Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PAMIETAM KRYZYS ...gorszego nie bedzie ...

ewuniamiii

Recommended Posts

Była tez wersja dla farmerów :)

Nie mogło być, bo farmerów nie było :D - rolnicy byli, rolnicy :D

U nas rolników nie było i nie ma.

Kiedys byli chłopo-robotnicy,chłopi.

Teraz wykreowała sie klasa chłopo-posłów-senatorów,leperiada znaczy sie.

Co niektórzy zwą sie ZIEMIANAMI,heheh

No tak, przecież, że chłopi :D co ja z tymi rolnikami :oops:

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niedawno usłyszałam w kabarecie, coś w tym stylu (dokładnie nie umiem przytoczyć):

" Mam fure, komóre, GPS ....., tylko dlaczego wszystko na kredyt" :lol: :lol: :lol:

Kiedyś ludzie jak już coś mieli, to przeważnie było to ich własnością, teraz to głównie bankierów :-? :-? :-?

Taaaaaaaaak,kiedyś bylismy wolni.

Taaaaaaaaak,kiedyś bylismy wolni.

Nadal jestem :D :D :D

Akurat :p

Ja nie każę Ci wierzyć :D :D :D

ale chyba telewizor, to wezmę na kredyt, bo nie ma różnicy w cenie, czy gotówką, czy na kredyt - nie chcą gamonie nic opuścić :evil: i popadnę w niewolę :-? :-? :-? a może nie warto :roll:

Po co Tobie TV,lepiej do kina sie wybierz :)

Swój pierwszy dom budowałam w kryzysie z końca lat 80-tych, kiedy nie było nic- drewno za łapówkę, całonocne kolejki- ja do GS-u, ciężarówa przy rampie, bo nieraz się zdarzało że kwit był tylko towar z wagonu wyparował :x, objazdy po GS-ach na wsiach w poszukiwaniu czegokolwiek na budowę...ale był humor, znajomi wpadali bez zapowiedzi, imprezki :lol:

Najgorszy kryzys jaki przeżyłam to w 1998 kryzys wieku średniego mojego męża :evil: Zostałam w grudniu sama z 5-cioletnim dzieckiem ze stanem konta 2,50zł! bo młodszy model musiał mieć zapewniony luksus; teraz, gdy już się odbiłam znów się buduję i myślę że TEN kryzys mi nie będzie straszny :lol:

Co nas nie zabije, to nas wzmocni!

...Co nas nie zabije, to nas wzmocni!
I doceniaja to ci ktorzy doslownie walczyli w tamtych latach o cokolwiek by swe cztery katy wybudować.

U mnie początek budowy przypada na 28 lipca 1987 kiedy to pierwszy sztych koparki wyrywał z ziemi miejsce pod dom - a było tego sporo do wyrwania - ponad 400 m3 do wywiezienia z działki ogromnej bo aż 330 mkw

A po bilet do kina na "Wejście Smoka" stałam w kolejce 5 godzin - kino jedno na całe miasto - udało się kupić i wejść, gdyby nie to, że miałam ochroniarza w postaci taty, który chciał ten film poglądać :roll: :roll: :roll: pewnie bym się z tej kolejki nie wydostała, takie tłumy były.

Niektórzy siedzieli na dostawianych krzesełkach :p

To były czasy, a jakie filmy :D :p :p

A po bilet do kina na "Wejście Smoka" stałam w kolejce 5 godzin - kino jedno na całe miasto - udało się kupić i wejść, gdyby nie to, że miałam ochroniarza w postaci taty, który chciał ten film poglądać :roll: :roll: :roll: pewnie bym się z tej kolejki nie wydostała, takie tłumy były.

Niektórzy siedzieli na dostawianych krzesełkach :p

To były czasy, a jakie filmy :D :p :p

Ja na "wejscie smoka" ticket u konika kupiłem :)

...Ja na "wejscie smoka" ticket u konika kupiłem :)
Ty też? Na Gwiezdne wojny już stałem prawie cztery godziny w kolejce

Na "Wejście Smoka" samego nie chcieli mnie wpuścić ( miałem wówczas chyba 14 czy 15 lat ) więc namówiłem babcię, która musiała przed seansem zażyć leki nasercowe :). Było fajnie.