Edyta M 22.06.2010 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam wszystkich, właśnie zaczęliśmy budowę. Póki co to mamy na działce zaje.......dużą dziurę, bo 2,50m w dół. Na razie wiem tylko z opowiadań, bo jestem jednym z tych "zdalnych" inwestorów. Skręca mnie jak nie mogę być przy tym jak się na działce coś robi, ale cóż ... nic nie poradzę. Jak będę miał zdjęcia to wrzucę. A tak na marginesie - chce ktoś piachu? Bo mam go aż za dużo. Nadaje się do murarki. Jeśli tak to proszę pisać na [email protected] - działka (a co za tym idzie i piach:)) jest na Śląsku, a konkretnie miejscowość Koty, gmina Tworóg (między Lublińcem a Tarnowskimi Górami - mniej więcej:)) Hejka Witam " Zdalne " budowanie wiem cos o tym ...... Zapraszam do mnie ...... od 24 kwietnia w ziemi siedze ....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.06.2010 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 :rolleyes:Witam wszystkich budujacych Stylowy 2 nareszcie u mnie mury zaczely sie piac do gory (zapraszam do dziennika) :wiggle:ale ja w sprawie kominow czy ktos z budujacych zmienial elewacje na kominach chodzi mi o klinkier jesli tak to prosze o podpowiedzi , na odleglosc ciezko dobrac kolor do dachowki Creaton Domino a obawiam sie ze ta jasna elewacja kominow nie bedzie dlugo (szybko sie pobrudzi).Prosze o podpowiedzi i z gory serdeczne dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flash2006 28.06.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Budowa ruszyła. Pierwsze fotki: 1. Po wizycie geodety http://img571.imageshack.us/img571/4205/5czer10skrzynka.jpg 2. Po "wizycie" koparki ... czyli zaje.... dziura (zdjęcie robione z tego samego miejsca) http://img692.imageshack.us/img692/4676/27czer10skrzynka.jpg 3. Po pierwszej wizycie cieśli http://img811.imageshack.us/img811/1952/img27311.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flash2006 04.07.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Szalunki ław skończone ... http://img805.imageshack.us/img805/7452/04lip10.jpgteraz czas na zbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.07.2010 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Hej Flash2006Nie lales chudziaka pod lawy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka_i_piotr 08.07.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 witam, jutro zamykam stan surowy otwarty stylowego 2. material i robocizna ok: 130kPLN (no moze do 150kPLN). ceny podwarszawskie + allegro. Lenka i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka_i_piotr 08.07.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 hihi:) musisz miec zaj...scie duzo kasy:) u mnie fundament byl nieco przewymiarowany ale to co u Ciebie widze jest PORAZAJACE !!! U mnie zupelnie inaczej... a juz mam SSO. Pozdrawiam. lenka i piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka_i_piotr 08.07.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 koszt robocizny (moj sąsiad): 28 kPLN. byc twardym a nie miętkim Lenka i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flash2006 09.07.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Co do chudziaka to nie robiłem, bo nie potrzeba - szkoda kasy. A tak apropos wymiarów fundamentów i kasy, to zwróć uwagę Lenka na to, że to jest budynek z piwnicą, więc po pierwsze jest głębiej a po drugie ławy są nieco poszerzone, a jeśli chodzi o kasę to wcale w niej nie pływam a koszt stanu surowego piwnicy myślę, że powinienem się zamknać w 60k PLN, a to chyba aż tak dużo nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 13.07.2010 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 (edytowane) Edytowane 14 Lipca 2010 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flash2006 14.07.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) Fundamenty wylane ... uff! Na zdjęciu chłopaki jeszcze przy pracy http://a.imageshack.us/img707/2229/14lip103.jpg w sumie 22m3 betonu Edytowane 14 Lipca 2010 przez flash2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.07.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 witam, jutro zamykam stan surowy otwarty stylowego 2. material i robocizna ok: 130kPLN (no moze do 150kPLN). ceny podwarszawskie + allegro. Lenka i Piotr Kurcze a mowia , ze bajki to tylko na dobranoc dzieciom sie opowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flash2006 14.07.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Edyta, widziałem w twoim dzienniku, że zalewałaś już strop ... możesz napisać ile wyszło ci betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 15.07.2010 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Edyta, widziałem w twoim dzienniku, że zalewałaś już strop ... możesz napisać ile wyszło ci betonu? 30 m3 betonu - B25 z opozniaczem wiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flash2006 15.07.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 kurcze ... dużo. Ja najpierw wyliczyłem że ok 20m3 ale zapomniałem o tych wszystkich słupach no i u mnie nad piwnicą dojdzie jeszcze powierzchnia pustki - no cóż trzeba się psychicznie przygotowac na spory wydatek dzieki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 15.07.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 kurcze ... dużo. Ja najpierw wyliczyłem że ok 20m3 ale zapomniałem o tych wszystkich słupach no i u mnie nad piwnicą dojdzie jeszcze powierzchnia pustki - no cóż trzeba się psychicznie przygotowac na spory wydatek dzieki za szybką odpowiedź U mnie w dom weszly juz ogromne ilosci betonu ....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 18.07.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Jak widze jak slaby jest przekaz informacji miedzy 'Stylowcami 2":bash: to tak sie czuje i zazdroszcze pieknej wymiany doswiadczen miedzy "Doskonalymi "i "Z charakterem".Tym to tylko pogratulowac przynajmniej tam mozna dowiedziec sie wiele ciekawych rzeczy .A unas brrrrrrrr:sad: Edyta M ..... masz 100% racji. Od siebie to muszę przeprosić za niechęć do pokazywania domu/podawania adresu itd. Okradziono mi budowę i wolę być ostrożny. wracając do Stylowego i mojej budowy.....raczej pasma problemów 1. tynki gipsowe parteru zkute ..... prawie się poryczałem jak zobaczyłem gruzowisko. Już mam nowe i proste ale co mnie to nerwów kosztowało to inna sprawa 2. wymieniają mi okna trójkątne (same skrzydła) bo są spiep&^%$# 3. rzadna podbitka nie pasuje do moich okien. "Ubili" ją z OSB....jeszcze "tylko" przykleić styro, kołki, klej+siatka+klej i otynkować......ale będzie piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.07.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 (edytowane) Edyta M ..... masz 100% racji. Od siebie to muszę przeprosić za niechęć do pokazywania domu/podawania adresu itd. Okradziono mi budowę i wolę być ostrożny. wracając do Stylowego i mojej budowy.....raczej pasma problemów 1. tynki gipsowe parteru zkute ..... prawie się poryczałem jak zobaczyłem gruzowisko. Już mam nowe i proste ale co mnie to nerwów kosztowało to inna sprawa 2. wymieniają mi okna trójkątne (same skrzydła) bo są spiep&^%$# 3. rzadna podbitka nie pasuje do moich okien. "Ubili" ją z OSB....jeszcze "tylko" przykleić styro, kołki, klej+siatka+klej i otynkować......ale będzie piękna Przykro mi :( U mnie na budowie tez zjawil sie nieproszony gosc .... okazalo sie , ze moj murarz bez porozumienia podal adres Panu ktory w przyszlym roku planuje budowe Stylowego 2 !!!!!!! Ja nie gromadze materialow na budowie wszystko lezy w hurtowniach , mam rowniez czujnych sasiadow oraz ich psy ktore rabia robia niesamowity jak tylko podjezdza sie na budowe . Wczesniej zlodziej mial przynajmniej jakis kodeks teraz to juz kradna na chama nawet po to by zniszczyc czyjas ciezka prace ..... ZAZDROSC i tyle . Co do kradziezy u Ciebie to ze zdjec widze , ze raczej budujesz w zacisznym miejscu i trudno byloby trafic wiec ( nie chce tutaj na nikogo rzucac podejrzen ale ........ ) moze to ktos z osob budujacych badz dostarczajacych material Jesli nadal szukasz kogos do Pompy ciepla moge dac namiar , sama kiedys planowalam jej instalacje wiec robilam kilka wycen .... mysle , ze 2 firmy bylyby godne polecenia Pozdrawiam Edyta Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asekula 31.07.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witajcie, ja niestety zarzuciłem pisanie bloga mojego stylowego po włamaniu i kipiszu działki. Co do samej realizacji jestem na etapie wylewania stropu (kończą zbroić), zrobiony jest drenaż opaskowy i instalacja deszczowa na działce. Jestem bogatszy o doświadczenia w wywaleniu - 1 pośrednika pomiędzy mną a firmą budującą(pseudo developer)- 2 ekip murarzy Ale nie łamię się, idę do przodu z kijem w ręku aby zakończyć. Pod koniec września planuje zakończyć SO z położonym dachem i działkę doprowadzoną do użytku, gdyż muszę nawieźć prawie 60 cm ziemi na 600m2. Okna mam wybrane i wycenione (stolbud-włoszczowa drewno z P4) tak więc jak zostanie trochę czasu to pójde dalej z robotą o okna, elektrykę, sanitarkę i tynki wewnętrzne. Jak kogoś interesują zdjęcia to są dostępne na http://www.sekula.pl dużo ich tam nie ma ale zawsze coś. ściany parteru w większości murowane są z cegły (żelbetu nie lubie jest zimny) ze względu na późniejsze zamocowanie płyt kamiennych. Porotherm niestety słabo by się nadawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giba 12.08.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 witam stylowych2! Przystępuje do krycia dachu (tegalit) i mam zagwózdkę z systemem rynnowym. Pytanie do posiadających już takowy,czy zdecydowaliście sie na ten sugreowany w projekcie czy może PCV? Zastanawiam sie też nad alu z Marleya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts