A prawko...hmmm.... ciągle jeszcze nie chcą mi go dać :lol:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj,

super wygląda domek z daszkiem, a te widoki zapierają dech w piersiach... W pięknym miejscu budujecie (chyba się powtarzam, ale uwielbiam takie klimaty :roll: )

Mam drzwi do wnęki prysznicowej Dolphi Torrenta DWJ - bardzo dobrze się sprawują, kupowaliśmy przez internet. Mają powłokę chroniącą przed osadzaniem się kamienia i fajnie to działa. To znaczy po wyschnięciu widać ślady kropli, ale wystarczy po skończeniu prysznica przetrzeć drzwi ściągaczką (taką do szyb), albo szmatką do mycia okien i super błyszczy.

Witaj,

super wygląda domek z daszkiem, a te widoki zapierają dech w piersiach... W pięknym miejscu budujecie (chyba się powtarzam, ale uwielbiam takie klimaty :roll: )

Mam drzwi do wnęki prysznicowej Dolphi Torrenta DWJ - bardzo dobrze się sprawują, kupowaliśmy przez internet. Mają powłokę chroniącą przed osadzaniem się kamienia i fajnie to działa. To znaczy po wyschnięciu widać ślady kropli, ale wystarczy po skończeniu prysznica przetrzeć drzwi ściągaczką (taką do szyb), albo szmatką do mycia okien i super błyszczy.

aniahubi - dziękuję za opinię o drzwiach. Prawdę mówiąc, nie wiem na które się zdecydować, ale Twoja opinia na pewno się przyda :)

Małgoś - no jakoś ciągniemy ten wózek, a raczej pchamy do przodu. Jeszcze się nie poddaję, chociaż był już taki moment....zmęczenia, zniechęcenia. Zwaliłam to jednak na nie kończącą się zimę :D Dobrze, że wiosna idzie , bo popadłabym w jakąś depresję pewnie :)

Małgoś zapewniam Cię, że jak będziemy planować Wrocław, to dam Ci znać :)

A prawko...hmmm.... ciągle jeszcze nie chcą mi go dać :lol:

Iwonko, jakoś się stęskniłam za Tobą, więc planuj szybko ten przyjazd do Wrocławia :lol: :lol: :lol:

Muszę Cię koniecznie poznać z taką samą szaloną kobietą, jak Ty . Moją przyjaciółką Elą.

Co do prawka, próbuj, aż do skutku, albo przyjedź do mnie. Moja córka za pierwszym razem nie zdała, więc ją wzięłam do mojego malucha ( Fiat 126P, którego wtedy miałam) i uczyłam ją jeździć). Zdała :) :)

Co do depresji, jak siedzę w prac 8 godzin w murach, to też dostaję depresji.

Jutro moja mama ( w pierwszy dzień wiosny) ma urodziny :lol: :lol: :lol:

UWIELBIAM WIOSNĘ I KOCHAM MOJĄ MAMĘ :) :) WSPANIAŁĄ OSOBĘ :) :D :D :D

mamik - bardzo mi się podobają kabiny bez brodzików, ale do takiej roboty trzeba fachowca, który się na tym zna. Sami tego nie zrobimy, a Ci, których znamy, nie chcą się tego podjąć. Stąd rozwiązanie takie, aby był brodzik zrównany z podłogą.

kala67 - witaj sławna kobieto! :D Gratuluję "występów" w Muratorze :) Do niedawna sądziłam, że brak czasu to taka wygodna wymówka, ale dzisiaj już wiem, że to prawda....cierpimy wszyscy na chroniczny brak czasu. Może kiedyś to się zmieni - życzę tego również i Tobie :)

Małgosiu - po piątym nieudanym podejściu do egzaminu doszłam do wniosku, że chyba za bardzo chcę i dałam sobie trochę wytchnienia. Muszę nabrać troszkę dystansu do sprawy i dlatego zapisałam się dopiero na 7 kwietnia. Już nie gdybam - będzie, jak będzie. W końcu kiedyś zdam :)

Iwonko

Domek wygląda wspaniale i.. gratuluję skrzynki prądowej :lol:.

Rozumiem Twój brak czasu, ja mam to samo.

Na kiedy mniej więcej planujecie przeprowadzkę?

Iwonko, ambitny plan jest taki, aby na Boże Narodzenie mieszkać już u siebie w domku. Czy się uda? Nie wiem... Bardzo bym chciała :D

Iwonko

Domek wygląda wspaniale i.. gratuluję skrzynki prądowej :lol:.

Rozumiem Twój brak czasu, ja mam to samo.

Na kiedy mniej więcej planujecie przeprowadzkę?

Iwonko, ambitny plan jest taki, aby na Boże Narodzenie mieszkać już u siebie w domku. Czy się uda? Nie wiem... Bardzo bym chciała :D

Iwona ... nie odbieraj mi nadziei ... jedizemy już łeb w łeb i na święta musimy mieszkać !!!

Będziemy się dopingować i motywować bo ja w tych blokach kolejnej zimy nie przeżyję :cry:

Małgosiu, taka_ja&taki_on - dziękuję za dobre słowo i wsparcie duchowe :D I za wiosenne klimaty też :D

Jeżyku - przy takim wspólnym wsparciu to zaczynam wierzyć, że faktycznie się uda. Ja też mam już serdecznie dość blokowiska :D

Zbigniew100 - staramy się, jak możemy. Oprócz tynkarzy i panów od posadzek, mamy już umówione kolejne etapy naszego budowania. Chęci są, gorzej z pieniędzmi, ale jakoś to będzie :D

kamlotku - trzymaj mocno, trzymaj! Dobrze wiedzieć, że ktoś trzyma :D

Hej Iwonko!

I u mnie też samopoczucie jakos tak... rzeczywiscie moze to to przesilenie wiosenne :wink: a moze ilosc decyzji jakie trzeba podjac w tak krotkim czasie bez zestawu potrzebnych informacji, a wiec wiekszosc na czuja... :wink:

Iwona - uda się Wam zamieszkac przed swietami, bo co ma się nie udac!:D przeciez dokanczac dom mozna mieszkajac juz - my mamy plan zamieszkac w te wakacje juz, no najpozniej po nich - troche jestesmy do tego zmuszeni, a na Swieta Bozego Narodzenia byc juz dobrze zadomowieni :lol: