Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nasza TOYA sie rozpadla (wyleciala blaszka po ktorej szczotki jezdza). Pierwsze mysl to jakis BOSCH, ktos doradzil by kupic niebieskiego bo zielonego nie warto. Ojciec poszedl do sklepu i wyszedl z HITACHI DH24PC 800W. Byla tansza od odpowiednikow BOSCHA i wcale nie gorsza. Nie pamietam jaki to model, ale moge polecic komus kto nie chce duzo zaplacic za cos porzadniejszego nie najmniejszej mocy :)

no coz bywa rozpadl sie komutator.

ojciec wyszedl z hitachi bo sklep nie mial pelnej oferty bosch (a jest spora w porownaniu z hitachi). nie umniejszam przez to, narzedziu hitachi bedziesz mial z niego duzo pozytku.

Podobny sprzet BOSCHA kosztowal o jakies 200zl wiecej a o HITACHI slyszalem duzo dobrego :)

Wg. mnie BOSCH jest bardzo znany i ma dobra reklame do tego stopnia, ze wiele osob uzywa slowa "Bosch" zamiast nazwy narzedzia co nie ma miejsca w przypadku innych firm. Nie umniejszam Boschowi bo jest dobry, ale za ta reklame tez sie troche placi :)

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Używałem kiedyś podczas remontu mieszkania młota Einhell (niebieski) i przyznaję, że daje radę. Nie jest to jadnak sprzęt bezawaryjny i z tym należy się liczyć przy zakupie.

Rozglądam się za czymś porządnym i myślę o tym http://www.ceneo.pl/1099315

Mam kątówkę B&D 125mmi jest nie do zajechania - ciągnie nawet tarcze 180mm - chociaż po ponad 2 latach pada wyłącznik.

Kupiłem też rok temu w Castoramie zastaw wiertarka+wkrętarka+wiertła+walizka za 250(!)zł - nigdzie nie widziałem tańszego i lepszego zestawu.

Ma ktoś doświadczenia ze sprzętem B&D? Ja nie narzekam - dużo taniej od Bosch i innych, a czy gorsze?