wasanna 13.11.2004 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Witajcie aPaNam też marzy się rekuperator, a do tego chcemy jeszcze podłączyć GWC, nie zostawiliśmy wentylacji grawitacyjnej, oprócz jednego pionu - tego przy kominie od kominka. Jeśli chodzi o kuchnię, to z okapu chcemy odprowadzić przez ścianę na zewnątrz. Jesteśmy teraz na etapie pokrywania dachu dachówką (już od paru tygodni - majstry wyraźnie się nie spieszą).Zdrowia życzę w ten jesienny czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.11.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Wasanna, jest jakaś szansa na zobaczenie zdjęć Twojej Elwiry? Strrrasznie jestem ciekawa jak ten dom wygląda w naturze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 06.12.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Witajcie ! Co Wam przyniósł Święty ? Czy czasem nie był śnięty ? A może Tobie Aniu skończenie dachu i coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasanna 03.01.2005 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Dawno nie wpadałam, ale inni też nie walili drzwiami i oknami.Stan surowy otwarty zakończony(prawie) - brakuje nam jeszcze schodów wewnętrznych, które "majstry" wykonują w tempie rekreacyjnym od jakiegoś miesiąca, ale szczerze mówiąc przestałam się już denerwować.Jeśli chodzi o zdjęcia, to nie posiadam aparatu, ale jak tak ładnie prosicie, to postaram się pożyczyć i coś pstryknąć.Pa,pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 12.01.2005 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Hej, hej ! Witajcie w Nowym Roku ! Dobrze słyszeć, że posuwacie się do przodu Aniu, zdjęcia (jeśli będziesz mogła je wrzucić) z wielką przyjemnością i zainteresowaniem obejrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 20.01.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Mam prośbę - czy ktoś interesował się lub buduje wg projektu Elwira z Archipelagu. Mnie ten projekt bardzo zainteresował ze względu na układ pomieszczeń, z zewnątrz wygląda niespecjalnie. jeżeli go wybiorę to muszę zmienić kąt dachu - jest 48 stopni a może być max. 45. Kolorystka będzie bardzie klasyczna tj. jasna elewacja i czerwony/brązowy dach. http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=287 Parter1. Wiatrołap 3.0 m2 2. Hall 16.1 m2 3. Kuchnia 13.1 m2 4. Spiżarnia 2.6 m2 5. Jadalnia 12.4 m2 6. Salon 31.7 m2 7. Gabinet 15.0 m2 8. Garderoba 4.8 m2 9. Pomieszczenie gospodarcze 11.9 m2 10. Toaleta 2.1 m2 11. Garaż 25.3 m2 Poddasze1. Komunikacja 14.3 m2 2. Sypialnia 15.1 m2 3. Sypialnia 13.2 m2 4. Sypialnia 13.2 m2 5. Garderoba 3.3 m2 6. Garderoba 3.1 m2 7. Łazienka 8.1 m2 8. Strych 16.1 m2 9. Pustka nad parterem - Niestety nie udał mo się wstawić ani zdjęcia ani rzutów - jak to mogę zrobić. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 20.01.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Proszę o podpowiedź jak się umieszcza jpg tj. rysunki i zdjęcia w poście.Chodzi mi dokładnie o umieszczenie zdjęcia Elwiry i jej rzutów.Jeżeli łatwiej jest to zrobić niż tłumaczyć proszę o umieszczenie ich w swoim poście.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 20.01.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Proszę o podpowiedź jak się umieszcza jpg tj. rysunki i zdjęcia w poście. Chodzi mi dokładnie o umieszczenie zdjęcia Elwiry i jej rzutów. Jeżeli łatwiej jest to zrobić niż tłumaczyć proszę o umieszczenie ich w swoim poście. Dziękuję. Chyba niestety nie da się w tym przypadku A najłatwiej robi się to tak: - otwierasz stronkę - klikasz prawym przyciskiem na wybranym obrazku i wybierasz Właściwości - zaznaczasz i kopiujesz (Ctrl+C) adres URL - wklejasz go do wiadomości (w znacznikach "" i ""): http://www.archipelag.pl/get_pic.php?PID=5911 - W Archipelagu sie nie da niestety, bo link wskazuje do funkcji, która wyświetla ten obrazek, a nie bezpośrednio do obrazka . Jeśli link wskazuje na grafikę (.jpg) to działa to tak: http://www.domnahoryzoncie.pl/3/pliki/widoki/render_cyprys_1l.jpg Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 21.01.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Dziękuję za próbę pomocy.A przy okazji jaka jest Twoja opinia o tym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 21.01.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Dziękuję za próbę pomocy. A przy okazji jaka jest Twoja opinia o tym projekcie. Nie ma za co Pierwszym katalogiem z projektami, jaki wpadł nam w ręce był właśnie Archipelag, a wnim najbardziej podobały się Elwira i Nastka. Niestety żadnego z nich nie wybudujemy - Elwira jest za szeroka na naszą działkę, a Nastka za długa (ale się porobiło ). Co do układu pomieszczeń, to w Elwirze niczego nie brakuje. Ba, nawet chyba bym niczego nie zmieniał. Może powiększyłbym garaż na dwa stanowiska, ale wtedy byłaby jeszcze szersza . Na poddaszu pomieszczenie nad garażem przeznaczyłbym na pralnię, suszarnię i garderobę, a garderobę (6) zamurowałbym i zrobił wejście od strony łazienki - a to dlatego że marzy mi się sauna w domciu i to by było dobre miejsce. Ale to zmiana kosmetyczna Co do wyglądu zewnętrznego, to nie jest wcale taki straszny mi tam się podoba. Zmiana kąta nachylenia dachu nie wpłynie jakoś drastycznie na wygląd (tzn. nadal będzie mi się podobał ). W WZiZT masz 45st.? W takim razie masz dwa wyjścia - albo podnieść ściankę kolankową (tak na pierwszy rzut oka o jakies 40-45cm) albo obniżyć kalenicę (tak na pierwszy rzut oka o jakies 40-45cm :D) Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasanna 22.01.2005 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Cześć,Budujemy Elwirę, zapraszam do naszego wątkuhttp://www.murator.pl/forum/viewtopic.php?t=17336&sid=c5ac08712ddcb532442e77806faf6caf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 24.01.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Podziękowania za umieszczenie zdjęć Elwiry oraz za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 24.01.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Wasanna wysłałem pytania na priva.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 24.01.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Też podoba mi się ten projekt, ale zauważyłem że jest jeszcze mało popularny i niewiele osób na jego temat się wypowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 27.01.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Czy ktoś jeszcze buduje Elwirę - albo ma zdanie na jej temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 04.02.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Czy ktoś wie co się stało ze zdjęciami przedstawiającymi Elwirę. Jeszcze niedawno były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 05.02.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Czy ktoś wie co się stało ze zdjęciami przedstawiającymi Elwirę. Jeszcze niedawno były? Tak, ja wiem Zdjęcia były zrzucone ze strony Archipelagu i wrzucone do albumu na Onecie. Niestety nie było to do końca legalne (prawa autorskie), ktoś doniósł gdzie trzeba i Onet zdjął zdjęcia. Zdjęć w związku z tym nie będzie. Swoją drogą to pracowniom (Archipelagowi również) nie powinny przeszkadzać dyskusje na temat ich projektów, wręcz powinno zależeć na promowaniu projektów na Forum i nie powinni mieć pretensji o coś takiego. Ale to moje subiektywne zdanie. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 14.02.2005 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Cześć Dziewczyny ! Uff, jeszcze zdążyłem walentynkowo No, to zdrowia, szczęścia i ... cytując zasłyszaną piosenkę dziękuję, że naprawdę jesteś.... Ale jesteście tam ? Puk, puk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 12.03.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Hej !! I w końcu my będziemy także ruszać. Projekt właśnie się dostosowuje i lekko modyfikuje. Zdecydowaliśmy się na silikaty zamiast BK - oczywiście z ociepleniem, najprawdopodobniej w wersji 24+15 cm. Jeszcze łamiemy się czy pozostać przy drewnianych schodach czy może też dorobić betonowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasanna 14.03.2005 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 apa, jakie przemyślenia po wizycie u nas? Czy rozmawialiście już z architektem? Czekamy na wiadomościAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts