Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomożcie jaki suporeks

Suporeks biały czy szary  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Suporeks biały czy szary

Recommended Posts

wiesz co my musimy sami sobie radzis dla mnie kazda urwana 100 ma znaczenie. dom mam najskromniejszy ze wszystkich. i nawet nikt takiego nie buduje :)

eeeee gdzie najskromniejszy- nasz jest skromniejszy, nawet garazu nie ma :)

http://www.z500.pl/projekt/z32.html i dzieci mamy w podobnym wieku :D Zapytam z ciekawosci- nie musisz odpowiadac- ile chcecie (mozecie) wydac na ten domek? Budujecie sami czy ekipy?

A zeby na temat bylo- my wybieramy biały z solbetu bo rowny a my na klej chcemy.

wiesz co my musimy sami sobie radzis dla mnie kazda urwana 100 ma znaczenie. dom mam najskromniejszy ze wszystkich. i nawet nikt takiego nie buduje :)

eeeee gdzie najskromniejszy- nasz jest skromniejszy, nawet garazu nie ma :)

http://www.z500.pl/projekt/z32.html i dzieci mamy w podobnym wieku :D Zapytam z ciekawosci- nie musisz odpowiadac- ile chcecie (mozecie) wydac na ten domek? Budujecie sami czy ekipy?

A zeby na temat bylo- my wybieramy biały z solbetu bo rowny a my na klej chcemy.

o wasz też skromny :) super

u nas to wygląda tak

na razie budujemy z oszczędności mamy jakies 70 tys plus na książeczce kolo 10. i w tym roku budujemy tyle na ile starczy :lol: budujemy sami z niewilką pomocą szwagra i moze mąż wypożyczy kilku pracowników od szefa.

Mąż moj pracuje na budowie 6 lat wiec wiedza i znajomości mam nadzieje ze dużo pomogą. liczymy ze do dachu i lacznie z nim wystarczy, choc moze na blachodachówkę nam juz braknąć. w przyszłym roku kredyt i dalej ile sie da.

robimy na razie tylko dol. a góre mzoe kiedys.. :)

i zdecydowalismy sie na bialy, teraz wlasnie rozwazamy czy na klej czy na zaprawe

:roll:

Ja też z Łodzi i właśnie bialy kupujęza 9,4 z transportem. Taniej było tylko 9,2 zł bez kosztów transportu

Ależ rozbieżność cenowa :roll: , ja przy zamówieniu 2400szt i ok.900 połówek / razem z sąsiadem- na 2 domy/ mam uzgodnione ceny 8zł i 4zł bloczków H+H, Solbet mógłby być po 7,90 - z transportem i przetrzymaniem na składzie az sie ociepli. Taniej już chyba nie będzie...

ja robiłem na klej. Pustaki ta sama cena a kleju kupiłem za 1600 zł. Nie sądze żeby w tej cenie dało się ukręcić zaprawę.

Ludzie mówią że na klej jest drożej, przeliczałeś może? Jeśli cena jest zbliżona lub niewiele wyższa to i ja też wolę mieć cieplejsze ściany i mniej bałaganu /piasek, cement, betoniara, dookoła której porozlewana zaprawa/ :x

A ten klej to jakoś się nazywa? :lol:

• 2 weeks później...
doradźcie proszę.

przeszukam kilkanaście tematów używając opcji szukaj- i mam dość.

i pytanie :lol: :lol:

suporex biały czy szary

chcieliśmy biały ale wszędzie nam mówią ze więcej sprzedają szarego i ze gówno prawda ze jest rakotwórczy.

kup który będzie tańszy , różnicy pewnie nigdy nie poczujesz i nie zobaczysz , na koniec te sciany i tak zatynkujesz i zapomnisz o nich

co do poziomu promieniowania to temat rzeka , promieniowanie , indukcja elektryczna , pola magnetyczne , cieki wodne , aura , przyciąganie , zła i enargia , wpływ roślin na samopoczucie , lakiery , farby , scieki , zanieczyszczeni powietrza, wilgoć , pleśn , .................................... chcesz jeszcze sie troche pozastanawiać to mogę dodać parę temamtów

i mój jedne z ulubinych , pamiętaj aby tak wszystko zaplanaować aby Ci sciany dobrze "oddychały" :lol:

a jak stoją ceny w łodzi? my zaoopatrujemy sie w Tomaszowie.i za np suporeks bialy ceny są od 8.40 do 9.70 a i po ponad 10 sie zdarzaja

A o jakich wymiarach mowa???

Co rozumiesz pod pojęciem suporex?

Dla mnie np. to była firma produkująca materiały budowlane.

No dobra stopo z głupimi pytaniami.

Co do betonów komórkowych to trochę wiedzy znajdziesz tutaj:

http://www.betonkomorkowy.com.pl/main_f.htm

a jak stoją ceny w łodzi? my zaoopatrujemy sie w Tomaszowie.i za np suporeks bialy ceny są od 8.40 do 9.70 a i po ponad 10 sie zdarzaja

A o jakich wymiarach mowa???

Co rozumiesz pod pojęciem suporex?

Dla mnie np. to była firma produkująca materiały budowlane.

No dobra stopo z głupimi pytaniami.

Co do betonów komórkowych to trochę wiedzy znajdziesz tutaj:

http://www.betonkomorkowy.com.pl/main_f.htm

jak wszyscy wczesniej rozumieli o co mi chodzi :-? ale widze ze ty po wileu wątkach chodzi i sie wymądrzasz :roll: :wink:

dzieki za link

ja robiłem na klej. Pustaki ta sama cena a kleju kupiłem za 1600 zł. Nie sądze żeby w tej cenie dało się ukręcić zaprawę.

Ludzie mówią że na klej jest drożej, przeliczałeś może? Jeśli cena jest zbliżona lub niewiele wyższa to i ja też wolę mieć cieplejsze ściany i mniej bałaganu /piasek, cement, betoniara, dookoła której porozlewana zaprawa/ :x

A ten klej to jakoś się nazywa? :lol:

Klej Alpol - nie był jakis tani. za 1600 zł masz dwie palety cementu + wywrotka piasku. Raczej nie starczy.

• 2 months później...

Hej amazonka22

Sporo czasu minęło od zaciekłej dyskusji jaką rozpętałaś swoim postem. A jak to wygląda obecnie? Czy domek już stoi? :D

Jak poradziliście sobie z różnymi dylematami.

Doczytałem gdzieś, że jesteście z Tomaszowa. Podobnie jak i ja. Ja w dalszym ciągu mam różne wątpliwości. Czy była by możliwość się z Wami skontaktować i może wymienić jakieś doświadczenia. Jeśli tak proszę napiszcie na [email protected].

Ja w przyszłym tygodniu zaczynam dopiero kopać pod piwnice a za 2-3 tygodnie będę musiał kopić materiał na ściany. Ale nie mam pojęcia jaki. :cry:

Pozdrawiam