Rafa3 19.10.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Dzięki Lukaszio za podzielnie się tą informaacją z drzwiami łazienkowymi. Od dzisiaj ruszamy z budową i wszystkie sugestie są bardzo mile widziane. Czy mógłbyś napisać także o innych błędach projektowych jakie was spotkały? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka_i_piotr 31.10.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam, wybralismy projekt Stylowy 2. Narazie jestesmy na etapie pozwolenia (prawo w Polsce jest glupie ze glowa boli). Chetnie podzielimy sie wszelkimi doswiadczeniami w przyszlosci i sami prosimy o kontakt. Moze ktos juz zrealizowal stan surowy? PozdrawiamyLenka i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka_i_piotr 31.10.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam Obawiam sie , ze nie duza liczba osob buduje ten domek zwlaszcza , ze w pracowni DzW jest jednym z nowszych projektow . Wyslalam maila do architekta z pracowni DzW z zapytaniem , czy moze udostepnic mi namiary na osoby ktore zakupily projekt Stylowy 2 ..... niestety nie uzyskalam odpowiedzi Na początku mily kontakt, obietnica udostepnienia kontaktow. Kupilismy projekt i....koniec. Pomimo dwoch telefonow (+ kilku nieodebranych) oraz kilku obietnic do dzisiaj nie mamy ani namiarow ani zadnego kontaktu. pozdrawiamy Lenka i Piotr PS> Zapraszamy do kontaktu na prv: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.11.2009 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witam Obawiam sie , ze nie duza liczba osob buduje ten domek zwlaszcza , ze w pracowni DzW jest jednym z nowszych projektow . Wyslalam maila do architekta z pracowni DzW z zapytaniem , czy moze udostepnic mi namiary na osoby ktore zakupily projekt Stylowy 2 ..... niestety nie uzyskalam odpowiedzi Na początku mily kontakt, obietnica udostepnienia kontaktow. Kupilismy projekt i....koniec. Pomimo dwoch telefonow (+ kilku nieodebranych) oraz kilku obietnic do dzisiaj nie mamy ani namiarow ani zadnego kontaktu. pozdrawiamy Lenka i Piotr PS> Zapraszamy do kontaktu na prv: [email protected] Witam Jesli chodzi o kontakt telefoniczny to Panowie odbieraja i sa grzeczni niemniej jednak nie udostepniaja namiarow na osoby ktore zakupily podobne projekty , mysle ze z jednej strony jest to zrozumiale bo nie kazdy moze zyczy sobie zeby numer telefonu czy adres mailowy byl udostepniany bez ich wiedzy . W kazdym razie udalo mi sie uzyskac informacje , ze w najblizszym czasie na stronie DzW ma sie ukazac zakladka dla osob ktore zakupily projekty w tej pracowni i tym sposobem beda mialy mozliwosc wymiany doswiadczen miedzy soba ( podobnie jak to czynia na forum MURATORA ) . Zobaczymy jak to bedzie w praktyce ...... Pozdrawiam P.S. Ja zaczynam na wiosne 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszioo 10.11.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 jest tego trochę. nie wiem na ile będziecie grzebać i zmieniać w projekcie. główny problem polega na "trafianiu" konstrukcji dachu w elementy konstrukcyjne budynku. projektanci powinni już mieć gotowe rozwiązania. Myślę, że warto zadzwonić i zapytać. trzeba trochę poprzerabiać podciągi i tyle. w biurze projektowym podpowiadają lub można z nimi bez problemu uzgodnić rozwiązania. tylko z tych drzwi nie było jak wybrnąć. ja przesunąłem je maksymalnie w stronę komina i inaczej będę musiał zrobić aranżację łazienki, ale wolę tak niż ścięte drzwi przydaje się podnieść trochę kondygnacje. posadzka na gruncie powoduje, że lepiej zastosować 20 cm ocieplenie, a projekt o ile pamiętam, mówi o 10 cm. pomyślcie o łazienkach. bo te które są są raczej symboliczne (z wyjątkiem tej przy sypialni, ale tam spore skosy) i można kosztem pokoju zrobić coś naprawdę fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechpiek 11.11.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam wszystkich,My jesteśmy o krok od zakupu projektu Stylowy 2. Wizualizacje na stronie biura są imponujące. Ale chcielibyśmy zobaczyć jak to się ma w rzeczywistości. Czy mogę Was prosić o podesłanie zdjęć z realizacji na maila ([email protected])?Z góry dziękuję i pozdrawiam,Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka_i_piotr 11.11.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 dołączamy sie do powyższej prosby:)Lenka i Piotr[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszioo 11.11.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 na końcu tygodnia wrzucę cosik, ale póki co dalekie to od wizualizacji projekt jest trudny w realizacji i dość kosztowny. trzeba to wziąć pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszioo 15.11.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo877 20.11.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam wszystkich sympatyków domu stylowego 2.My również przymierzamy się do kupna tego projektu jesteśmy narazie w stanie błogiej niewiedzy na temat budowy domu,ale liczę na wzajemną pomoc na forum i wymianę informacji budowlanych. Bardzo dziękujemy Panu, który już zaczął budowę za cenne uwagi. I muszę przyznać, że trochę ostudziły mój zapał do tego projektu.Obawiam się w tym projekcie skosów, będę wdzięczna za uwagi na ten temat.A jeżeli chodzi o zdjęcia z budowy to przyłączamy się do wszystkich chętnych. Pozdrawiam wszystkich, a Pana budowniczego szczególnie, życzymy spokoju w budowie i dobrej [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalko 22.11.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 wykonanie stanu surowego ujawniło trochę błędów projektowych. kilka udało się skorygować zmieniając trochę projekt, niestety jednego nie dało się bez dość istotnej zmiany poprawić. drzwi do łazienki przy sypialni trzeba, albo ściąć, albo przesunąć w kierunku komina. Przesunięcie wiąże się z koniecznością przebudowy łazienki, bo tracimy możliwość wstawienia kabiny prysznicowej w narożniku. od poniedziałku rozpoczynam montaż konstrukcji dachu, zobaczymy jak to wszystko się spasuje Dokladnie tak jak piszesz - błędy są, zbojenia na ławach jak pod wieżowiec, niedoliczone długosci stali na ławach... Ja obecnie jestem na etapie stawiania bloczków fundamentowych - w przyszlym roku mam nadzieje zakonczyc strop (zostaje zelbetowy ze względów wytrzymałości i dużego obciążenia dachu dachówką). Jak możesz lukaszioo to wyslij zdjecia z Twojej realizacji ([email protected]). Pozdrawiam i powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 16.01.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Buduję Stylowy 2 Generalnie projekt dość upierdliwy w wykonaniu, bardzo dużo lanych ścian (chłopaki nazywają go "bunkier") przez co postępy są mizerne w stosunku do "normalnych" domów. Jeśli chodzi o zmiany projektu to wyleciała pustka nad jadalnią, powiększyłem troszkę garaż i zastanawiam się czy murować ściankę nad garażem....zabiera dużo przestrzeni na np. schowek Strop z bloczków zamiast lanego bo w sumie to jak dyskusja o wyższości masła nad margaryną Zrezygnowałem z grzejników kanałowych bo są niepraktyczne, drogie i muszą mieć silniczki elektryczne....z czasem będą "brzęczeć". Na całości będzie podłogówka (łącznie z garażem) a na górze w sypialniach ścienno-podłogowe. Jednym słowem grzejniki (dodatkowo) tylko w łazienkach. Zamówiłem okna.....masakra cenowa. Powiększyłem okno po prawej stronie kominka....to wąskie. Teraz jest do podłogi jak wszystkie w salonie. Powiększyłem też okna dachowe z 140cm na 160. Dachówka Creaton Domino, deskowanie+papa, pustak ceramiczny 30 zamiast 25. Generalnie byków w projekcie kilka jest ale jeśli ekipa ma "mózg" to na bierząco wszystko poprawiają. PS Przez te lane ściany i kilka innych problemów zastała mnie zima. Oczywiście mroźna i śnieżna. Chłopaki właśnie skończyli więźbę i zaczynają deskować....mam dość. Martwię się o dach stawiany w takich warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzall 17.01.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Buduję Stylowy 2 PS Przez te lane ściany i kilka innych problemów zastała mnie zima. Oczywiście mroźna i śnieżna. Chłopaki właśnie skończyli więźbę i zaczynają deskować....mam dość. Martwię się o dach stawiany w takich warunkach Witam wszystkich na forum...... jeden z moich znajomych ma zamiar rozpocząć budowe stylowego 2. Czy ktos moze coś powiedzieć o kosztach - jak to się ma do np 1m2 powierzchni? Czy jest jakaś kwota ogólna juz "ustalona" np stan deweloperski wg projektu np 800 000 złoych itp. Czy m2 powierzchni sie zgadzają z opisem patrze na kubaturę i 900m3 to trocje sporo do ogrzewania a w projekcie chyba nie uwzględniono tego podając powierzchnię 210 (coś około).... z tymi ścietymi drzwiami to super pomysł taki drobny dodatek - mam naddzieję ze autor projektu uwzględni to w nowych wersjach . Więżba - słuchaj jeśli drewno suche i dobrze (ciśnieniowo) zaimpregnowane było to mrozy nic mu nie zrobia. Jeśli świeże żywe z lasu to hmm troche będzie na wiosne słuchania jak strzela i pracuje. Jelśi deskowanie robisz płytą osb to proponuje przerwy między płytami . Tak betonu jest duuuużo i powiem więcek konstrukcja potężna. Nie spawdzałem oblizceń stali ale coś koło 5 ton policzyli, to powinno byc tak na oko w pobliżu, ale to trzeba policzyc dokładnie - oko nie uzupełni braków. Więżna nie jest za prosta, jest troche zabawy ale najważniejsze dokłądnie obróbki wykonac szczególnie w koszach - pomimo spadków (40 procent podaje autor) to uwaga snieg powciska się jak za mało blachy..... Izolacje podpodłogowe - bardzo wazne poniewać ciepło zniknie na powierzchni 170 m2 szybciutko. Polecam pamiętać też o izolacji akustycznej na stropie betonowycm... Widziałe jakiś słupek od dachu poza ścianą - trzeba by go pewnie poprzestawiać. Pewnie jak zwykle dach trzeba popodpierać na konstrukcji itp..... Ok poprosze o odpowiedż na moje pytanai o wycene itp... Bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 17.01.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 surowy zamknięty ok. 300000 ale ciężko to porównywać bo na cenę wpływa wiele składowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann114 18.01.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam serdecznie po raz pierwszy wszystkich szanownych Forumowiczów Mam prośbę do wszystkich, którzy są w trakcie budowy Stylowego2 i nie mieliby nic przeciwko temu, aby móc zobaczyć zdjęcia z budowy ew. budowę Bardzo podoba nam się ten projekt, próbowałam uzyskac informacje j/w w biurze DzW, ale bez skutku, dlatego pozwoliłam sobie napisac na forum. Zapewniam poufność, ew. prosze o kontakt na priv: [email protected] Z gory dziękuję Witam! Proszę wszystkich którzy są w trakcie budowy tego domu, lub wybudowali o zdjęcia zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, informacje jak się miał kosztorys przybliżony do rzeczywistych wydatków oraz wiadomości praktyczne najlepiej wychodzące w czasie użytkowania i ewentualne rady co i jak. Wszystkie otrzymane wiadomości nie będą nigdzie indziej rozpowszechniane. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giba 18.01.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 witam,jakie macie propozycje na okna do stylowego2 (jakie firmy i jakie koszta?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 21.01.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 zamówiłem 6cio komorowe aluplasty PVC z obustronną okleiną....z lenistwa aby nie martwić się o drewno . Całość antywłamaniowa + specjalnie dla mnie grubsze wzmocnienie metalowe (kumpel ma znajomego właściciela fabryczki). Koszt >40kpln ale to znowu zależy od wielu czynników np. ile okien otwieranych, ile suwanych itd. Oczywiście okna dachowe to inna sprawa i kolejna kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann114 22.01.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 witam wszystkich zainteresowanych Stylowym Mieszkamy we Wroclawiu i myslimy powaznie o tym projekcie, chcielibysmy zobaczyc, jak dom wyglada na zywo i czy rzeczywiscie jest sporo problemow z wykonaniem Proszę o informację i kontakt osób budujących we Wrocławiu i okolicach, [email protected] Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojmac 22.02.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Sprzedam projekt STYLOWY 2 - LUSTRZANE ODBICIE.Pełna paczka tak jak przyszła z pracowni.Cena do uzgodnienia.Tel:502575589 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.03.2010 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Czy naprawde nikt nie moze wyslac kilku zdjec z budowy tego super domku, pochwalcie sie , Krolik 2002 widze u Ciebie zdjecie, wyslij wiecej plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts