TomekM 03.04.2002 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2002 Czy macie swoja budowe ubezpieczoną od nieszczęśliwych wypadów? Jeżeli tak to gdzie i w jakim zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja 09.04.2002 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2002 Wlasnie dzis zajolem sie tematem.Bo kable i rury na nie pilnowanej budowie.Wiem ze koszt takiego ubezpieczenia liczy sie od wartosci budowy plus przewidywane koszty budowy w roku ubezpieczenia.stawka to okolo 300PLN za rok od 100 000 pln.Chyba warto bo czlowiek ma czyste sumieni i spac jakos wygodniej.Jak sie ubezpiecze to dam Ci zak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odbijacz 19.04.2002 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2002 Witam.Przedwczoraj ubezpieczyłem budowę na okres roku w Warcie na 400.000 pln, i zapłaciłem składkę w wys. 520 zł.Polecam Wartę, ma to samo w pakiecie co PZU a jest o ponad połowę tańsza. (w PZU musiałbym zapłacić składkę w wys.min. 1200 pln.). Niestety, anui Warta ani PZU nie ubezpieczają od kradzieży. Pozdrawiam Odbijacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 19.04.2002 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2002 Dzięki za zainteresowanie. Mnie na razie chodziło jednak o ubezpieczenie NW (jak ktoś złamie sobie nogę itp.). Trochę rozeznałem temat ale przedstawiciele ubezpieczycieli raczej odradzali (!), bo chociaż koszt niewielki, lecz w razie czegos ubezpieczyciel najpierw sprawdzi czy budowa była dobrze zabezpieczona. Jak powiedziała mi miła pani "ubezpieczycielowa", zawsze wyjdzie, że to ja źle tą budowę zabezpieczyłem a odszkodowanie i tak będzie dość niskie. Dałem sobie spokój.Co do ubezpieczeń majątkowych mam na nie czas (rok), bo samych murów ubezpieczyć nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts