Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lustro na calej wysokosci sciany

karolinnab

Recommended Posts

Chcialabym w przedpokoju sprawic sobie lustro od podlogi do sufitu, taki pasek szerokosci 50-60 cm, bez ramy. Ta tej scianie ma tez byc tapeta, chociaz na razie sciana pomalowana jest farba lateksowa. I teraz nie wiem:

1. jak zamocowac to lustro - lepiej na hakach (chyba za duze jest do tego?) czy kleic do sciany (czy ma znaczenie, ze tynk raczej slaby)

2. czy jesli to bedzie klejenie to przykleic na tapete (lekko wypukly wzor) czy na farbe lateksowa

3. czy nie lepeij/bezpieczniej lustro podzielic np. na trzy mniejsze tafle, a nie dawac w jednym kawalku

prosze o porady :)

Lustro lepiej w całości, bo przeglądając się będziesz poprzecina. Nie jestem fachowcem ale wydaje mi się że jeżeli lustro jest cienkie to da sie przykleić ale do farby, nie tapety. może popytaj np. w castoraamie czy innym tego typu sklepie o klej. Ja mam w łazience lustro wklejone na równi z kafelkami ale nie wiem czym fachowiec to umocował.

Umów się z ekspertem od luster. W każdym mieście jest zapewne firma robiąca lustra na wymiar, ewentualnie zaklad szklarski. Tak naprawde to takie lustro zamawiane i mocowane przez fachowca jest sporo tańsze od gotowego. Fachowiec obejrzy ścianę, dobierze odpowiedni klej, zrobi Ci nawet wymiar 52 x 61,5, fazę, cień, zmatowienie... co tam zechcesz. I masz gwarancję że lustro nie spadnie i nie będzie 7 lat nieszczęść...:)

• 1 year później...