maysee 09.02.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam. Pytanie jak w temacie, jaka szerokosc macie u siebie? Czy moglbym poprosic o rzucenie okiem na moj projekt i zaopiniowanie? W projekcie mam drzwi/okno tarasowe o szerokosci ok 3.2m (wielkosc salonu 35m2) - zastanawiam sie nad 4.2m - czy to nie za duzo? Pozdrawiam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 09.02.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Jeżeli widok z tego okna będzie zapierał dech w piersiach to tak. W przeciwnym wypadku będzie to tylko duże okno. Ja mam widok na mały zagajnik, a przyszłości przysłoni go częściowo dom sąsiadów więc drzwi tarasowe mają 180 cm. I tak musisz być przekonana co dla ciebie najlepsze, wszelkie rady to tylko punkt widzenia ludzi, którzy nic nie wiedzą o twoich preferencjach, trybie życia itd. Życzę podjęcia właściwej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 09.02.2009 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 I tak musisz być przekonana co dla ciebie najlepsze, ... Przekonany. Ja z rodu Adama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 09.02.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Tak jak wyżej... Ty musisz wiedzieć czego chcesz i co ci się podoba. Ważne jest też co za oknem, bo jeżeli płot, a za płotem kolejny dom to nie wiem czy jest sens wstawiać jeszcze większe. Wy macie możliwości, macie miejsce, możecie to przemyśleć. Ja mam taki układ domu, że będę miała wyjście na taras 180cm - wiem, że małe ale co zrobić, na większe nie ma miejsca. Mam nadzieję, że będzie w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 09.02.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 od ulicy mam 230cm a po przeciwnej 140cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 09.02.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 I tak musisz być przekonana co dla ciebie najlepsze, ... Przekonany. Ja z rodu Adama. Przepraszam. Skupiłam się za bardzo na sprawach merytorycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 09.02.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Duże okno lub drzwi tarasowe to także wieksze koszty i większe straty ciepła, więc nie zawsze warto przesadzać. Ale jak juz powiedziano, sam musisz zdecydować. Z innej beczki - patrząc na Twój projekt to aż sie prosi zrobic przejście z garażu do domu via kotłownia lub wiatrołap. Rozważ, jeśli tego nie zmodyfikowałeś. A jak nie to i tak sobie zrób w stanie surowym otwór drzwiowy. Możesz go potem zamurować, ale daję co najmniej 90%, ze wstawisz tam drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sąsiad 09.02.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 na moje oko 4m metry to strasznie duzo. Zmniejszasz ścianę wewnątrz (pokój robi się mniej ustawny), no i teraz pytanie: jakie okna bedziesz miec? bo w zależności od ich przenikalności/szczelnosci dogrzejesz chalupe zimą albo nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 09.02.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ja mam drzi tarasowe przesuwne o szerokości 3,50 metra z widokiem na piękny las sosonowy. Duże drzwi przeszklone to naprawde wyborna sprawa. Oczywiście koszt większy niż okna 2 metrowego t ozrozumiale ale efekt wyborny. Najlepsze miejscew całym domu. Dodatkowo jeśli cchesz mieć nowoczesne wnętrzne to nawet się nie zastanawiaj. O tym, że pokój robi się mniej ustawny z powodu zabranej ściany to zapomnij:) chyba że ktoś w urządzaniu domu kieryuje sięzasadami "wszystko pod ścianę":) Najlepiej pojedz d okilku domów ( ja tak robiłem ) i oglądałem wnętrza zobaczysz jaka jest równica w wyglądzie domu z zewnątrz i jaki efekt wewnątrz przy dużym przeszkleniu. Bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 09.02.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 No właśnie dla mnie takie duże okna to też BOMBA ale jak wyżej napisałam, musi coś za oknem być. U nas akurat jesttaki układ domu, że takie okno dałoby radę zrobić tylko od strony południowej czyli w naszym przypadku bocznej. Ja bym bardzo chciała ale jest to bez sensu, bo za parę metrów pewnie kiedyś powstanie płot, a za nim następny dom. No i te 4 metry to naprawdę dużo!!! Całkiem możliwe, że wsytarczą wam te mniejsze ale tego nigdy się nie dowiecie. Musicie zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 09.02.2009 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Z innej beczki - patrząc na Twój projekt to aż sie prosi zrobic przejście z garażu do domu via kotłownia lub wiatrołap. Rozważ, jeśli tego nie zmodyfikowałeś. A jak nie to i tak sobie zrób w stanie surowym otwór drzwiowy. Możesz go potem zamurować, ale daję co najmniej 90%, ze wstawisz tam drzwi Takowe przejscie istnieje w projekcie (przez kotlownie). Wiem, ze to wazne i na pewno bedzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.02.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Mam dwa wyjścia na taras 180. I jedną witrynę 280, wszystko na 230. Ta witryna jest ogromna Piękny widok, ale kilka firm wmuszało mi słupek dzielący w środku bo pow ponad 6m2, okna drewniane. Ale Urzędowski zrobił bez podziału:P Większej powierzchni przeszklonej już bym nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniulka08 13.10.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Hej, powiedzcie mi jaki ponieśliście koszt takich dużych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts