Edyta M 17.03.2010 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Hejka No widze , ze kolega podobnie kombinuje .... ja wprawdzie nie zwiekszam garazu , ale w pomieszczeniu za lazienka i sypialnia tez robie pralnie i suszarnie.Pralnia na parterze wydawala mi sie troche zle usytulowana wczesniej planowalam zrobic zsyp z garderoby na poddaszu bezposrednio do pralni -kotlowni . Nie wyobrazalam sobie biegania po schodach ze stera prania .... Rozwiazanie wykorzystania pustki nad garazem podsunal mi wykonawca ogrzewania ( robie ogrzewanie nadmuchowe z klimatyzacja + rekuperacje z odzyskiem ciepla ), bedzie troche zabudowanych kanalow w domu i chcac to jakos " poupychac " trzeba bylo pomyslec nad innymi rozwiazaniami ( np. przeniesienie pralni na poddasze ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 18.03.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 teraz zacząłem kolejny projekt......drzwi wejściowe. Macie jakieś pomysły, namiary? no i schody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaDu 18.03.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Królik2002 widzę że jesteś o krok przede mną. Okna jakie masz? Ja pcv zamówiłam i lada dzień mają być. O drzwiach myślałam i my wyszło że albo drewniane na wymiar albo alu-pcv z okleiną w kolorze okien np. http://www.adeco.pl Chociaż drzwi drewniane są dużo przyjemniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 18.03.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 nie jestem krok przed Tobą bo okna odbieram przed świętami Salamander 5komór PVC + okleina + P4. - elektryka prawie skończona, - hydraulika też prawie gotowa, - brama garażowa prawie..... będzie na koniec kwietnia - miksokret niby przyszły tydzień ale boję się mrozów więc odkładam wszystko "prawie" mam a naprawdę to bajzel jak cholera i wszystko rozbebrane NO I DROBIAZG.....nie mam jeszcze dachówki. Tzn "prawie" mam. Ponoć dopiero ruszył transport z niemcowa więc jeszcze z tydzień. PS Drzwi chcialem Adeco....ale nie ma gdzie ich pomacać a te które widziałem.....porażka (fajans). Biorę jednak na wymiar od stolarza bo czas ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 18.03.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 stoję w łazience "rodziców". Po lewej za ścianką będzie pralka a na prawo będą drzwi i schowek/graciarniahttp://img215.imageshack.us/img215/3497/p1120092.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 18.03.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 właśnie o tym oknie wspominałem.....już jest wycięte do samej podłogi (stare zdjęcie sprzed przeróbki) http://img340.imageshack.us/img340/6125/dsc0329a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 18.03.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 widok z drogi http://img405.imageshack.us/img405/6488/p1120139.jpg ps chyba ucina moje zdjęcia.....albo nie umiem wklejać albo to wina mojego kompa (matryca 10'' ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radas76 22.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam Wszystich miłośników Stylowego 2, Również planuję zakup tego projektu ( mam nadzieje, że do tego czasu wady zostaną już poprawione), jednak wczesniej chcę go koniecznie zobaczyć w realu. Jak widzę są osoby które budują go pod Warszawą, dlatego też proszę podeślijcie mi adres/y żebym mógł obejrzeć dom chociażby z zewnątrz ( jeżeli oczywiście nie bedzie to stanowiło problemu ). A może ktoś wie gdzie znajdę ten projekt w jakiejś końcowej fazie ? Pozdrawiam i z góry dziękuję. PRV [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aam 28.03.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 surowy zamknięty ok. 300000 ale ciężko to porównywać bo na cenę wpływa wiele składowych. Mam prośbę, chcemy ruszyć z budową naszego STYLOWEGO tylko nie wiem czy mogę zaakceptować koszt jaki przedstawiła mi firma budowlana. Jeżeli mogę prosić o informację co do kosztu, zbliżonego oczywiście, stanu surowego otwartego. Mnie fachowcy wycenili na 230tys łącznie z dachem zadeskowanym, przykrytym papą, bez dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aam 28.03.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Przedstawię jeszcze nasz STYLOWY 2, w naszym projekcie znalazła się jedna dość istotna zmiana, garaż został poszerzony o 1m co daje większą powierzchnię użytkową nad garażem, natomiast zamiast skosu opadającego na "prawą" ścianę garażu powstała na niej ściana szczytowa. Efekt jest zbliżony do elewacji frontowej z tym że znajdą się na niej dwie pary drzwi balkonowych z oknami po bokach w kształcie trójkąta. Do tej ściany przyczepiona będzie płyta balonowa. Wyjście na balkon będzie z pokoju dziecięcego, który stał się dość długi ale za to zyskał okna w pionie oraz z pralni, która powstanie za łazienką "rodziców". Jak tylko ruszymy z budową wrzucę jakieś zdjęcia z realizacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.04.2010 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam mam pytanie .......... stoje przed dylematem wyboru dachowki do STYLOWEGO 2 wydawalo mi sie , ze juz zdecydowalam ...... ale wrocil dawny pomysl i ostateczna wersja to Creaton Domino plaska w kolorze lupka angobowana Czy robil ktos moze wycene tej dachowki chodzi mi o ilosc mam zrobione 3 wyceny w roznych skladach budowlanych 1. 3870 szt. 2. 3420 szt. 3. 3480 szt. 3 i 4 wycena wlasciwie rozni sie tylko kilkoma sztukami , ale co powiecie na nr. 1 ....... roznica 400 szt.!!!! z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asekula 11.04.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam mam pytanie .......... stoje przed dylematem wyboru dachowki do STYLOWEGO 2 wydawalo mi sie , ze juz zdecydowalam ...... ale wrocil dawny pomysl i ostateczna wersja to Creaton Domino plaska w kolorze lupka angobowana Czy robil ktos moze wycene tej dachowki chodzi mi o ilosc mam zrobione 3 wyceny w roznych skladach budowlanych 1. 3870 szt. 2. 3420 szt. 3. 3480 szt. 3 i 4 wycena wlasciwie rozni sie tylko kilkoma sztukami , ale co powiecie na nr. 1 ....... roznica 400 szt.!!!! z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam W dachlux wyliczyli mi 4200 szt creatona, tyle że mam dom wydłużony z 1650 na 2000. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAWA100 12.04.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam wszystkich serdecznie przeglądam wasze wpisy z ciekawością bo my też w czerwcu będziemy budować Stylowego2 Zdecydowaliśmy że nic nie będziemy przerabiać . Troszkę malutka jest ta jadalnia no ale nie można mieć wszystkiego . Bardzo byśmy prosili o więcej zdjęć tak ładnym domkiem trzeba się chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batiuk74 18.04.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam Wszystich miłośników Stylowego 2, Również planuję zakup tego projektu , jednak wczesniej chcę go koniecznie zobaczyć w realu. Jak widzę są osoby które budują go pod Warszawą, dlatego też proszę podeślijcie mi adres/y żebym mógł obejrzeć dom chociażby z zewnątrz ( jeżeli oczywiście nie bedzie to stanowiło problemu ). A może ktoś wie gdzie znajdę ten projekt w jakiejś końcowej fazie ? Jesteśmy z lubelskiego. Pozdrawiam i z góry dziękuję. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysfras 20.04.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 witambardzo prosze o przeslanie wiekszej ilosci zdjec z realizacji tego domku na moj mail [email protected]czy ktoś może buduje ten dom w okolicach krakowa lub kielc?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amsrebro 27.04.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 witambardzo prosze o przeslanie zdjec z realizacji tego domu na moj mail [email protected]czy ktoś może buduje ten dom w okolicach łodzipozdrawiam i dziękujęAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.04.2010 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam niestety nie buduje w Twoich okolicach , ale wlasnie 24.04.2010 rozpoczelam budowanie Stylowego2 w woj.maloposkim, fotki z budowy w moim dzienniku zapraszam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radas76 02.05.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 widok z drogi http://img405.imageshack.us/img405/6488/p1120139.jpg ps chyba ucina moje zdjęcia.....albo nie umiem wklejać albo to wina mojego kompa (matryca 10'' ) Cześć, Czy budujesz dom w Magdalence pod Warszawą ? Jeżeli tak to będę wdzięczny za przesłanie adresu- zależy mi na obejrzeniu domu z zewnątrz, ewentualnie po umówieniu w środku. Jesli możesz to przeslij również wiecej fotek. PRV [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 05.05.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 długo nie zaglądałem na forum bo budowa rozwaliła mi konstrukcję psychiczną. Jutro montują mi bramę garażową i drzwi wejściowe. Okna po CZTERECH miesiącach mam.....na górze JEDNO kwadratowe a na dole wszystkie poza tarasowymi/jadalnianymi. KATASTROFA. największe wpadki:Veluxy - nie sięgam do klamki a aby wyjżeć muszę stanąć na palcach a niski nie jestemOkna - SALAMANDER 5komór, okleina dwustronna + okucia antywłamaniowe + szyba P4. Brzmi nieźle ale 4 miesiące czekania i mam połowę zamówieniaWycieraczka pod drzwiami - zmieniłem drzwi (będą na środku) ale wycieraczka została jak w projekcie po lewej stronieTynki wew. - fahofcy 1klasa. Szkoda gadać.....na szczęście jeszcze nie zapłaciłem Hydraulika - mistrzowie kładąc podłogówkę zkuli z chudziaka przedłużenie ławy fundamentowej pod schody. Brama wjazdowa na podwórko - 4m.....nie sprawdziłem rysunku żony i na deser........piaskowiec 3cm 185zeta (4cm 200zeta)ułożenie 220zeta/mkwglify 60zeta mbkotwy 60zeta mkwimpregnacja 35zeta mkwpomiary 500zeta (trzeba mieć tupet.....mogli to ukryć w cenie za mkw)transport 700zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amsrebro 09.05.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Czy posiada ktoś z Państwa doświadczenie w budowie tego domu w technologii ściany jednowarstwowej - YTONG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts