Sławek066 10.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Czy ktoś się orientuje jaki jest koszt adaptacji projektu - w okolicach Krakowa, Skawiny ? Mam na myśli adaptację podstawową z kilkoma prostymi zmianami ?Czy 2tyś to rozsądna cena ? z góry dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egtobiasz 11.02.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Zależy jakie zmiany masz na myśli? Ja placilem za projekt 1800 a zmiany tzn. dostosowanie projektu do moich wymagań i wymagań planu zagospodarowania przestrzennego kosztowaly mnie ok 1000 ( zmiana z blachodachówki na dachówkę ceramiczną oraz zmiana kąta nachylenia dachu ). Teraz wiem że móglbym zaoszczędzić parę stówek gdybym podzwonil po lokalnych biurach architektonicznych a nie zlecil to od razu architektowi z biura w którym kupowalem projekt. Zwrócć również uwagę jakich zmian adaptacyjnych możesz dokonać bez pisemnej zgody autora projektu ( znajdziesz to w projekcie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 11.02.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ok, dzięki za informacje. Poszukam jeszcze kilku architektów dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 12.02.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Zależy jakie zmiany masz na myśli? Ja placilem za projekt 1800 a zmiany tzn. dostosowanie projektu do moich wymagań i wymagań planu zagospodarowania przestrzennego kosztowaly mnie ok 1000 ( zmiana z blachodachówki na dachówkę ceramiczną oraz zmiana kąta nachylenia dachu ). Teraz wiem że móglbym zaoszczędzić parę stówek gdybym podzwonil po lokalnych biurach architektonicznych a nie zlecil to od razu architektowi z biura w którym kupowalem projekt. Zwrócć również uwagę jakich zmian adaptacyjnych możesz dokonać bez pisemnej zgody autora projektu ( znajdziesz to w projekcie ) Co masz na myśli pisząc o zmianach które można dokonać bez pisemnej zgody autora? Przecież mimo tego - jeśli wprowadza sie te zmiany to należy to zrobić podczas adaptacji i za to również się płaci.. 1000 za adaptację..?? ja jestem przed i szukam biura - z tego co się orientowałem to 3000+ za każdą zmianę+ projekty przyłączy itd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 12.02.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Zależy jakie zmiany masz na myśli? Ja placilem za projekt 1800 a zmiany tzn. dostosowanie projektu do moich wymagań i wymagań planu zagospodarowania przestrzennego kosztowaly mnie ok 1000 ( zmiana z blachodachówki na dachówkę ceramiczną oraz zmiana kąta nachylenia dachu ). Teraz wiem że móglbym zaoszczędzić parę stówek gdybym podzwonil po lokalnych biurach architektonicznych a nie zlecil to od razu architektowi z biura w którym kupowalem projekt. Zwrócć również uwagę jakich zmian adaptacyjnych możesz dokonać bez pisemnej zgody autora projektu ( znajdziesz to w projekcie ) Co masz na myśli pisząc o zmianach które można dokonać bez pisemnej zgody autora? Przecież mimo tego - jeśli wprowadza sie te zmiany to należy to zrobić podczas adaptacji i za to również się płaci.. 1000 za adaptację..?? ja jestem przed i szukam biura - z tego co się orientowałem to 3000+ za każdą zmianę+ projekty przyłączy itd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts