magdaf555 08.02.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Podobają mi się jasne podłogi i jasne fugi do nich oczywiście Takie też planuje zrobic w domku, ale wątpliwości co do utrzymania tych jasnych fug pozostają.... Wyczytałam na forum, ze ocet je czyści świetnie. Ponoć jeżeli fugi sa zaimpregnowane ocet nie działa... Proszę napiszcie, jak utrzymujecie swoje fugi w czystości. Jakie fugi polecacie i jakie sposoby impegnacji? czy jasne fugi moga pozostac jasne na wiele lat? Dziękiz góry za porady!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaf555 09.02.2009 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 podnoszę czy nikt nie ma lub nie planuje w domu jasnych fug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_kasia 09.02.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 To ja się odważę.. Jak miałam wszystko nowe to sprawiało mi przyjemność przyglądanie się z baaardzo bliska tym wszystkim fajnym nowym... rzeczom - podłogom, ścianom, drzwiom, meblom... Patrzenie z bliska skutkowało dostrzeganiem wszelkich niedoskonałości: odciski palców, inne odciski czy kurz zwyczajny. I czyściłam z lubością, bo potem znowu było takie fajne, nowe... Niestety ta fascynacja bardzo szybko się ulotniła i już nie chciałam czyścić fug szczoteczką, chciałam umyć podłogę mopem i mieć z głowy. Jasne fugi mam w jednej łazience na ścianie i to już wystarczy, żeby wychwalać samą siebie że na taki durny pomysł nie wpadłam w kwestii podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 09.02.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Może fuga epoksydowa, podobno nie wnika w nią brud jak w zwykłą. Łatwo wyczyścić zwykłym mopem przy myciu podłogi. Sama jeszcze nie mam ,ale mam nadzieję ,ze to prawda bo planuję u siebie jasne fugi na padłogi na całym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts