automik 31.10.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Przykro mi pisać - niestety zawiodłem sie na firmie MS . Okna zamówilem w Praefa Warszawa. Chciałem antywałamaniowe z P4. Okna przyjechały - naprawdę rewelacja.Po montażu okazało się , że brak jest słynnych klamek z kluczykiem. Oprócz tego poalmane zaczepy i brak kilku zaślepek na odowdnienia. Oczywiście na protokóle napisalem zastrzeżenia mając nadzieję na profesjonalną obsługę .Okazało się - o zgrozo , że klamek nie dostanę , ponieważ okna nie mają w całości zaczepów antywłamaniowych i do takich okien klamki nie przysługują . Powiedział mi to sam specjalista od kontaktów MS - choć w infolinii MS twierdzą , że do każdych tytanowych antywłamaniowych przysługują Wyobraźcie sobie chcialem antywałmaniowe , dostałem coś co ma P4 ale bez okuć .. Dzwonię więc do MS , czy można zrobić dopłatę , żeby przynajmniej wymarzone klamki dostać . No więc okazuje się że nie . Jak chce klamki to muszę zapłacić coś ok 130 zł za okno. Nie ma możliwości dopłaty - mogę dokupić drugi komplet i co drugi dzień klamkę wymieniać ( raz z przyciskiem raz z kluczykiem).Po namyśle zrezygnowałem z klamek , prosząc tylko o realizację innych punktów reklamacji. Mimo telefonów do Słupska, Praefy , MS Wolicy po 14 dniach nikt nie raczył się pojawić ( mimo obietnic).Przypomnę , że firma MS nie wydaje okien jeśli nie wpłaci się 100% wartości - czyli kupujemy kota w worku a firma nawet reklamacjami się nie przejmuje.Jest to drugi ( z kilkunastu ) wykonawca na mojej budowie który leje na klientów. Produkt - rewelacyjny , obsługa i serwis Pchełku to ciemna strona medalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.11.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 Ja tez kupiłam okna w Ms mam tytanowe z klamkami na kluczyk ( ale tylko jedna- w drzwiach tarasowych z resztay zrezygnowałam na rzecz klamek secustic)okna sa kolor obustronny...za klamki nic nie dopłacałam wiec sie dziwie ci piszesz polecam: idz do federacji konsumentow do prawnikow powiedz co i jak i gwarantuje ze sie odezwa szybciutko. aha i sprawdz dokładnie poziomica dolne ramy i dolne skrzydła.( otworz okna i od dołu przyłóz poziomice( okna beda napewno krzywe- coc nie duzo) u mnie tak było, oprócz tego ze skrzydła na dole sa krzywe i ramy na dole to jeszcze pomierz czy wymiary zgodne sa z zamowionymi. Fabryka na moje i prawnika pisma przystała zwrocic mi 60% wartosci zamowienia i zaczowuje gwarancje na kolor okucia i szyby zespolone ich szczelnosc... wiec bierz sie chłopie do roboty i nie dawaj sie...na poczatek pomierz co i jak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.11.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 AUTOMIK i nie dzwon tylko pisz na pismie...według ustawy z lipca tamtego roku o sprzedazy konsumenckiej...jezeli nie odpowiedza w terminie 14 dni na pismie to po prostu uznaja twoja reklamacje za zasadną...na gebe nic sie teraz nie załatwia.Mozesz reklamowac z mocy ustawy: towaru niezgodnego z zamowieniem..czy cos takiego jak bedziesz potrzebował poszukam.. sprawdz jakie masz klamki w zamowieniu ( u mnie w zamowieniu było opisane wszystko...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 01.11.2003 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 No więc klamek nie uznali za zasadną . Jesli chodzi o inne to nie odpowiedzieli , więc można sądzić że uznali. I co z tego , jesli nikt od MS nie pali się do usunięcia usterek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts