Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Aniu - dzięki za trzymanie kciuków, ale powiem szczerze, że cała ta operacja logistyczna związana z przeprowadzką ogromnie mnie przeraża... Jakoś nie potrafię sobie tego zorganizować. Teraz mieszkamy "w" i "na" pudełkach i ciągle coś jest jeszcze do spakowania. Rozgardiasz okropny.... Coś mi się wydaje, że nadejdzie taki moment gdy stwierdzimy, że mamy 3 dni do wyprowadzki i wtedy trzeba będzie podjąć szybkie decyzje :)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W końcu udało mi się odszukać Twój dziennik :) Od czasu mojej ostatniej wizyty u Ciebie upłynęło trochę czasu :( To nowe forum jest nieprzyjazne i dla mnie i moje dodane do ulubionych tylko w niektórych momentach działa :bash:

Gratuluję postępów budowlanych i rychłej przeprowadzki :) I teraz już mi nie zginiesz

I zdjęcia jak zwykle przepiękne. Miło, że dałaś link do swojego albumu - tam dopiero cuda prezentujesz :yes:

Witam i od progu szukam szczęki,która gdzieś mi padła z wrażenia:jawdrop::yes:. Gratuluję postępów :wave:. Piękna ,duża i przestronna pralnio-suszarnia to jedna z rzeczy których Ci zazdroszczę (oprócz widoków, skalniaka, itd,itd;)). Ja poprosiłabym o zdjęcia krokwi pomalowanych na poddaszu,trochę je widać przy tym cudnym kominie. Jak patrzę na Twój coraz piękniejszy dom,to zastanawiam się czego chce ta Iwona,mając to wszystko, ala sama wiem z doświadczenia ,że Tobie po prostu brakuje czasu i siły aby cieszyć się z tych pięknych rzeczy i postępów. Nie wiem czy Cię pocieszę,że kiedyś przyjdzie taki czas ,że zaczniesz je dostrzegać i nauczyć się z nich cieszyć. Ale na to jeszcze trochę trzeba poczekać:yes:. obstawiam B.N. . Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Małgosiu, aniahubi - dziękuję za dobre słowo w kwestii łazienki. Jak dobrze pójdzie, to może w tym tygodniu będzie skończona - wtedy wkleję zdjęcia:)

kamlotku - jest dokładnie tak, jak piszesz:) Ja po prostu nie mam już sił i czuję się ogromnie zmęczona. Wierzę jednak, że po przeprowadzeniu się złapię choć trochę oddechu:) Zdjęcia belek obiecuję zrobić i jak najszybciej wstawić do dziennika:)

AGP - schody są bukowe, kolor - ciemny orzech. Zdjęcia - jak wyżej - postaram się jak najszybciej zrobić i wstawić:) Komin na poddaszu oklejony został płytkami z firmy STEGU. Zresztą, nasza ściana "kominkowa" w pokoju dziennym na parterze też już została oklejona takimi płytkami, tylko w innym kolorze.

Witaj Iwonko!

Pooglądałam zdjęcia, macie już coraz piękniej!

I, jak już pisałam wcześniej, łazienka ogromnie mi się podoba, właśnie w tych kolorach.

Bardzo jestem ciekawa jej końcowych efektów.

Domyślam się, że jesteś ogromnie zapracowana, zmęczona i pewnie zbierasz się z przeprowadzką?

Odetchniesz, jak już będziesz na swoim, wtedy (wiem z doświadczenia) czas płynie troszeczkę wolniej, co nie znaczy, że jest go więcej. ;)

Ściskam Cię listopadowo!

Iwonka, dzięki za zdjęcie. O to właśnie chodziło.

Przyłączę sie także do pytania o rodzaj poręczy jaki planujecie.

No to teraz już z górki... ;-)

Jeszcze troszkę i mnie to czeka, już się boję. Jak zorganizować wszystko tak, żeby najpotrzebniejsze rzeczy zostały do przewiezienia na koniec??

Witam wszystkich serdecznie:)

Bardzo Was przepraszam za to rzadkie odpisywanie, ale z pewnością wiecie dlaczego tak się dzieje... Nawet teraz złapałam tylko chwilę oddechu pomiędzy pakowaniem pudełek... Małżonek mój szanowny zamieszkał od dziś w domku i stara się wszelkimi siłami doprowadzić go do stanu nadającego się do zamieszkania, a ja po pracy przyjeżdżam i pakuję nasze rzeczy. Zaczynam tracić poczucie czasu i siły również, chociaż pocieszam się, że po przeprowadzce odetchnę.... Dziękuję za miłe słowa związane z łazienką - mnie samą efekt bardzo zaskoczył i nie ukrywam, że na chwilę obecną jest to - w mojej ocenie - najładniejsze pomieszczenie w domku (zaraz po poddaszu):). Nad barierkami schodowymi jeszcze się nie zastanawialiśmy, chociaż mam taką wizję, aby była ona jak najmniej widoczna. Poza tym, samej barierki nie będzie aż tak dużo, więc może jakaś metaloplastyka... Nie wiem jeszcze - to temat na potem. Teraz musimy się pakować! Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za odwiedziny:)