Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwonko, zdjęcie super - oczywiście pozdrowiłaś Pana Lecha od forumowiczów z "Muratora"

Ja znowu nie mam czasu - przeprowadzka ( kurcze skąd tych maneli tyle, na dodatek nie mam co wyrzucić) , ale zajrzeć muszę i chociaż troszkę napisać, dla oderwania się od pracy fizycznej . Czy to już nałóg?

witam, serdecznie, połapałam się już trochę we wątkach, u nas wieje grozą MR nie wyraziło zgody bo grunty klasy IIIb są powyżej 0,5 ha , odwołujemy się ale bez przekonania, myślimy o zmianie klasy gruntu, bądź zabudowie zagrodowej, wiesz coś może ile trzeba mieć u nas na zabudowę zagrodową wystarczy hektar cóś, czy średnia gospodarstwa w gminie?? :cry: daj znać jak coś wiesz, a jeszcze jedno, skąd miałaś namiary na różdżkarzy? chętnie skorzystam z ich usług jak drogo nie biorą, pozdrawiam Iwonko i czekam na odpowiedż

• 2 weeks później...
Iwonka = Dołem wydzielamy drogę prowadzącą do naszej działki, na której planujemy budowę. Działki nr 1 i 2 będą miały powierzchnię po około 22 ary. Co będzie z drogą? Na początku planowaliśmy sprzedaż udziałów w niej osobom, które będą chciały nabyć działki. Jednak coraz bardziej kusi Nas, żeby przekazać ją nieodpłatnie gminie. Sądzę, że rozwiązuje to wiele problemów, m.in. sprawę odśnieżania, urządzenia oraz utrzymania drogi..

Pod warunkiem, że Gmina bedzie chciała drogę. Naszej drogi z poprzedniej działki, którą chcieliśmy kupić gmina nie chciała nawet za darmo :)

Chyba że masz dużą siłę przebicia - trzymam kciuki, jeśli się zdecydujesz :) :)

**___**

_**___**_________****

_**___**_______**___****

_**__**_______*___**___**

__**__*______*__**__***__**

___**__*____*__**_____**__*

____**_**__**_**________**

____**___**__**

___*___________*

__*_____________*

_*____0_____0____*

_*_______@_______*

_*_______________*

___*_____v_____*

_____**_____**

_______*****_______

Wesołego królika co po stole bryka,

Spokoju świętego i czasu wolnego,

Życia zabawnego w jaja bogatego

I w ogóle kurcze, wszystkiego najlepszego !

Owcy, kozy czy baranka,

prezentu od zająca z samego ranka,

święconki jadalnej, pisanki niebanalnej,

dyngusa bardzo mokrego i czasu radosnego

http://republika.pl/blog_hs_861431/3017099/tr/kurczaczki.jpg

SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzy Dagmara