Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FLON - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam....:D

Byłam w dzienniku i przyznam, że domek wygląda ślicznie zimą, te widoki dookoła ula la..... Tak odrazu się zastanawiałam, jak wyjeżdżacie do pracki, ale odśnieżane macie, to ekstra!

W domku bardzo fajnieeeeeeeeeee... Kuchnia, salon -spory, jadalnia -super! Pięknie tam u Was.

Pozdrawiam ......:D

Hej Iwonko,

Piekne zdjecia zimy wklejasz!! Slonko na sniegu...piekne...Super, ze tak sielsko Wam sie zrobilo i nawet na forum nie mozesz sie zebrac i przerwac sobie odpoczynku. Nalezy Ci sie on jak najbardziej:D:D Czy czujesz sie juz jak w domu czy ciagle wrazenie, ze jestes na wczasach? Podobno przez pare pierwszysch dni/tygodni po przeprowadzce towarzyszy czlowiekowi takie wrazenie, ze to tylko urlopowa zmiania miejsca i troche czasu mija zanim czlowiek sie przyzwyczai, ze to juz na stale:D

Nie uwiezysz - mysmy tez mieli snieg...prawie tyle samo jak u Ciebie...tez miasto sie zbuntowalo i nie chcialo odsniezac:lol2::lol2:...tylko tutaj to nie mieli czym:D

No i pozazdrościliśmy Ci i w sobotę jedziemy gdzieś połzikować po górkach :)

Pięknie tam u Was, ja też bym nie zamieniła tych pięknych widoków, gdybym była na Waszym miejscu :)

Napisz jak Ci idzie jeżdżenie. Kurcze musisz być zdolna, żeby w tych śniegach tak sobie dobrze radzić z dojazdami :)

Sama dojeżdżasz, czy czasem z Norbertem?

Pięknie tam macie :)

no kociątko widać czuje się jak u siebie hehehe.

Widzę, że dalej na smyczy Puszka trzymacie, boicie się go puszczać samego, czy próbujecie od czasu do czasu?

Za Meganą to nie nadążamy. Teren musi być patrolowany. Wpada do domu, żeby zjeść i znowu na dzikie pola - masakra.

Wciąż się o nią boimy, ale to jednak dziki kot, nie usiedzi w miejscu. Dzisiaj złowiła myszkę, przedwczoraj też.

Strach myśleć co będzie jak przyjdzie lato.

Pozdrawiamy Was serdecznie :)

taka_ja&taki_on - zimę faktycznie mamy piękną w tym sezonie. Nie, żebym narzekała, ale wolałabym, żeby sniegu już nie przybywało, a temperatura utrzymywała się na poziomie maksimum minus 3-5 stopni:).

Maju - z tym poczuciem czasu faktycznie cos nie tak jest:). Wracając po pracy do domu od razu zdejmuję z ręki zegarek... Kiedyś nie było o tym mowy. Nigdy go nie zdejmowałam. Czy czuję się jak na urlopie? Nie....raczej nie. Ale czas rzeczywiście płynie w domu jakoś inaczej... Jakby wolniej:). Postaram się wstawiać zdjęcia widoków jak tylko je zrobię, ale póki co odwilż mamy i śnieg nie jest już taki biały i piękny. Widziałam ten Wasz snieg na zdjęciach - normalnie szok:D. U Was zima też drogowców zaskoczyła, znaczy się, że tak samo jak u nas :D.

Małgosiu - wiesz, że zapraszam Was w każdej chwili gdy tylko będziecie w pobliżu:). Schodząc z tych górek, moglibyście wstąpić na jakąś kawę, albo co innego. Z tym moim dojeżdżaniem to jest tak, że ...... jeżdżę - po prostu muszę. Zostałam rzucona na głęboką wodę i trzeba jeździć, nie ma wyjścia. Na początku był strach na sama myśl o konieczności zjechania z tej naszej góry, ale po paru zjazdach wszystko minęło. Puszek jeszcze na smyczy - jak widać, chociaż Norbert raz go puścił luzem. pochodził chwilę, załatwił swoje potrzeby, łapu mu zmarzły i wrócił szybko do domku:). To dobry dla nas objaw jego zachowania. Z nadejściem wiosny trzeba będzie zacząć go częściej wypuszczać samego. Nauczył się załatwiać na zewnątrz, więc parę razy dziennie stoi pod drzwiami i drze się niemiłosiernie:D. Sądzę, że nie powinno być z nim problemów. Bardziej boję się o to, że coś go zeżre, albo ktoś mi go podprowadzi.

Zbigniew100 - witam serdecznie i również pozdrawiam w Nowym Roku:). Ja również jestem zainteresowana taką obrożą, ale trochę mniejszą. No, chyba że można ją zakładać na brzuchu kotka:D

To ja się dołączam do pragnienia posiadania małej obroży z GPS :yes:. Bo choć mój Maksik stary i strasznie schorowany (ostatnio nabawił się dodatkowo klapniętego ucha - wygląda żałośnie :() to jednak wycieczki zapoznawcze w dalekie tereny urządza bez zahamowań. Nie przeszkadza mu w tym nawet ciągnąca się za nim smycz i sznurek do niej dowiązany. Powsinoga jeden !!!!! On sobie robi spacerki a my umieramy ze strchu, że go jakiś aut przejedzie albo pies sąsiadów dorwie :mad:

Sipatko, oj tak , masz rację jak Megany dłużej nie ma, to zaczynam jęczeć i Michał nie może słuchać,

idzie jej szukać, albo wydziera się na pół okolicy:

Megiiiiiiiii, Meganaaaaaaaaa, Megusiaaaaaaaaaa.

Sąsiedzi pewnie się już stukają w głowy na to nasze wydzieranie hehehe.

No patrzcie ilu chętnych na to urządzenie ( GPS koci), to może ktoś wymyśli w końcu????

No a tu przed chwilką zrobione zdjęcie Megany łap po wypadzie na dzikie pola - masakra :(

Nie wspomnę o brudnej podłodze gryyyyy :)

http://www.systemc.pl/domek/2011/01/lapy.jpg

• 4 weeks później...
Zbysiu, wszystko byłoby ok ( pewnie byśmy coś takiego kupili), ale żeby to urządzenie było mniejsze na tej obroży?

Widziałeś gdzieś?

Coś takiego;

http://www.obrozaelektryczna.com/obroza-elektryczna-dla-kota/

Ale ile kosztuje i czy jest sprawdzone to nie powiem.;), bo nie wiem. :p

a już wiem;

http://petsafe.pl/