musta 09.02.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam Naszło mnie takie przemyślenie i mnie nurtuje i nurtuje.Skoro gęstość betonu komórkowego typ 600 (najpopularniejszy) wynosi 600 kg/m3 to on powinien pływać. Niestety nie mam żadnego kawałka suporeksu wiec nie mogę tego sprawdzić. Jeżeli ktoś was miałby pod ręką kawałek tego materiału, miskę*, wodę i pasje badawcza to czy mógłby się ze mną podzielić swoimi wynikami? moje hipotezy sa trzy 1 - pływa2 - pływa chwile ale nasiąka i tonie3- tonie - odczytałem złą gęstość Serio musta *Przy małym kawałku wystarczy nawet szklanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaj 09.02.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Odp: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 09.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Moze i bedzie plywac,ale jak nasiaknieta gabka,a moze sie myle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2009 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 unosi sie na wodzie p.s.aby pływał trzeba by jakies płetwy czy wiosła dołozyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.02.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Musi pływać !!!!Bo przecież suporek pochodzi z Afryki!!!!!Tam jest zrywany jak jeszcze jest zielony i dopiero w polskich hurtowniach dojrzewa i robi się biały!!!!!!!!I jakby inaczej do nas trfił! Pływa na bank!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musta 10.02.2009 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 To sprecyzuje pytanie zgodnie ze słuszną uwaga:Czy beton komórkowy unosi się na wodzie? Ponieważ nie wiem czy glosy tutaj prezentowane poparte sa rzetelna metodologia to może jak ktoś przeprowadzi eksperyment to mógłby go dokładnie opisać lub najlepiej przesłać zdjęcie? musta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 To sprecyzuje pytanie zgodnie ze słuszną uwaga: Czy beton komórkowy unosi się na wodzie? Ponieważ nie wiem czy glosy tutaj prezentowane poparte sa rzetelna metodologia to może jak ktoś przeprowadzi eksperyment to mógłby go dokładnie opisać lub najlepiej przesłać zdjęcie? musta zdjecia sie mi nie chce robić, ale kawałek który wrzuciłem do wody utonoł. Nie wiem czy to ma znaczenie ale ściany u mnie okjone styro, wiec nie oddychają zanczy ten gazobeton martwy pewnie już jest i pewnie dlatego tonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musta 10.02.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 OK to wiemy juz ze uduszny beton komorkowy nie plywa. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.02.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 trza mu zrobić sztuczne oddychanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 10.02.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 unosi sie na wodzie , glowa nad powierzchnią , tułow pod powierzchnią wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.03.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ja tam mam inne przemyslenie ... czy suporek może latać? i również nie mam kawałka pod ręką, żeby to naukowo sprawdzić !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.03.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 .. czy suporek może latać? Może. I co z tego? Ja też mogę, a nie latam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.03.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja tam mam inne przemyslenie ... czy suporek może latać? i również nie mam kawałka pod ręką, żeby to naukowo sprawdzić !!!! Mój mąż od czasu do czasu zrzuca kawałki z balkonu (wytrwały jest w tych próbach). Niestety nie nazwałabym tego lataniem. No może spadanie kontrolowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.03.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ja tam mam inne przemyslenie ... czy suporek może latać? i również nie mam kawałka pod ręką, żeby to naukowo sprawdzić !!!! Mój mąż od czasu do czasu zrzuca kawałki z balkonu (wytrwały jest w tych próbach). Niestety nie nazwałabym tego lataniem. No może spadanie kontrolowane... Stara sie potwierdzić prawo powszechnego ciążenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 04.03.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Stara sie potwierdzić prawo powszechnego ciążenia? Poluje na kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.03.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ja tam mam inne przemyslenie ... czy suporek może latać? i również nie mam kawałka pod ręką, żeby to naukowo sprawdzić !!!! Mój mąż od czasu do czasu zrzuca kawałki z balkonu (wytrwały jest w tych próbach). Niestety nie nazwałabym tego lataniem. No może spadanie kontrolowane... to on wie gdzie trafi Mi się udaje raz na 10 prób. Za duża szansa nie trafić, więc zarzuciłam ten sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.03.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 to on wie gdzie trafi Mi się udaje raz na 10 prób. Za duża szansa nie trafić, więc zarzuciłam ten sport Sugerujesz, że powinien brać większy rozmach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.03.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 to on wie gdzie trafi Mi się udaje raz na 10 prób. Za duża szansa nie trafić, więc zarzuciłam ten sport Sugerujesz, że powinien brać większy rozmach? tak, no i wieksze kawałki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.03.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 tak, no i wieksze kawałki... Nie, nie... Kawałki są całkiem duże. Te mniejsze przeznacza do testów wodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.03.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Bada więc czy prawo Archimedesa sprawdza sie w przypadku siporeksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts