helixwroclaw2005 11.02.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Myślałem po temacie, że to coś poważnego. Obejrzałem zdjęcia. Tak jak już pisali poprzednicy nic się już z tym nie stanie, tym bardziej, że dom stoi już 2 lata. Toi co miało pęknąć to już na pewno pękło. Trzeba zabezpieczyć elementy murów (ścian) przed opadami deszczu i śniegu. Ten Wasz pustak to jakaś odmiana skawińskiego suporexu i jest bardzo higroskopijny z uwagi na swoją porowatość. Pozostawiony sam sobie na budowie traci swoje parametry techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambak 12.02.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 To sie troszke uspokoiłem po waszych wypowiedziach. I mam nadzieje że to jest tylko przez to, że nie ma jeszcze ocieplenia, za które siie zaraz na wiosne biore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 ... mam nadzieje że to jest tylko przez to, że nie ma jeszcze ocieplenia ... ocieplenie - owszem zasłoni te peknięcia /przynajmniej od zewnatrz .../ ale nie wiem czy będzie skutecznym remedium na słabe bloczki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 13.02.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 A okien nie wstawiałem ponieważ, bałem sie czy komuś by sie nie przydały. Zrobilismy tynki, hydraulike,wylewki, a na końcu zamierzamy dopiero wstawić okna i ocieplić dom. odbiegając nieco od tematu... bałeś się, że ukradną Ci okna a nie bałeś się, że ukradną Ci instalacje z domu bez okien? Trochę to dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 13.02.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 brzoza oboje wiemy, że dom został zbudowany przez "fachową ekipę", pod nadzorem "kierbuda" i z materiału posiadającego atest i certyfikat zgodności z polską normą i zapomniałem dodać: Nie spamujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambak 13.02.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 A okien nie wstawiałem ponieważ, bałem sie czy komuś by sie nie przydały. Zrobilismy tynki, hydraulike,wylewki, a na końcu zamierzamy dopiero wstawić okna i ocieplić dom. odbiegając nieco od tematu... bałeś się, że ukradną Ci okna a nie bałeś się, że ukradną Ci instalacje z domu bez okien? Trochę to dziwne... przecierz instalacja hydrauliczna jest przykryta wylewkami, a elektryczna tynkami. Nie widze tu nic dziwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 14.02.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dozbrojenia były pod oknami wykonane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambak 14.02.2009 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Tak jak już było wyżej napisane niebyło żadnego zbrojenia pod oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 14.02.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Tak jak już było wyżej napisane niebyło żadnego zbrojenia pod oknami Tyle czasu na czytanie to ja nie mam Więc prawdopodobna przyczynę już prawdopdobnie znasz, konstrukcji to nie zagraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambak 14.02.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ok. dzięki za odpowiedż. Ale widziałeś te zdjęcia, do których wstawiłem linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 14.02.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Tyle czasu na oglądanie zdjęć to On nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 14.02.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 no ja widziałem, obejrzałem je sobie, faktycznie tragedia - potrzaskane, popekane, zmiażdżone, masakra, chałupa moze sie zawalic w 5 minut, radze omijać ją z daleka - 10 metrów. Po zawaleniu - wynająć koparki i wywrotki - gruz usunąć. I to wszystko, co się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kambak 14.02.2009 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 To w sumie spokuj grabarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts