daggulka 09.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 W związku z naliczaniem opłat przez fotosik zaprzestałam korzystania z ich usług. Polecono mi portal ImageShack ....ale chciałabym aby wybrany przeze mnie portal nie zaskoczył mnie zaniedługo naliczaniem opłat , ponieważ nie uśmiecha mi się co kilka miesięcy przenosić 700 zdjęć z portalu na portal . Z wielu źródeł słyszałam, ze ImageShack jest bezpłatny . Jest jedno "ale" . Zdjęcia (wykorzystane w zasadzie tylko na potrzeby dziennika budowy na forum) generują miesięcznie około 18Gb .... czyli dużo . Czy przy takiej ilości faktycznie ImageShack jest bezpłatny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 A od kiedy Fotosik jest płatny?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.02.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 A od kiedy Fotosik jest płatny?!?! Od jakiegoś tygodnia Ale uwaga uwaga: przysłali mi kilka maili,że przekroczyłam limit 1000000% i w związku z tym, albo zapłacę, albo sami usuną moje zdjęcia A ja głupia sama chciałam się tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.02.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Wchodze na strone fotosika i nigdzie nie widze takiej informacji ! Mozecie mi podac jakis link gdzie to jest opisane - nie umiem tego znależć a żaden nowy regulamin mi na @ mi nie przyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.02.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 to mi napisali: "Witaj Twój limit transferu na Fotosiku wynosi 1 GB miesięcznie.Obecnie wykorzystałeś 94.88 % czyli powyżej 90% dopuszczalnegolimitu. Dostałeś to powiadomienie gdyż większość Twojego ruchupochodzi ze zdjęć "hotlinkowanych". Swój bieżący transfer możesz obserwować tutaj Możesz nadal używać Fotosika do zamieszczania zdjęć na innychserwisach jednak musisz opłacić swój dodatkowy transfer.Koszt każdego rozpoczętego 1GB transferu ponad limit to 1,5zł brutto(z VAT). Musisz dokonać wpłaty na konto w Fotosiku i zgodzić się napobieranie opłat za transfer. (podlinowane do strony wpłacania kasy)Jeśli przekroczysz w tym misiącu limit i nie zapłacisz za dodatkowytransfer Twoje zdjęcia będą usuwane do czasu aż będą się mieścić wwyznaczonym limicie. Przewidywaną wielkość transferu w tym miesiącu możesz zobaczyć tutaj. Wykup konto PRO lub konto aukcyjne (jeśli umieszczasz zdjęcia na aukcjach) a wtedy Twój limit transferu będzie 5 razy większy dlakonta PRO i 10 razy większy dla konta aukcyjnego. Jeśli chcesz wykupić konto PRO lub konto aukcyjne kliknij tutaj.Możesz ograniczyć transfer umieszczając na aukcjach, forach czy innych serwisach miniaturki podlinkowane do pełnych wersji zdjęcia na Fotosiku. Ruch generowany przez Twoje zdjęcia w ramach Fotosika nie jest liczony i nie będziemy Cię za niego obciążać.Jeśli generujesz na prawdę duży ruch możesz wykupić pakiet transferu jaki pozwoli Ci obniżyć koszt 1 GB do 1zł netto (1,22 brutto z VAT).Transfer możesz zakupić tutaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 A od kiedy Fotosik jest płatny?!?! Powoli powoli. Nadal jest bezpłatny jeśli nie przekraczasz limitu transferu. Rzuc okiem tu: http://forum.muratordom.pl/fotosik-i-oplaty-za-transfer,t150452.htm A tak w ogóle to witaj znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.02.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzieki JoSh za link (i tak w ogóle to cześć i czołem ) elutek - tez dzieki - takie warunki to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.02.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Zielona, wiedziałam, że bez nas nie wytrzymasz smutno było bez Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 a może zarejestrować się jeszcze raz, pod nowym nickiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.02.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Zielona, wiedziałam, że bez nas nie wytrzymasz [ To, to i ja wiedziałam Mi tez było smutno bez Was elutek - no własnie nowe konto na innym adresie pocztowym i heja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 17.02.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Twój limit transferu na Fotosiku został przekroczony. Niestety, nie uregulowałeś płatności za jego wykorzystanie. Zgodnie z regulaminem serwisu zaczniemy blokować Twoje najbardziej uciążliwe zdjęcia. Zanim to zrobimy, dajemy Ci czas do 2009-02-17 00:00:00 na zakup dodatkowego transferu. Transfer możesz zakupić tutaj Dostałeś to powiadomienie gdyż większość Twojego ruchu pochodzi ze zdjęć "hotlinkowanych". mimo że od ostatniej wiadomości /kilka postów wyżej/ nie korzystałam z Fotosika - dostałam taką informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts