akromaniak 10.02.2009 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Chciałem prosić o poradę jak wyrównać drobne ziarnistości powstające po malowaniu drewna lakierobejcą. Używam lakierobejcy Sadolin Extra. Nie ważne jak wiele razy wygładze warstwę lakieru pędzlem w trakcie malowania, to i tak po jakimś czasie powstają drobne ziarnistości. Czym to należy potraktować i czy powinno wygładzać się każdą warstwę lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 10.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 WitamJa malowałem w domu wszystko co jest drewnem również sadolinem i nie mam tego problemu.A czy przecierasz wszystko papierem ściernym, ja robiłem tak, że 1 raz przecieraż papierem z większą granulacją np. 60, 80, a potem po lakierowaniu to 150 - 200 i zniknęły drobne ziarnitości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.02.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Czym to należy potraktować i czy powinno wygładzać się każdą warstwę lakieru? Tak powinno się przeszlifować po każdej warstwie i dokładnie oczyscić przed następnym malowaniem. Trzeba zwracać uwagę na to, żeby przed szlifowaniem powierzchnia była dobrze wyschnięta. I tak jak napisał przedpiszca coraz drobniejszym papierem. Wprawdzie Sadloinem się nie bawiłam, ale używałam innych produktów typu lakierobejca i zawsze efekty mnie satysfakcjonowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts