amber 31.10.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 bo moi majstrzy przetwierdzą do dachu tylko boczne i początkowe a reszte tylko ułożą. Co Wy na to? Nie wiem czy to jest w porządku.Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 31.10.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Na ogół w porządku (zależy jeszcze w jakiej strefie klimatycznej Polski jesteś, jakie nachylenie dachu, ciężar dachówki itp). U mnie tak jest od dwóch lat i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 31.10.2003 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Na ogół w porządku (zależy jeszcze w jakiej strefie klimatycznej Polski jesteś, jakie nachylenie dachu, ciężar dachówki itp). U mnie tak jest od dwóch lat i jest OK okolice Krakowa, kąt około 40 stopni, dachówka to marsylka z Tondachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.10.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 U mnie mocowane są dachówki boczne, początkowe oraz niektóre dachówki podstawowe, do których już dekarz tylko dokładał pozostałe dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 31.10.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Eutonit wymaga tego tak: Koniecznie trzeba mocować dachówki: w rzędach i kolumnach skrajnych przylegające do naroży i koszy dachówki specjalne - wentylacyjne, pod ławę kominiarską, antenowe itp. przylegające do kominków, okien i wyłazów w połaci dachowej co piątą, a gdy pochylenie połaci dachowej jest większe od 60° co drugą To cytat z ich strony http://www.euronit.com.pl/main.html?pasek2.html&oferta.html Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts