Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pęknięte pustaki pod oknem

Recommended Posts

Myślałem po temacie, że to coś poważnego. Obejrzałem zdjęcia. Tak jak już pisali poprzednicy nic się już z tym nie stanie, tym bardziej, że dom stoi już 2 lata. Toi co miało pęknąć to już na pewno pękło. Trzeba zabezpieczyć elementy murów (ścian) przed opadami deszczu i śniegu. Ten Wasz pustak to jakaś odmiana skawińskiego suporexu i jest bardzo higroskopijny z uwagi na swoją porowatość. Pozostawiony sam sobie na budowie traci swoje parametry techniczne.

kambak napisał:
... mam nadzieje że to jest tylko przez to, że nie ma jeszcze ocieplenia ...

ocieplenie - owszem zasłoni te peknięcia /przynajmniej od zewnatrz .../

ale nie wiem czy będzie skutecznym remedium na słabe bloczki ...

kambak napisał:
A okien nie wstawiałem ponieważ, bałem sie czy komuś by sie nie przydały. Zrobilismy tynki, hydraulike,wylewki, a na końcu zamierzamy dopiero wstawić okna i ocieplić dom.

odbiegając nieco od tematu... bałeś się, że ukradną Ci okna a nie bałeś się, że ukradną Ci instalacje z domu bez okien? Trochę to dziwne...

pierwek napisał:
  kambak napisał:
A okien nie wstawiałem ponieważ, bałem sie czy komuś by sie nie przydały. Zrobilismy tynki, hydraulike,wylewki, a na końcu zamierzamy dopiero wstawić okna i ocieplić dom.

odbiegając nieco od tematu... bałeś się, że ukradną Ci okna a nie bałeś się, że ukradną Ci instalacje z domu bez okien? Trochę to dziwne...

przecierz instalacja hydrauliczna jest przykryta wylewkami, a elektryczna tynkami. Nie widze tu nic dziwnego.