niktspecjalny 10.02.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Mam na dachu 9 kominków, które za pomocą turbinowej wentylacji mają wypompowywać powietrze gorące z poddasza.Czy są one potrzebne i tak bardzo przydatne by na poddaszy nie odczuwać gorąca?.Poprowadzona jest instalacja el. łącznie z termostatem.Elektryk powiedział żebym wstrzymał się z zakupem turbinowych wentylatorów i poczekał do lata jak nadejdą upały.Na dachu mam blacho dachówkę w kolorze antracytu docieploną 15+10 cm mega rockiem.Czy ktoś z Was ma może takie rozwiązanie?. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.02.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 rozumiem, że poddasze nieużytkowemasz rzut poddasza lub konstrukcji dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 rozumiem, że poddasze nieużytkowe masz rzut poddasza lub konstrukcji dachu? poddasze użytkowe.Projekt magda gl312. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cinek23 10.02.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A to już nie lepiej o klimatyzacji myśleć, jak takie cuda wymyślać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 A to już nie lepiej o klimatyzacji myśleć, jak takie cuda wymyślać? pisałem ,że te kominki już są { za niewielką dopłatą} i chcąc nie chcąc muszę je wykorzystać lecz nie wiem z jakim skutkiem bo jakoś nie mogę się natknąć na fachową literaturę. Barbossa pyta o rzut poddasza{ magda gl312 studia atrium}. Cinek23 klima zdecydowanie nie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 12.02.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Elektryk powiedział żebym wstrzymał się z zakupem turbinowych wentylatorów i poczekał do lata jak nadejdą upały tak zrób, zobaczysz co będzie się działo w najgorszym wypadku w szczycie zrobisz jakąś wentylację - samą kratkę albo wentylator kanałowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 12.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Przecież wystarczy doprowadzić powietrze u dołu poddasza (przy podłodze) a grawitacja sama załatwi sprawę. Patrz: komin słoneczny. Taki strych to wielki zasób energii możliwej do wykorzystania do wentylacji całego domu latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts