Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Zbigniew - dziękuję, miło mi bardzo :)

AGP - zima dała nam tak popalić, że teraz chcemy wykorzystać każdą chwilę. Jednak na wakacje z pewnością nie uda nam się zamieszkać:) Wstępnie liczyłam - najwcześniej wypada w październiku.

Małgosiu - ja też nie dostaję powiadomień i w ogóle nie podoba mi się funkcjonowanie nowego forum:evil: Ale nie jestem wybredna - może coś jeszcze poprawią. Drzwi są drewniane - Stolbud Włoszczowa. Musimy czekać - wyjścia nie ma.

Na wodę już znaleźliśmy sposób. Dzisiaj majster z panem koparkowym wykopali studnię chłonną i woda ładnie schodzi, a mnie kamień spadł z serca:) A staw.... gdzieś tam po głowie chodzi taka myśl, ale to dopiero po zamieszkaniu:)

Małgosiu, jesteśmy umówieni na 40 zł/m2 poddasza na gotowo, czyli do malowania. W tym są również zabudowy różniste, gdyż wymyśliłam sobie zaraz pod skosami jakieś tam półeczki i wnęki.

Filuś odchodzi....ja to czuję.... i bardzo chcę się z tym pogodzić...ale nie potrafię....

W końcu jest z nami od 18 lat:(

A Puszek niestety sam się prosił tym swoim obsikiwaniem domu. Jest mi bardzo przykro jeszcze do dzisiaj....

Zatem - kociaków nie będzie - wybacz:)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwonko, Aniamar podpowiedziała mi jak zrobić,żeby przychodziły powiadomienia. U każdego ( kogo śledzić chcesz) w dzienniku i w komentarzach trzeba :

musisz wejść w Narzędzia wątku, znajdziesz to po prawej stronie (wyżej masz numery stron twoich komentarzy) klękasz tam i wybierasz Subskrybuj ten temat. Po kliknieciu na to pojawi się strona gdzie będzie napisane: Rodzaj powiadomienia. Wybierasz: natychmiastowe powiadomienie przez email. Schodzisz strzałką na dół i wybierasz: dodaj subskrypcje. I gotowe. Tak robisz z każdym wątkiem, który cię interesuje. Powodzenia.

Na pewno Ci się uda :)

witaj Iwonko

nowy wpis w dzienniku :) super, dom prezentuje się świetnie, bardzo dobrze wpasował się w otoczenie

z tego co widzę, to działówki też macie z silki?

silka jest twarda, czy zatem jakoś inaczej trzeba się przygotować do rozprowadzenia instalacji?

Filuś - dzielny kociak, tak spytam tylko, czy musicie "decydować", sam nie może sobie "wybrać"?

Małgosiu - dzięki wielkie, już się nauczyłam i sobie pozaznaczałam:)

mamik - faktycznie ścianki działowe też mamy z silki. Jesteśmy właśnie po rozmowie z fachowcami od hydrauliki i centralnego ogrzewania, którzy stwierdzili, że owszem - materiał twardy , ale bruzdownica powinna wystarczyć. A jeśli nie...no cóż - to już ich problem:) A co do Filusia, to powiem tak - bardzo bym chciała żeby odszedł od nas sam... Nie wyobrażam sobie chwili, w której trzeba będzie podjąć tę ciężką dla nas decyzję. Wiem jednak, że jeśli Filuś będzie cierpiał i się męczył, to taką decyzję podejmiemy... Z bólem serca, ale podejmiemy:( Póki co, Filusiowi się polepszyło. Niewiele, ale zawsze to więcej czasu będzie z nami.

Witaj Iwonko!

Bardzo szybkie postępy widać na Waszej budowie!

Cieszę się ogromnie!

Poczytałam o Waszym kotku i zmartwiłam się Twoim kłopotem,

ale piszesz ostatnio, że już się polepszyło?..

To wspaniale!

Masz już pięknie wyrównany teren.

U mnie dzisiaj też trwały jakieś koparkowe prace,

ale nie mam jeszcze zdjęć.

Coraz piękniej u Ciebie.. Pozdrawiam Cię!

Bardzo nam przykro. Pewnie biega teraz po kocim niebie.

Michał

===================================================================

Iwonko, Ty wiesz jak mi przykro i współczuję Wam z całego serca, wiem jaki Filuś był dla Was ważny :(

Ja myślę, że biega po tym kocim niebie i psoci.

Może rozwiązuje Panu Bogu sznurówki ?

Małgosia

Edytowane przez Megana

Bardzo mi przykro z powodu Filusia ...

Spoglądam na moja 16-o letnią sunię i myślę, że czas przygotować się psychicznie ... ale to niemożliwe ...

Na to nie można sie przygotować ... to szmat życia ... mam wrażenie, że jest ze mną od zawsze...

I jak tu sie przygotować ? ... Będzie ogromna pustka - wiem ...

Iwonko - czas. Tylko czas pomoże a i nie zawsze. Po stracie królika przez rok nie jadłam sałaty i patrzyłam pod nogi idąc do łazienku ...

Brawo Iwonko - GRATULACJE :)

Teraz już tylko za kierownicę, ale ostrożnie :)

Budowa - jestem ciekawa, jak pierwsza noc Wam minie, zapamiętaj co Ci się śniło :)

Super Wam idzie budowanie, a właściwie wykańczanie, jestem pod dużym wrażeniem :) :)

Czy na parterze będziecie tynkować ściany, czy kłaść płyty KG?

Trzymam mocno kciuki za dalsze prace :) :)

Jeżyku,AGP.mamik,Iwonko,Kasiu - dziękuję za dobre słowo wsparcia. Głęboko wierzę w to, co mówicie i wiem, że Filusiowi już jest dobrze i nigdy już nie będzie cierpiał:)

Małgosiu - dzięki wielkie:). Lekko nie było na egzaminie. Facet męczył mnie przez całe 45 minut, ale nie miał się do czego przyczepić.

Na parterze będą tynki maszynowe. Zastanawiamy się jedynie jaki rodzaj - póki co, myślimy nad gipsowymi. Sufity będą podwieszane z płyt - nasz majster już się zadeklarował i ofertę przyjęliśmy. Zdolnego mamy majstra i takiego już prawie "naszego":D, adoptowanego.

Aaaaaaa...i pochwalę się Wam : w końcu, po trudach i znojach, na skraju wykończenia psychicznego, w dniu wczorajszym zdałam egzamin na prawo jazdy:wiggle::). Teraz 2 tygodnie czekania i można jeździć - Norbercik zapobiegawczo opłacił AC:D

Gratuluję.

Tylu fachowców na jednej budowie , na raz , to trzeba umieć ogarnąć.

Powodzenia.