user_112233 08.02.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 jak w temacie.... słyszałem ze wcześniej czy później złącza plyt gk z ktorych sie robi sufit podwieszany pękają i trzeba raz jeszcze kłaść gładź. to samo przy narożnikach (ściana - sufit podwieszany)... i ponoc nie pomoze siatka, etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.02.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 A ja słyszłam, że jak się dobrze zrobi to nie pęka. Nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
user_112233 09.02.2009 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dobrze znaczy jak Co jest przyczyną pękania w tych złych przypadkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.02.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dobrze znaczy jak Co jest przyczyną pękania w tych złych przypadkach? Niestety to nie jest takie proste. Dużo zależy od konstrukcji dachu. Jeśli będzie się ruszał pod wpływem wiatru, czy obciążenia to połączenia płyt na suficie zawsze pękną. Tyle w temacie sufitów na poddaszu. Sufit pod stropem już będzie mniej narażony na pękanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 09.02.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 http://forum.muratordom.pl/spoinowanie-szpachlowanie-gk-kompendium,t148829-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 10.02.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 jezeli wiesz ze sufit bedzie napewno pekal (bo np. dach pracuje) to w rogach mozna zrobic slaby punkt zeby pekal po prostej linii a nie w pajeczynke. wtedy przed zaspachlowaniem rogu trzeba podkleic tasme zamoprzylepna tak zeby plyta nie skleila sie z prostopadla do niej, tylko z tasma ktora jest na nia naklejona. po zaszpachlowaniu łączeń obcinasz wystajacy kawalek tasmy i mozesz to przejechac akrylem cieniutko.. jezeli peknie to nie bedzie to tak widoczne, a jak bedzie ci przeszkadzac to poprostu przejedziesz znow akrylem w rogu. laczenia wzdluz plyt oczywiscie tylko flizelina ew. tasma papierowa (ale papier jest upierdliwy bo trzeba moczyc). Do laczenia plyt nie uzywaj gladzi tylko mocnego gipsu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 16.02.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 u mnie są pękniecia i jestem załamana,czy mam ekipę wzywac co mi robili żeby poprawili i czy wogóle da się to jeszcze naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.02.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 wszystko sie da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 wszystko sie da..jak nie samo pęknięcie, to na całości da się tapetę z włókna i zamaluje ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIGER46 23.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 WitamŻeby nie pękały połączenia w dużej mierze zależy to od zastosowanej taśmy.Poniżej ściąga gdzie jaką stosować,polecam również masę knauf UNIFLOT robiłem i nie pęka.Od położenia minęły już 3 lata.http://images41.fotosik.pl/66/ab9c1a57153c19e7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts