Zbigniew100 15.11.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Gratulacje!!! Udanej przeprowadzki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 15.11.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Gratulacje Niech się super mieszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.11.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Iwonko i Norbercie wszystkiego najlepszego w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 15.11.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Powodzenia! By sie pieknie mieszkalo w nowym domu!Teraz to tylko swierze powietrze, widoki, cisza i spokoj....kompletnie nie da sie porownac z zyciem w bloku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 18.11.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Gratulacje!!!! Dawno tu nie zaglądałam, a gdy zajrzałam - taka nowina!!! I tylko mnie smuci, że nie widzę zdjęć w Twoich ostatnich postach w dzienniku, jedynie czerwone krzyżyki. Mam nadzieję, że gdy wrócisz na fali szybkiego netu, pojawią się nowe fotki, ale takie widzialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 18.11.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 GRATULACJE!!! Wszystkiego dobrego. Tylko nie zapomnij o nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.11.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Czekamy Iwonko, jak tylko będziesz mogła to odezwij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.11.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Gratuluję przeprowadzki szybkiej,bezbolesnej,jak najmniej męczącej:yes::yes: Jednak źle obstawiłam BN;), odezwij się jak najszybciej. pozdrawiam mieszkańców pięknego domku z przepięknym widokiem z okna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 24.11.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 AGP - schody są bukowe, kolor - ciemny orzech. Zdjęcia - jak wyżej - postaram się jak najszybciej zrobić i wstawić Komin na poddaszu oklejony został płytkami z firmy STEGU. Zresztą, nasza ściana "kominkowa" w pokoju dziennym na parterze też już została oklejona takimi płytkami, tylko w innym kolorze. A czym są malowane (rodzaj farby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.11.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Myślę, że poczucie prawdziwego zamieszkania nadejdzie z chwilą, gdy po pracy zamiast przebierać się w robocze ciuchy będę mogła legnąć przed telewizorem z kubkiem herbaty (lub kawy) w ręku. Zdaję sobie jednak sprawę, że do tej chwili jeszcze trochę czasu musi upłynąć. Najważniejsze, że jesteśmy szczęśliwi (pomimo cholernie ciężkiego odśnieżania). Stare, ale może ktoś nie czytał. 12 sierpnia. Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu, Boże jak tu pięknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem. 14 października Idzkiow jest najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe i czerwone. Pojechałam na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłam kilka jeleni. Jakie wspaniałe! Jestem pewna, że to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak mi się tu podoba. 11 listopada. Wkrótce zaczyna się sezon polowania . Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić coś tak wspaniałego, jak jelen. Mam nadzieję, że wreszcie zacznie padać śnieg. 2 grudnia Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłam się i wszystko było przykryte białą kołdrą. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdową. Zrobiliśmy sobie świetną bitwę śnieżną (wygrałam), a potem przyjechał pług śnieżny, zasypał to co odśnieżyliśmy i znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdową. Kocham Idzikow. 12 grudnia Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z drogą dojazdową. Po prostu kocham to miejsce. 19 grudnia Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę dojazdową nie dojechałam do pracy. Jestem kompletnie wykończona odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny. 22 grudnia Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Całe dłonie mam w pęcherzach od łopaty. Jestem przekonana, że pług śnieżny czeka tuż za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. Skurwysyn! 25 grudnia Wesołych Pierdolonych Świąt! Jeszcze więcej gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten skurwysyn od pługu śnieżnego... przysięgam - zabiję. Nie rozumiem, dlaczego nie posypią drogi solą, żeby rozpuściła to gówno. 27 grudnia Znowu to białe kurestwo spadło w nocy. Przez trzy dni nie wytknęłam nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego gówna. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia pięć centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu? 28 grudnia Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt pięć centymetrów tego białego kurestwa. Teraz to nie odtaje nawet do lata. Pług śnieżny ugrzązł w zaspie a ten chuj przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałam mu, że sześć już połamałam, kiedy odgarniałam to gówno z mojej drogi dojazdowej, a potem ostatnią rozpierdoliłam o jego zakuty łeb. 4 stycznia Wreszcie wydostałam się z domu. Pojechałam do sklepu kupić coś do jedzenia i kiedy wracałam, pod samochód wpadł mi pierdolony jeleń i całkiem go rozjebał. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te skurwysyńskie jelenie. Że też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie! 3 maja Zawiozłam samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał od tej jebanej soli, którą posypują drogi. 18 maja Przeprowadziłam się z powrotem do miasta. Sprzedajemy Idzikow. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może mieszkać na jakimś zadupiu. :lol2: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.11.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Iwonko, super kolorki ożywiły Wasz domek Meble w kuchni właśnie takie same sobie upatrzyłam hehehe Są bardzo ładne:) Ale najbardziej podobają mi się wasze drzwi wewnętrzne : ) Czy robiliście na zamówienie? Gratulacje - wyszło wam bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 30.11.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 gratuluję przeprowadzki !!! łazienką jest przepiękna!! mogę spytać jaki macie zestaw prysznicowy, wygląda podobnie do tego, który sobie upatrzyłam masz już jakiś plan co do dekoracji świątecznych? życzę miłego mieszkanka !! Zbigniew100 stare i znane ale niezmiernie śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 01.12.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Iwonko, łazienka prezentuje się przepięknie z mebelkami! I w ogóle jest ślicznie Cieszę się, że dobrze się mieszka, zawsze to łatwiej być na miejscu i coś robić, niż dojeżdżać. A w taką pogodę, to już lepiej nie mówić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 01.12.2010 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Dziękuję wszystkim za dobre słowo na naszą "nową" drogę życia:D Postaram się teraz odpowiedzieć na Wasze pytania. AGP - nie sądzę, żeby to była farba. Raczej jakiś gotowy impregnat. Na koniec schody były lakierowane półmatowym lakierem - nie chciałam błyszczących:). Zbigniew - stare, ale dobre. Znam ten tekst już od dawna. Zresztą moi znajomi z pracy nie pozwalają mi o nim zapomnieć Małgosiu - z kuchnią jest jeszcze trochę roboty (montaż cokołów, szafki wiszącej), ale generalnie wszystkie manele są już rozpakowane. Kolor, ze względu na obecność w domu zwierzaka, musiał być trochę ciemniejszy, chociaż bardzo podobają mi się jasne kuchnie. Drzwi wewnętrzne zamawialiśmy w Stolbudzie - Włoszczowej. Ze względu na regulowane ościeżnice trzeba było czekać na nie 2 miesiące, ale powiem szczerze, że warto było:) Eiremjp - wszystkie baterie (oprócz bidetowej) kupowałam z firmy TRES seria quadro, sukcesywnie od miesiąca lutego. Jedna bateria na miesiąc (albo i dwa miesiące). Ta prysznicowa ma dodatkowo termostat, co bardzo się teraz przydaje - polecam. A dekoracje świąteczne....hmm... jeszcze nie miałam czasu pomyśleć. Najpierw muszę pozbyć się pudełek w domu, o które ciągle się potykam:) aniahubi - nie będę skromna - łazienka jest piękna (jak dla mnie rzecz jasna). Czuję się w niej świetnie i wszystko mi się podoba, póki co....Meble do łazienki zostały upatrzone już ponad pół roku temu, więc nie miałam problemu z dokonywaniem wyboru:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 01.12.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 tak mi się wydawało, że to TRES, właśnie chce sobie kupić podobną ale z serii LEX, a jak Wam się ona spisuje? No i jeszcze raz oham i aham nad łazienką, szkoda, że jej wcześniej nie było to bym pokazała imć inwestorowi, że niebieska jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 01.12.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 AGP - nie sądzę, żeby to była farba. Raczej jakiś gotowy impregnat. Na koniec schody były lakierowane półmatowym lakierem - nie chciałam błyszczących:). Myślę, że pewnie to jakaś bejca była. Tylko jaki kolor i producent... Ja też nie chcę błyszczących. U nas będzie półmat lub mat. Na jutro stolarz ma przygotować próbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 01.12.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Iwono, Gratulacje!! Nie marudz na kartony albo brak stolu...najwazniejsze, ze te wieksze rzeczy juz macie...przeciez nie od razu Krakow zbudowano...na zdjeciach zalapala sie zimowa sceneria za oknami!!. Meble kuchenne juz wygladaja pieknie i sofa jest super!! kawal o zyciu na wsi - piekne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 01.12.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 no właśnie ja poproszę jakieś zdjęcia tych ośnieżonych gór które macie za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 02.12.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Iwonko, a macie już w domu internet? Jak dojeżdżasz w te śnieżyce do pracy? Napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 03.12.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Witaj Iwona SudolNie wiem jakim cudem mój wpis znalazł się w Twoim dzienniku a nie w komentarzach. Coś chyba źle zrobiłam.Bardzo przepraszam. Pozdrawiam K.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts