zielony8000 10.02.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witam serdecznie ,jestem tu nowy i mam pytanie do was. moze w przyszlym tygodniu kupie dzialke rolna ok 1000mk ( cena ok 40tys) i pytanie :na jakie wydatki musze byc przygotowany -podatek ,notariusz i inne i od czego one zaleza od wielkosci czy ceny dzialki a moze sa stale .jesli ktos z was wie jakie moga byc pozniejsze koszta prosze o dop. moze to dziwne pytanie ale od paru lat nie bylem w pl i nie wiem jak to jest z tymi oplatami . z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 11.02.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 notariusz przedstawi ci wszystkie koszty towarzyszące przy zakupie nieruchomości, jedynie taksa notarialna ( wynagrodzenie notariusza) może być lekko rózne, w zależności od kancelarii notarialnej. Podatek od zakupu nieruchomości 2% ceny zawartej w akcie notarialnym. Wszystko możesz załatwić i opłacić u notariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 11.02.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Przy zakupie działki rolnej musisz mieć zaświadczenie od agencji rynku rolnego,ponieważ oni mają prawo pierwokupu, bez tego nie przystąpisz do aktu notarialnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 11.02.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 przy zakupie dzialki rolnej notariusz sporządza warunkowy akt sprzedaży który wędruje do agencji rynku rolnego a tam decydują czy ziemiękupi agencja czy ty .Jeśli nie są zainteresowani notariusz sporządza właściwy akt notarialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony8000 12.02.2009 01:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 dziki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts