egtobiasz 08.02.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam,Latem zaczynam budowę domu wg. projektu Mlecz z pracowni Archeton. Dom ma 116 m2 pow. użytkowej. Chcę zrobić na parterze ogrzewanie podlogowe a kaloryfery na poddaszu. Proszę pomóżcie i doradżcie jaki rodzaj kotla wybrac, jaki model ? Jakie rozwiązanie będzie najwydajniejsze w eksploatacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 sam zamierzasz robić całą instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 08.02.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Niestety nie jestem fachowcem od CO, Tak wogóle jakie są koszty wykonania takiej instalacji, nie licząc kotla który kosztuje pewnie ok 10tys, aha dodatkowo w salonie będzie kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 08.02.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 POMOCY !!! Latem zaczynam budowę domu ... No to masz przerąbane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 08.02.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 POMOCY !!! Latem zaczynam budowę domu ... No to masz przerąbane... Tak wlaśnie przypuszczalem, więc...co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Niestety nie jestem fachowcem od CO, Tak wogóle jakie są koszty wykonania takiej instalacji, nie licząc kotla który kosztuje pewnie ok 10tys, aha dodatkowo w salonie będzie kominekw związku z tym polecam znaleźć w okolicy polecanego hydraulika, który już dobierze dla Ciebie odpowiedni piec i w razie problemów będziesz do niego dzwonił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.02.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam, Latem zaczynam budowę domu wg. projektu Mlecz z pracowni Archeton. Dom ma 116 m2 pow. użytkowej. Chcę zrobić na parterze ogrzewanie podlogowe a kaloryfery na poddaszu. Proszę pomóżcie i doradżcie jaki rodzaj kotla wybrac, jaki model ? Jakie rozwiązanie będzie najwydajniejsze w eksploatacji ? Musisz określić jakie masz możliwości i ile jesteś w stanie wydać, a ile jesteś w stanie poświęcić na obsługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 08.02.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Mój budżet na instalacje piec i kominek to + - 20tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 08.02.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 w związku z tym polecam znaleźć w okolicy polecanego hydraulika, który już dobierze dla Ciebie odpowiedni piec i w razie problemów będziesz do niego dzwonił Całkowicie zgadzam sie z Trociu.U naszego kolegi pierwsze pytanie hydraulika było:co pan chcę zrobić i ile funduszy chce pan przeznaczyć.Wtedy hydraulik dobiera piec,grzejniki itp.w miarę za rozsądną cenę,a nawet razem jedziecie do sklepu,oglądasz produkty i ...decyzja należy do Ciebie.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secret 08.02.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Nie zaszkodzi, jak poczytasz trochę o wymaganiach, właściwościach kotłów itp. Na pewno od tego specjalistą się nie staniesz, ale posiadanie własnej wiedzy zawsze pozwala znaleźć lepszy wybór. Zorientuj się w cenach na porównywarkach cenowych typu ceneo, skąpiec, na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 08.02.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 wielkie dzięki wszystkim za rady. Czy możecie mi tylko podać orientacyjną cenę za CO piec i kominek, ogrzewanie podlogowe na parterze i kaloryfery na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 wielkie dzięki wszystkim za rady. Czy możecie mi tylko podać orientacyjną cenę za CO piec i kominek, ogrzewanie podlogowe na parterze i kaloryfery na poddaszu?A może podasz jakie źródło ogrzewania chcesz?? Orientacyjna cena za każdy element może się zancznie różnić. Można mieć wkład kominkowy za 1-2 tysiące, ale również za 4-6tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 09.02.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 zastanawiam się nad gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 09.02.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Wszędzie podłogówka. Kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny plus zasobnik ca. 150 l. Automatyka pogodowa. Ważne: wszędzie podłogówka, żadnych grzejników. To dla gazu ziemnego w ogrodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 09.02.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 jaki bylby orientacyjny koszt takiego kotla i ogrzewania podlogowego? Dom ok 116 m2 użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 10.02.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 4,10.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.02.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 wielkie dzięki wszystkim za rady. Czy możecie mi tylko podać orientacyjną cenę za CO piec i kominek, ogrzewanie podlogowe na parterze i kaloryfery na poddaszu? Pomiędzy 30 a 50k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 11.02.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Wszędzie podłogówka. Kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny plus zasobnik ca. 150 l. Automatyka pogodowa. Ważne: wszędzie podłogówka, żadnych grzejników. To dla gazu ziemnego w ogrodzeniu. a ja słyszałem od jednego z hydraulików ( w tak zwanej luźnej rozmowie) że podłogówka w sypialni to przerąbane, moim zdaniem to mam sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 12.02.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Mój budżet na instalacje piec i kominek to + - 20tys dorzuć z 10k pln ... nie bądź sknera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 12.02.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a ja słyszałem od jednego z hydraulików ( w tak zwanej luźnej rozmowie) że podłogówka w sypialni to przerąbane, moim zdaniem to mam sens A hydraulik to z autopsji wie?! A może słyszał od innego hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts