hub75 28.09.2009 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ciag komuniakacyjny (alejka) wylozona kostka polbruk. dzien w dzien "ciagna" po niej auta, setki ludzi wali slonce i .. i ma kolor. calkiem mozliwe, ze kupiono tani gatunek (tu nie znam sie) 10. A co to jest "tani gatunek" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 28.09.2009 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Hub, daj znać czy udało Ci się coś wyegzekwować W listopadzie będzie pierwsza rozprawa, na pewno dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.09.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Hub, daj znać czy udało Ci się coś wyegzekwować W listopadzie będzie pierwsza rozprawa, na pewno dam znać. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 14.10.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ja tez czekam na wynik tej sprawy. Osobiscie zaryzykowalem i tez ulozylem troche zoltej kostki Merkado z Polbruk/B-Complex (w polaczeniu z grafitem i szarym). Zwyczajnie bardzo pasowala mi do calosci domu (kolory czarny - dach, zolte - sciany, biale - detale) i narazie trzyma kolor (minely 2 miesiace - wiem, ze to zbyt krotko by wyciagnac wnioski).Tym niemniej pisze to, bo jak spojrzycie na kostke kolorowa, to zauwazycie, ze wiekszosc z nich barwiona jest tylko na powierzchni - w przypadku zoltego (piaskowego) ta grubosc to tylko jakies 2 mm!!! Niektore kostki sa barwione w masie (np. grafit) i ta na pewno nie wyblaknie.W sklepie, gdzie kupowalem (PATOKA w Lublewie) tez mowili, ze bylo sporo (NAJWIECEJ!) reklamacji na piaskowa Merkado (blakla) i sie z niej wycofuja. Dlatego bede sledzil watek, bo kto wie, czy nie bede zmuszony korzystac z przetartych sciezek.Zycze powodzenia w walce o swoje! Producent nigdzie nie informuje o mozliwosci zmiany koloru przez kostke, wiec jest podstawa. Ciesze sie, ze sa z nami prawnicy, ktorzy choc czesciowa naprowadza na dobry trop, publikujac fragmenty odpowiednich ustaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 14.10.2009 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 3 Listopada będzie pierwsze spotkanie w sądzie, na pewno zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 14.10.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 obstawiam, ze jakby Twoj przypadek byl jednostkowy... to nie bawiliby sie w sądy, tylko rozliczyli sie z Tobą.. ale.. wiedzą, ze takich jak Ty jest pewnie sporo... piszesz, dzwonisz, straszysz sądem.. ale jedynie polowa lub moze mniej, będzie ciągnęła sprawę do konca... nie którzy przełkną ch..wy kolor i tyle, a firma jest do przodu. Muszą walczyć bo to pewnie spore koszta takie wybrukowanie podwórza.. i jak inni zaczną sie upominac???? to srednio z budżetem... obstawiam, ze takie forum jak to jest PRZEKLEŃSTWEM dla tego typu wpadek danej firmy... bo ktos nastepny jak to przeczyta i bedzie mial poobny problem a autor jeszce tego tematu wygra ... no to dawaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 14.10.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 beton to beton , nie ważne z jakiej firmy i tak po czasie wyblaknie . życzę powodzenia w sądzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 14.10.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 ... Tym niemniej pisze to, bo jak spojrzycie na kostke kolorowa, to zauwazycie, ze wiekszosc z nich barwiona jest tylko na powierzchni - w przypadku zoltego (piaskowego) ta grubosc to tylko jakies 2 mm!!! Niektore kostki sa barwione w masie (np. grafit) i ta na pewno nie wyblaknie.... Mój cały melanż od czerwieni po brąz jest barwiony w masie... model to nostalit taka sama jak na zdjęciu ale produkcji lokalnej w Świdniku kosztowała zapewne dużo taniej niż ta z polbruku - nic nie traci koloru. U kumpla delikatnie pomylił się też lokalny producent z kolorem ( trochę jaśniejszy) i już firma pomalowała wszystko porządnymi farbami do betonu i dodatkowo gratis pełna impregnacja. Także jak firma ma dobre intencje to potrafi się zachować. A jak komuś woda sodowa wali do łba bo jest największy to traktuje klienta jak w tej sytuacji. Także dla tych którzy ciągle szukają - wspierajmy małych lokalnych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 05.11.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 i jak wrazenia??? dzisiaj 5-ty... to chyba juz po spotkanu w sadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 05.11.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Pierwsza rozprawa to była próba ugody, na którą sprzedawca się nie zgodził, bo stwierdził że to producent (Polbruk) powinien obniżyć cenę. Składamy jeszcze raz sprawę, będziemy powoływać biegłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 05.11.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Pierwsza rozprawa to była próba ugody, na którą sprzedawca się nie zgodził, bo stwierdził że to producent (Polbruk) powinien obniżyć cenę. Składamy jeszcze raz sprawę, będziemy powoływać biegłego. nie no pewnie ze POLBRUK powinien, ale tylko w stosunku do swojego klienta czyli tej firmy, ktora Wam sprzedawala... Wy pozywacie swojego sprzedawce, a Oni swojego proste jak drut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 26.02.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Pierwsza rozprawa to była próba ugody, na którą sprzedawca się nie zgodził, bo stwierdził że to producent (Polbruk) powinien obniżyć cenę. Składamy jeszcze raz sprawę, będziemy powoływać biegłego. Trzymam kciuki za powodzenie na rozprawie. Trochę się podłamałem czytając ten temat, gdyż przymierzałem się właśnie do zakupu kostki Merkado......cóż trzeba będzie się przerzucić na libet albo jakiś Semmelrock Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 01.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Pierwsza rozprawa to była próba ugody, na którą sprzedawca się nie zgodził, bo stwierdził że to producent (Polbruk) powinien obniżyć cenę. Składamy jeszcze raz sprawę, będziemy powoływać biegłego. Trzymam kciuki za powodzenie na rozprawie. Trochę się podłamałem czytając ten temat, gdyż przymierzałem się właśnie do zakupu kostki Merkado......cóż trzeba będzie się przerzucić na libet albo jakiś Semmelrock Pozdrawiam, hehe.. no i dokladnie o to chodzi... to co najmniej jeden klient mniej, a obstawiam, ze wiecej osob po przeczytaniu tematu zmienilo zdanie... wyswietlane 2400 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 03.03.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja przed chwilą rozmawiałem z szefową sklepu PATOKA (o którym wcześniej wspomniałem) i mówiła, że obecnie należy takie przypadki reklamować u sprzedawcy kostki. Podobno załatwiają już te sprawy od ręki. A w kwestii kostki - śnieg u mnie stopniał i narazie żółta jest żółta - oby tak zostało (minęło 8 miesięcy od położenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 17.03.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 hehe.. no i dokladnie o to chodzi... to co najmniej jeden klient mniej, a obstawiam, ze wiecej osob po przeczytaniu tematu zmienilo zdanie... wyswietlane 2400 razy Jednak zdecydowałem się na Polbruk Santorini..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phant0mas 19.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 hub75 jak sie rozwinela sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 25.04.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam. Wciągnął mnie ten temat, zwłaszcza że wybór kostki właśnie przede mną. Jakieś wieści w sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAW 24.05.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam, Jak zakończyła się sprawa w sądzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glar1 03.09.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam,Przeczytałem Wasze posty i troszeczkę się zdziwiłem bo chyba niewielu z Was miało do czynienia z kostką brukową a w szczególności Boho - nie doradzaj sądu jeśli nie masz zielonego pojęcia o produkcie!!!!!!!Może trochę wyjaśnięsprawa 1-środki kół u producentów kostek jest to oddzielna produkcja dlatego zawsze albo prawie zawsze będzie inny odcień kolorystyczny-ze zdjęć widać iż na kostce leży śnieg czyli zdjęcia wykonano zaraz po zimie kostka po zimie prawie zawsze jest zabrudzona a szczególnie po pierwszej zimie od ułożenia lubi na niej wychodzić wykwit wapienny (chociaż to nie jest normą od producenta potrafi przyjść świeża z wykwitem)-na kostce mokrej jest kolor -więc nie można mówić o stracie koloru tylko raczej o wykwicie, wykwit ma to do siebie że zanika pod wpływem wody-czy była próba wyczyszczenia kostki środkami do wykwitu???-kostka żółta a raczej oliwkowa (żółta jest tylko produkowana na białym cemencie u większości producentów) jest najgorszym kolorem do utrzymania w czystości więc współczuję wykonania z oliwki podjazdu.Sprawa 2 Barwienie kostkinie ma znaczenia czy kostka jest barwiona tylko od "góry" czy cała - kostka jest barwiona w masie czyli 2-5 mm powierzchni w głąb ścieralność kostki jest znikoma więc zetrzeć np 5mm betonu przy normalnym użytkowaniu to troszeczkę czasu minie:) producenci nie barwią spodniej części kostki ze względu na metody produkcji, oszczędności, większość dużych producentów (libet polbruk itp. nie barwi kostki w całości) wcale kostka w całości barwiona nie jest lepsza od barwionej tylko powierzchniowo.Coś mi się wydaję że sprawę w sądzie przegrasz - nie życzę Ci tego ale przed sądem wnikliwie się czyta normy, i dogłębnie poznaje produkt.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 03.09.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 (edytowane) HUB na pewno miał w umowie, że kostka z czasem może zmienić kolor, słońce itd... HUB zapłacił jak za swojego fiata 125p, a zażądał trwałego merca na co producent potraktował go tak, jak na to tacy zasługują. HUB przerżnął sprawę w sądzie i dlatego nie daje głosu [proszę trzymać emocje na wodzy] Edytowane 13 Października 2011 przez Jarek.P Wymoderowano inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts