Aedifico 05.03.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam krajankę. Okolice rzeczywiście rewelacyjne. W wolnym czasie służe pomocą Pzdr. Aedifico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 05.03.2009 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Justynko - ja to sobie myślę, że nawet mały wyciąg narciarski można postawić Mieszkanie w górach ma swoje zalety, ale tez i wady - o tym trzeba pamiętać. Zima przychodzi wcześniej, a wiosna później... Ale dla tych widoków gotowa jestem się poświęcić Aedifico - dziękuję bardzo - może skorzystam Pozdrawiam krajana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 06.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Wyrazem mojej desperacji w sprawach kredytowych jest fakt, że dzisiaj umówiłam się za pośrednictwem Open Finance na spotkanie z doradcą kredytowym, które ma się odbyć 11 kwietnia we Wrocławiu... Ja chyba jakaś nienormalna jestem Może ktoś korzystał już z takich usług doradczych i podzieli się swoimi doświadczeniami? My korzystaliśmy z ich usług. Akcję kredytową rozpoczęliśmy od wycieczek po bankach, zebraliśmy oferty, a potem jeszcze „na wszelki wypadek” odwiedziliśmy Open Finance zobaczyć co też oni nam zaproponują. I zaproponowali nam bank (Polbank), którego wcześniej nie braliśmy pod uwagę, z taką marżą jakiej nigdzie indziej nam nie zaoferowano tj. o 0, 1 niższą niż w większości banków. Na współpracę z naszym doradcą nie możemy narzekać, z jego strony wszystko poszło sprawnie i pomyślnie. Gorzej było już w samym banku, bo nasza doradczyni okazała się delikatnie mówiąc „niezgułą” , ale to już całkiem inna opowieść i za poczynania tej pani nie można przecież winić Open Finance. Mój mąż skomentował to w ten sposób „a czego się spodziewać po greckim banku”. Zresztą kredyt na działkę mieliśmy w banku BGŻ i bynajmniej personel nie był tam bardziej kompetentny. Z kredytu jesteśmy zadowoleni (o ile można być zadowolonym z pętli na szyi na 30 lat ), większych przebojów z wypłatą kolejnych transz nie było, marża jest przyzwoita, wysokość rat jest ustalana co 3 miesiące. Ogólnie więc doradztwo Open Finance można zapisać na plus, ale nie wiem jak to jest u innych. Nam doradzał osobiście szef jednego z poznańskich oddziałów, był bardzo konkretny i sprawiał wrażenie, że wie co mówi. Zdaję sobie sprawę, że to ich praca i tacy jak my na nich zarabiamy, ale w końcu na tym to wszystko polega. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 06.03.2009 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dziękuję Aniu za otuchę Twoje słowa bardzo mnie pocieszyły. Nigdy nie korzystałam z tego rodzaju usług, stąd moje obawy. Prawda jest też taka, że nigdy nie potrzebowałam takiej kwoty. Ale - jak wiemy - bez kredytu się nie da - po prostu. Mam już wstępną propozycję mojego "rodzimego" banku. Trudno mi ją ocenić i zweryfikować nawet przy pomocy różnego rodzaju porównywarek internetowych. Zresztą, jestem zwolenniczką osobistych kontaktów w takich sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 08.03.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 ...LOL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Iwonka - ja znów powiem tyle - kiedy potrzebowałam swojego kredytu żaden doradca nic nie umiał mi pomóc (ale to wtedy była sytuacja nietypowa raczej) a wręcz gdybym ich posłuchała, doszłabym do wniosku że to co planuję jest niemożliwe i NIEREALIZOWALNE (czy jest takie słowo.. ). Osobiście złaziłam wszystkie chyba wrocławskie banki i sama znalazłam to czego potrzebowałam. Jeśli chodzi o W-w to polecam absolutnie Kredyt Bank o.IV (nie inny!) na Ofiar Ośw. 41-43 i panią Małgosię S. ABSOLUTNIE z czystym sumieniem. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 09.03.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Gagatko - dziękuję za namiary Skontaktowałam się z panem z OF, znaczy wysłałam mailem wszystkie informacje z racji tego, że nie za bardzo mam jak dojechać w tygodniu do Wrocławia (szkoda, że nie są mobilni....). Teraz muszę po prostu cierpliwie czekać. Póki co - nadal czekam na warunki zabudowy i robię rozeznanie w rodzajach i cenach materiałów budowlanych. Czasu więc trochę mam.... Z drugiej strony - baaaaardzo chciałabym już zacząć COŚ robić na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 09.03.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Oj tak tak, pamiętam jak to jest.... W jakimś sensie ten czas PRZED jest najfajniejszy, ciesz się nim.. :D (..Zresztą tak właśnie jest na ogół...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 15.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Na studnie powyżej 30 m trzeba miec pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 19.03.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Wlasna studzienka to fajna rzecz Piekne zdjecia robisz tym swoim gorom Jestem zachwycona Powodzenia z papierkami!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 20.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Iwonko, wielkie dzięki za namiary.A zasypało Cię mocno/ Dużo macie śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 20.03.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Aedifico - wiem, już sprawdzałam wcześniej. kotecek - dziękuję bardzo za uznanie Małgosiu - nie ma za co, trzeba sobie pomagać A czy mnie zasypało? Jasne, że zasypało.... Na działce mam śniegu po kolana jeszcze. Zaczynam oswajać się z myślą, że jednak budowa rozpocznie się z poślizgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Małgosiu[/b] - nie ma za co, trzeba sobie pomagać A czy mnie zasypało? Jasne, że zasypało.... Na działce mam śniegu po kolana jeszcze. Zaczynam oswajać się z myślą, że jednak budowa rozpocznie się z poślizgiem Iwonko, co się odwlecze , to nie uciecze , jeszcze trochę i będzie ciepło Zdjęcie z jedzonkiem, wygląda super, zjadłoby się babeczkę niam niam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.03.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 do takiego żarła proponuję http://images39.fotosik.pl/84/e77b8736a5361792m.jpg oczywiście na lepsze trawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 23.03.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Hej Iwono, Babka wyglada wspaniale Ale ten zajaczek....nie jestem przekonana do laczenia kielbasy z pomarancza Ale faktycznie: ludzie maja wyobraznie Sniegu ciagle pelno? W sobote bedziemy w naszych Kaszubach, to sie przekonam Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 23.03.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Zajac jest totalnie the best! Zrobie takiego na stol wielkanocny!!! Uwielbiam Wialkanoc, bo wiosna, bo jaja, bo wszystko sie odradza, I TO CUDOWNE ZARCIE!!! Pozdrawiam serdecznie i zycze szybkiego topnienia sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 23.03.2009 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowo Bardzo mi tego potrzeba, gdyż zima daje się już tak mocno we znaki, że załamać się idzie..... I za popitkę do zająca też dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.03.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .................................. GRATULACJE! No jak to - tak po prostu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.03.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witaj Iwonko. Ja w sprawie podziału działki. Czy wiesz,że istnieje opłata adiacencka ? My jak dzieliliśmy swoją działkę nie wiedzieliśmy,ąle szybko się dowiedzielśmy jak przyszło pismo z UG. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 23.03.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Agatko - ano można... Może nie tak po prostu, ale można Dziękuję kamlotek - jak najbardziej wiem, że istnieje coś takiego jak opłata adiacencka z tytułu wzrostu wartości nieruchomości na skutek podziału. Warunek jest jeden - wysokość tej opłaty musi być zamieszczona w uchwale rady gminy (w "mojej" uchwale takiego zapisu nie ma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts